Gintarės blogas: Jonukas - oficialus Lietuvos pilietis

28. May 2012, 09:00 gintarerei gintarerei

 

Maudėmės antrą kartą. Viską darėme lyg ir taip pat, bet šį kartą kažkas Jonukui nebepatiko.

 

Visą laiką „dainavo“ ir zizeliavo. Manau, padarėme išvadas per anksti, o galbūt kažką klaidingai šį kartą darėme.

 

Gegužės 22 d. Jonukui 7 diena. Šiandien reikšmingas įvykis – Jonukui nukrenta virkštelė ir panašu, kad bambutė gis taip pat labai greitai, nesimato jokiu didelių pūlinukų ar didelių žaizdelių. Valio!

 

Antrasis reikšmingas įvykis – Jonukas gauna gimimo liudijimą ir jau turi savo asmens kodą, taigi tampa oficialiu Lietuvos piliečiu. Ačiū tėčiui už pagalbą.

 

Labai daug su vyru diskutuojame ir ginčijamės, kaip elgtis namuose su atidarytais langais, kai už lango 29 laipsniai šilumos, o namuose 27 laipsniai šilumos. Vyras, kur beeitų uždarinėja langus, o aš atidarinėju. Vyrui baisu, kad sušals, man baisu, kad perkais. Vėlgi skambiname pagalbos akušerei ir ji pataria nebijoti atidaryto lango, bijoti tik didelių ir šaltų skersvėjų, taigi aš išsikovoju lango atidarymą miegamajame.

 

Mane apninka gilūs apmąstymai apie kūdikio maitinimą. Jei sūneliui taip pučia pilvuką, galbūt dėl mano suvalgyto maisto? Perkratau atsiminimus apie tai, ką valgiau per paskutines dienas...Taip pat skaitau daug straipsnių apie tai, ką galima valgyti žindant ir ko ne. Dar labiau suerzina tai, kad visur informacija skirtinga: vienur sako, kad kefyras draudžiama, kitur, kad rekomenduojama, vienur, kad kepta mėsa yra draudžiama, kitur, kad nieko baisaus.

 

Prasideda panika valgyti, nes baisu, kad sūneliui nebūtų blogai. Ačiū mano mamai, kad yra nuramintoja ir patarėja šiuo klausimu. Manau teks susitaikyti su tuo, kad nuo šiol racionas bus labai labai ribotas ir teks atsisakyti taip mėgstamų prieskonių ir produktų. Na dėl sūnelio viskas!

 

Šį vakarą tėtis nusprendė leisti mamai pailsėti ir pasiėmė sūnelį kartu pažiūrėti Eurovizijos pirmojo pusfinalio, kol mama numigs truputėlį. Tačiau Jonuko pilvukas ir vėl neleido jam ramiai pamiegoti ir šį kartą nemiegojom su Jonuku nuo 22 iki 2 val. nakties.

 

Po tokio budėjimo sūnelis išmiega iki 7 val. ryto, o aš pramiegu taip, kad net neatsikeliu pamaitinti.

 

Rytas sunkus ir norisi maitinti labai daug :)

 


Skaityk naujagimio dienoraštį šimtą dienų, dalinkis patirtimi, skaityk ekspertų patarimus ir laimėk ypatingas Huggies Newborn sauskelnes su drėgmės indikatoriumi bei specialia iškirpte bambutei

 

Sužinok, kaip Huggies Newborn sauskelnės su drėgmės indikatoriumi ir specialia iškirpte bambutei gali rūpintis tavo naujagimiu

gintarerei gintarerei 28. May 2012, 10:14

aha, pas mumis manau irgi panasiai 😀 kol kas maitnti galiu tik viena poza, nes dar sedeti normaliai negaliu, tai manau ir suneliui nepatogu tinkamai valgyti...na nieko bandom susigyventi su pilvelio putimu ir babndome visokias priemones nuo to! Aciu uz patarimus 😀

blogietee blogietee 28. May 2012, 09:34

Karolina, su mergaitėm kiek žinau kitaip, berniukams labiau pučia pilvelį nei mergaitėms 😉

blogietee blogietee 28. May 2012, 09:17

Smagu skaityti, o patarimas, neskaitinėk ko galima ko negalima valgyti, o pati atsirink kas tinka tau ir mažiukui 😉 vienoms gal netinka kefyras, o tau kaip tik 😉 aš asmeniškai nevalgiau nieko bent šiek tiek aštraus, ir su pilvuku neturėjau problemų visai 😉