Deimantuko kraitelis: naudingiausi - buteliukas ir pientraukis

Deimantuko kraitelis: naudingiausi - buteliukas ir pientraukis

28. Jan 2012, 15:03 kodelcia kodelcia

Kaip greitai bėga laikas. Rodos, dar vakar su džiugesiu ir nerimu laukiau savo pirmagimio, apgalvotai ir neskubėdama kroviau kraitelį.

 

O štai dabar mano sūneliui jau 9 mėnesiai - kalasi ketvirtasis dantukas, laksto po kambarius su vaikštyne, sako "ma-ma" ir t.t.

 

Vaikeliui kraitelį pirkti pradėjau po 30 nėštumo savaitės, kai tik išėjau gimdymo atostogų. Žinoma, iki to laiko intensyviai domėjausi, ko gali prireikti. Informaciją rinkausi internete, iš neseniai gimdžiusių sesers, puseserės ir geriausios draugės. Iš jų sužinojau, ko labiausiai reikės vaikučiui.

 

Pirmasis mano pirkinys - dvi kepurėlės ir keletas marliukų ir palučių bei šviesiai žalios spalvos naujagimiams skirtas drabuželių komplektas. Pamenu kaip nuėjus į vaikiškų drabužėlių parduotuvę pirmiausia šokiravo drabužėlių kainos. Be to, labai pasimečiau nežinodama, kokio dydžio tuos drabužėlius pirkti.

 

Mano atveju, manyčiau, patys naudingiausi kraitelio daikteliai buvo buteliukas ir pientraukis. Kadangi vaikelis gimė silpnas, jis visiškai atsisakė žįsti krūtį, taigi teko pienelį nuo pirmų dienų trauktis pientraukiu ir maitinti iš buteliuko. Labai džiaugiuosi, jog tokiu būdu iki pat šiandien mažylis mėgaujasi mamos pieneliu.

Antras pagal svarbumą, manyčiau, yra vežimėlis, kurį pirkome "trys viename". Iš jo išsiėmę lopšį vaikelį saugiai parsivežėme iš ligoninės namo (o kelionė buvo ilga - 150 km).

Niekaip nebūtume išsivertę ir be vilnonių kojinyčių. Jų nuo gimimo iki dabar jau išaugome trejas, dėvime ketvirtą porą. Pirmąsias pirkau iš turgaus bobulytės, o kitas numezgė mano močiutė.

Na ir galiausiai prie taip pat būtiniausių kraitelio dalykėlių priskiriu sauskelnes. Jų pirmąją pakuotę pirkome vaistinėje. Ir kadangi visą savaitę gulėjome ligoninėje, ji visa mums be galo pravertė. Bandėme naudoti ir daugkartines sauskelnes, tačiau prie jų taip ir nepripratome, lig pat šiolei sėkingai naudojame vienkartines.

Taigi tokie svarbiausi daikteliai buvo ir yra mūsų kraitelyje. Ir tai tik dalis, nes visko ir neišvardinsi. Linkiu naujoms būsimoms mamytėms nebijoti klausti, ieškoti ir pagal save spręsti, kas joms jų kraiteliuose atrodo būtiniausia.

 

Naujosios Huggies® Premium sauskelnės tapo labiau orui pralaidžios, taip pat gerokai minkštesnės ir jaukesnės! Laimėk savo mažyliui Huggies® Premium!

1

 

28. Jan 2012, 17:33

kokios kojinytes 😀 ☺