GERDA: Rekordinė dešimtoji Godytės savaitė

GERDA: Rekordinė dešimtoji Godytės savaitė

07. Feb 2014, 18:43 Gerda_M Gerda_M

Mielosios! Labas! Puikus penktadienio vakaras, tiesa? Tokia ramybė širdy... Gera gera :) 

Gal todėl, kad šalia manęs snaudžia mano dukrytė? O gal todėl, kad po gimdymo jaučiuosi atsigavusi, sveika ir kupina džiugesio? 

Ši savaitė, išties, buvo ypatinga. Man ir Godytei ji - pavadinčiau, rekordinė. Kodėl? Tuoj tuoj - kantrybės :) 

Saldus miegas
Man tikrai labai labai džiugu, kad pagaliau mes turime tvirtą rėžimą - miego, maisto, būdravimo, dūkimo, verkimo :) Vakarais pavalgiuosios (22-23 val.) miegame iki 7 ryto!!! Tai kažkas ypatingo! Ir man, kaip mamytei, kuri svajoja apie geeerą ir saldų savo pačios miegą - tai fantastika :)

Taip pat rekordas ir dėl buvimo lauke. Atėjus į Lietuvėlę pavasariui (bent jau laikinai), lauke išbūname po valandą kiekvieną dieną! Grįžtame laimingos, rausvais žandukais. Tiesa, eidamos nepamirštame puikaus BUBCHEN kremuko, kuris apsaugo odelę nuo šalčio ir vėjo! Dukrytei patepu minimaliai, tačiau sau kremuko nepagailiu! Ir tikrai mano žandukai atrodo puikiai :)) 

Šią savaitę ir rekordiškai daug maudėmės. Turiu mintyje ne maudynių dažnumą, bet ilgumą! Mergytę ne tik nuprausiame, bet jau ir leidžiame pasitaškyti kojytėmis. Ji net aptaškė tėtuką :)) Atrodė puikiai :) 

O šiaip ši savaitė smagi, nes:
Pagaliau supratau, kad Godytės man niekas nepaskolino, o ji yra būtent mano ir tik MANO! Žinot, tą jausmą,  kai atrodo, jog vaiką kažkas "įdavė" pagloboti. :) pagaliau jis mane apleido :) 

Taip pat šią savaitę stebiuosi, kaip mažylė, gulėdama lovytėj, akim nulydi išeinančią mamytę :) Šypsosi, akytėm stebi, dairosi :) 

Mažylė su malonumu geria vandenuką. Pastebėjau, kad nuo vandenėlio idealiai išsivalė veidelis, mat vis išlįsdavo vienas kitas spuogeliukas :) 

P.S. Šią savaitę sugebėjau mažylei įdrėksti į kaktą. O siaube kaip verkė :( bet aš nepiktybiškai, visai netyčia :( 

O šiaip, mielosios, belieka šypsotis - pavasaris čia pat! Dienos akivaizdžiai pailgėjo, vakarai nebe tokie šalti, todėl būtina džiaugtis! :) Gyvenimas nuostabus :) 

20140207185112-66679.jpg

Gerda_M Gerda_M 10. Feb 2014, 05:49 Zylutee

Ir visi išauga tokie patys - nematau bėdų😉

Gerda_M Gerda_M 10. Feb 2014, 05:49

Mums rodikliai padidėję nė kiek nebuvo. Tik vaizdiškai atrodė kiek pageltusi. Dėl slogytės - kiek užsikimšusios nosytės sloga net nevadinu
Tiesiog kai pajaučiu, kad sunkiau tądien kvėpuoja, maudynėms sakau ne 😀

pypse pypse 09. Feb 2014, 22:11

nu nežinojau dėl vandenuko ir mišinuko. bet dėl pienuko tai tikria čia ir maistas ir vaistas ir gėrimas ir dar belekas.
bet tada kaip skirtingai kalba gydytojai ir kaip mes mamos skirtingai vaikučius auginam... kaži ar beyra viena tiesa.

tai jūsų lelytukei slogytė?

o dėl geltos tai aišku, nes mūsų irgi buvo padidėję rodikliai., už tia ilgiau ligoninėj laikė, bet tą gelta iškeliauja su pampersiuko turiniu, tai ko gero kuo daugiau skystimo tuo daugiau turinio. nors mums ir lempos grėsė ale niekas apie vandenuką net neužsiminė... o kaip tik kuo dažniau maitint tik.

Gerda_M Gerda_M 09. Feb 2014, 17:25 pypse

vandenuką nusprendėm gerti patys, kad išvalytų veiduką. Vanduo - būtinas net ir naujagimiams ir tai seniai žinoma tiesa, ypač tada, kai gauna mišinuką, kuris yra priimamas kaip maistas, o ne troškulio malšintojas. 😀
Nosytę idealiai drėkina natūralus drėkiklis "nisita" 😉 vonia tam reikalui nė kiek nepadeda, anaiptol, nesinori rizikuoti įgauti didesnę slogą. 😀

pypse pypse 09. Feb 2014, 15:58

O baubukai nosyteje nuo sauso oro gal susirenka tai vonia gal kaip tik istekintu?

pypse pypse 09. Feb 2014, 15:57

O kaip nusprendet kad truksta pienuko?
Piena tai sudaro daugiausi vanduo, tai keista kad gydytoja patare valgydint pienu, o gerti vandenuka...

