Gintarės blogas: maudynės ar futbolo rungtynės?

Gintarės blogas: maudynės ar futbolo rungtynės?

25. May 2012, 09:30 gintarerei gintarerei

Taigi, prieš akis laukė pirmoji naktis savo namuose.

 

Kuo arčiau į vakarą, tuo labiau jaudinausi, kaip pavyks pamiegoti. Sava lova migdė savaime. Pamaitinus Jonuką ir jam užmigus, buvo sunku "atsijungti" ir užmigti pačiai, kas 10 min. vis pažiūrėdavau, kaip sūnelis, o jei jis netyčia dar išleisdavo kokį garsą ar sujudėdavo, lipdavau iš lovos.

 

Čia, turbūt, reikės su tuo susigyventi ir priprasti, kad jei sūnelis per miegus muistosi - tai nėra blogai. Jonukas pusę nakties buvo irzlokas ir nubudinėjo labai dažnai, neleisdamas sudėti nė bluosto, tačiau nuo 3 val. ryto užmigo kietai net 4 valandoms. Taigi, egzaminas pirmąja naktimi namuose, išlaikytas.

 

Gegužės 19 d. Jonukui jau 4 gyvenimo diena. Sūnelis miega ramut ramutėlis ir keliasi reguliariai, kas 2 valandas pavalgyti ir pasižmonėti.

 

 

Pasižmonėti jam puikiai padeda tėtis ir „skraido“ su sūneliu po visus namus, kol prisišvartuoja mamos „pieninės“ bazėje. Pertraukose tarp miegojimų bendraujame su sūneliu, daromės oro vonias ir bandome supažindinti jį su pasauliu.

 

Nuo paryčių man pradeda gamintis pienas, ir iš pradžių pajaučiu didžiulį diskomfortą bei norą maitinti vos ne kas pusvalandį. Krūtinė pradėjo skaudėti. Įnikau į „protingas“ knygas ir išsiaiškinau, kad tokie požymiai yra labai normalūs, tereikia vaikiuką tik maitinti kuo dažniau, kad susireguliuotų pieno gamyba.

 

Šiek tiek nesuprantu, kas vyksta, atrodo, sūnelis ištraukia ne visą pieną. Maitinu pradžioje iš vienos krūties, vėliau iš kitos, kad pasidarytų lengviau.  Aišku, kartu viduje džiaugiuosi, kad pienas pradėjo gamintis apskritai ir galėsiu pati maitinti sūnelį, o matydama, kad Jonas valgo su dideliu apetitu, pasitikėjimas savimi grįžta. Pirmą kartą sūnelis visą laiką valgydamas žiūrėjo į mane. Nors ir žinau, kad jis kol kas sunkiai mato, bet tuo metu buvau įsitikinusi, kad mes matome vienas kitą puikiai. Jausmas nerealus.

 

Šiandien vakare laukė pirmosios Jonuko maudynės. Vėlgi, su vyru išsitraukėme užrašus iš kursų, „protingas“ knygas ir pasitelkėme išmanymą, kaip tai daryti. Šiek tiek baiminomės, bet ir labai norėjome. Susidūrėme su diskusija, kurioje vietoje geriausia vaikiuką maudyti, vonioje (kur aukščiausia temperatūra) ar kambaryje, kur šiek tiek vėsiau. Vyras pergyveno, kad kambaryje per šalta, o aš, kad vonioje per šilta, tačiau suprasdama, kad sūnelis pirmą kartą gyvenime maudysis, nusprendžiau, kad šiluma tikrai nepamaišys.

 

Išnešėme dalį daiktų iš vonios kambario, įsirengėme ten vystymo stalą, susinešėme visus daiktelius ir pradėjome procesą. Ir valio – pirmas susitikimas su vandeniu Jonukui patiko.

 

Jis atsipalaidavo ir plūduriavo vandenyje ramut ramutėlis, kol aš ji visą nuprausiau. Aišku, buvo nelengva atrasti pozicijas, kaip laikyti vaikiuką, kaip padėti vienas kitam, kaip padaryti, kad sūnelis jaustųsi puikiai...

 

Manėme, kad maudynėms užtruksime iki 15 minučių, tačiau su visomis gražinimosi procedūromis po to užtrukome virš valandos.

 

 

Tėčio planas pažiūrėti futbolo finalą nuėjo šuniui ant uodegos, jis spėjo pamatyti tik pratęsimą, bet kaip pats sakė, pirmosios sūnelio maudynės - svarbiausias reikalas.

 

Skaityk naujagimio dienoraštį šimtą dienų, dalinkis patirtimi, skaityk ekspertų patarimus ir laimėk ypatingas Huggies Newborn sauskelnes su drėgmės indikatoriumi bei specialia iškirpte bambutei

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

gintarerei gintarerei 28. May 2012, 13:48

Koks nickname'as Dovile 😃

27. May 2012, 20:19

čia Dovilė Vyčinų, jei ką 😀)

27. May 2012, 20:18

Šaunuoliai, puikiai tvarkotės!

25. May 2012, 19:21

oj ne,ne,del pabodimo nera sansu 😀 as saziningai kiekviena diena skaitysiu 😀 man labai idomu 😀

gintarerei gintarerei 25. May 2012, 19:07

as irgi apie tai pagalvoju 😀 tikekimes, kad kantrybe neisseks ir kad bus skaitanciu...

Krisliukas Krisliukas 25. May 2012, 17:48

gražus pasakojimas..o aš vis galvoju, kiek dar mamytei bus kantrybės rašyti kasdien dienoraštukus? ir ar mums nepabos skaityti...

gintarerei gintarerei 25. May 2012, 14:26

Aciu Jums 😀 malonu, kad skaitote! Mani zinokite irgi labai malonu aprasineti sunelio kasdienybe...matau kad irasai trumpes, bet butinai rasiu ka aprasyti...keikviena diena po naujiena kaip as sakau 😀

25. May 2012, 14:25

Išties šaunus pasakojimas, puikiai perteikiantis neseniai iškeptų tėvelių kasdienybę, todėl ir labai įdomu skaityti... Fainuolis Jonukas 😀

25. May 2012, 13:49

bet kokia saunuole si mamyte, taip graziai viska pasakoja, miela malonu skaityt 👍 😍

25. May 2012, 13:07

labai grazus ir silti pasakojimai saunuolis Jonukas 😀

ausryte12 ausryte12 25. May 2012, 09:50

🌷

25. May 2012, 09:47

saunuolis Jonukas,kad neverke😀