Gydytoja: Neleiskite žindymo metu kūdikiui užmigti

Gydytoja: Neleiskite žindymo metu kūdikiui užmigti

03. Mar 2016, 11:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Dianos laiško redakcijai:

Sveiki, maitinu savo pienu savaitės amžiaus dukrytę. Pradžia buvo sunki, bet su dideliu noru ieškau informacijos ir po truputėlį tobulėjam su apžiojimais ir padėtimis. Bet iškilo toks neramumas: vieną krūtinę žinda apie 40-45 min., tikrai gausiai geria, bet užmiega prie krūties, o ją ištraukus verkia. Kitą krūtinę pasilieku kitam maitinimui, taip ir maitinu, bet va pradedu manyti, kad jį krūtį jau laiko kaip žinduką, nes prisisotinusi jo reikalauja, tik apžiojusi iš karto užmiega, kol neištraukiu. Kaip man elgtis tokiu atveju?

Konsultuoja "Tarandės šeimos klinikos" šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė  

Sveiki, mamyte,

Sveikinu, kad turite noro ir kantrybės maitinti dukrytę savo pieneliu. Pats pagrindinis patarimas – lai ji apžioja kiek daugiau Jūsų krūties aureolės (rudo plotelio), tada maitinimas bus neskausmingas ir net malonus.

Jums patarčiau maitinimo metu neleisti dukrytei miegoti, veikite tokius principu: prieš maitinimus pasikeiskite sauskelnes, tada pradėkite maitinti, o jei jau pastebėsite, kad pradeda snausti, žadinkite: perbėkite pirštukais per nugarytę, pakutenkite padukus.

Sėkmės. 

Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola