Drėgnos servetėlės: mes be jų - niekur!

Drėgnos servetėlės: mes be jų - niekur!

31. Jan 2018, 07:30 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Drėgnos servetėlės – tai higieninė priemonė ir norisi sakyti – buities prekė, kuri į mūsų visų kasdienį gyvenimą atėjo palyginus neseniai. Daugelis šeimų nebegali be jų apsieiti nei namuose, nei lauke, nei keliaudami, tiesa?!

Pačios populiariausios drėgnos servetėlės – tai drėgnos servetėlės vaikams, kurios kiekvienai mamai būna po ranka. Jos nepakeičiamos, einant pasivaikščioti su vaiku, vykstant į polikliniką, keičiant sauskelnes, jos universalios įvairiems tikslams – nuvalyti mažyliui burną po valgio ir kitais atvejais.

20180131165102-57612.jpg

Servetėlės naujagimiams

Išskirti reikia servetėles, kurias galima naudoti kūdikiams jau nuo gimimo. Naujagimių oda jautri ir švelni. Kuo mažiau dirbtinių, cheminių medžiagų gauna kūdikio odelė, tuo mažesnė alerginių reakcijų rizika. Todėl drėgnos servetėlės turi tikti naujagimio kūno odai.

Dažnai drėgnos servetėlės būna praturtintos losjonais, kad apsaugotų vaikų odą nuo neigiamo sausumo poveikio.

Šie losjonai turi gausybė natūralių medžiagų: taukmedžio sviesto, ramunėlių ir t.t. Vaikiškos servetėlės turi būti hipoalerginės, pH 5.5, svarbus ir aromatas. Jis turi būti minimalus arba jo gali visai nebūti. Svarbiausia, kad drėgnų servetėlių kvapas būtų neaštrus.

20180131165148-25837.jpg

Atminkite! Drėgnos servetėlės nepakeis vandens procedūrų! Jos skirtos tais momentais, kai po ranka nėra nei vandens, nei muilo (transporte, keliaujant, vaikštant po miestą).

Dėmesio! Jeigu jūsų mažylis gimė anksčiau termino, geriau drėgnų servetėlių atsisakyti. Tokių naujagimių odelė itin jautri ir plona, ji gali lengvai užsikrėsti kokia nors infekcija.

Rinkdamiesi drėgnas servetėles tėvai turi atkreipti dėmesį į kelis veiksnius: jos turi būti iš minkštos medžiagos, patogios naudoti, kitas svarbus faktorius – gamintojas. Rinkis tą produkciją, kurios gamintojas specializuojasi vaikiškos kosmetikos ir vaikiškų prekių gamyboje.

Žiūrėkite ir į drėgnų servetėlių galiojimo laiką. Jei jis baigėsi, sudėtis prastėja ir yra rizika gauti nepageidaujamų rezultatų.

20180131165208-17364.jpg

Kuo praturtinos drėgnos servetėlės?

Servetėlių sudėtyje praktiškai yra 90-95% vandens, kuriame yra pridėta įvairių komponentų:

- komponentai, turintys valančių savybių, veikia antibakteriškai ir dezinfekuojančiai;

- naudingi kūdikio odai komponentai, kurie dėkina ir maitina odą, pvz. vitaminas E, taukmedžio sviestas (maitina) ir alavijo ekstraktas, kuris ramina mažylio odą, kovoja su uždegimu, jeigu yra jam priežastis atsirasti;

- aromatinės medžiagos. Vaikiškose servetėlėse yra aromatinių medžiagų, tačiau lengvų, kurios nedirgina kūdikio odos. Jeigu servetėlėse yra eterinių aliejų, tuomet aromatizatorių gali ir nedėti. Naujagimiams skirtas servetėles rinkitės bekvapes.