Gerda_M Gerda_M 09. Feb 2014, 12:58

ir kol kas nė kiek dėl to nesigailiu 😀

Gerda_M Gerda_M 09. Feb 2014, 12:58 Zylutee

gal ne taip mane, merginos, supratot 😀 mišinukai mūsų namuose atsirado dėl pienelio trūkumo 😀

Gerda_M Gerda_M 09. Feb 2014, 12:58 utopija

neturėjau per daugiausiai pieno, todėl ir įvedėm mišinukus 😀 Daktarė nepatarė to daryti, siūlė visais būdais skatinti savo pieno gamybą, tačiau jam taip ir neatsiradus tiek, kiek reikėtų mažylei, perėjom prie mišinukų.

08. Feb 2014, 14:47

O misinukus ivedet del pienelio trukumo ar kitu problemu? Nes nepamenu ar raset..... Mamos Vaidos skaiciau tai kaip supratau del diegliuku.... Kazkaip keista,kad daktares pataria misinukais taip anksti primaitint juk mamytes savo pienuku maitina. O diegliukai dazna vaikuti kankina ir ta problema praeina ir tokiau maitinant pacioms.
Idomu net pasidare,nes iki siol skeptiskai i tai ziurejau,jei mama gali maitinti pati.

Gerda_M Gerda_M 08. Feb 2014, 13:31 Gintare24

ačiūūū 😀

Gerda_M Gerda_M 08. Feb 2014, 13:30 Gintare24

(f)

Gerda_M Gerda_M 08. Feb 2014, 13:30 utopija

žinok savaime tas rėžimas gavosi, kai pakeitėme mišinuką ir pasibaigė diegliukai. Tiesiog pavalgiusi savo porciją vakarienei (nei daugiau nei mažiau) supranta (man taip atrodo), kad atėjo laikas miegeliui. Tada ją migdome (mano komentaras žemiau, kaip tai darome) ir miegame visą naktelę 😀 Viskas automatiškai kažkaip 😀

08. Feb 2014, 11:41

Saunuoles! 😉 puikiai sutariat, taip ir toliau 😀

08. Feb 2014, 10:58

Sauniai augat 😉
o va kaip rezima ivesti man mistika buvo. Uzsimano vaikas - maitinu....tai to valgymo ritmo nebuvo,juo labiau miegojimo.... Kaip jum pavyko?

07. Feb 2014, 23:44

Tiesiog uzkreciamas dziaugsmas uzlieja skaitant😀 dar man vis atrodydavo ir ka as per diena veikdavau, kol nebuvo dukrytes😀...o jau po gimimo suvoki, jog ji jau visam gyvenimui - ar dabar kai dar mazyte ir be taves negali, ar kai jau bus suaugus; ir nesuvokiu kaip pries tai jos nebuvo..
Na sunku tiksliai paaiskint😀

Gerda_M Gerda_M 07. Feb 2014, 23:06

dukrytę maudom kas dvi-tris dienas, priklausomai nuo dienos aktyvumo, užimtumo ir slogytės. Pas Godytę gana dažnai prisikaupia snargliukų, todėl jei jaučiu, kad nosytė užsikimšusi, tada nerizikuoju ir nemaudau, o tik nuprausiu pavienes kūno vietas (raukšlytes) medetkų arba ramunėlių nuoviru. 😀

Gerda_M Gerda_M 07. Feb 2014, 23:04 pypse

Pypse, niekada gyvenime nepalikau dukrytės užmigti pačiai. Kartą yra taip buvę, kai žiūrėdama į karuselę, mažytė pati užsnūdo ir gana ilgam 😀
Kiekvieną vakarą migdau arba aš arba vyras. Atradome ypatingą būdą - beje, galėjau ir į straipsnį įrašyti, nes tai šios savaitės atradimas - GIMNASTIKOS KAMUOLYS. Susukame į pleduką dukrytę ir atsisėdę ant kamuolio čiūčiuojam tol, kol ji kietai įminga. Migdymas nakčiai trunka gerą valandą. 😀 O dieną kamuolys veikia kaip nusiraminimas, dingsta visi kapriziukai - jai labai patinka, kai ją čiūčiuoja 😀
Dėl vandenuko - kai kamavo milžiniški pilvo skausmeliai ir niekas nepadėjo, nebežinojom tiesiog ką daryt ir pajautusi, kad šiltas virintas vandenukas padės - daviau pagerti. Šiek tiek pagėrė, neatmetė, o vėliau, kai pasakiau pediatrei apie vandenį, ji tik pagyrė mane. Anot jos ir daugelio kitų daktarų: "pienas ar mišinys yra maistas, tačiau troškulį numalšina ir šiek tiek apramina ir vandenukas". Beje, vandenukas tinka ir ką tik gimusiems, jeigu yra vadinamoji naujagimių gelta - jis iš organizmo pašalina tą geltoną spalvą, kurią įtakoja gelta. 😀 Dieve, aš čia aiškiai???? 😃

Gerda_M Gerda_M 07. Feb 2014, 22:59 krisliukas

na, dukrytės miego negaliu sieti su pradėjimu valgyti mišinuką. Kai kentėjom pilvo skausmelius, tai apie jokius miegus nebuvo net kalbų, o štai dabar, kai susitvarkė viduriukai ir atradom tinkamą mišinuką, galim mėgautis ramybe. Dieve, kad tik neprisikalbėt 😀)

Gerda_M Gerda_M 07. Feb 2014, 22:57 DLK

tikrai, dėl svorio ir aš džiaugiuos, kad kol kas tenka tampyti TIK šešis kilogramus 😀

1 2