Ar žindomas kūdikis naktį prabudinėja dažniau?

Ar žindomas kūdikis naktį prabudinėja dažniau?

22. Feb 2016, 06:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys. Pasidalinkite ir savo patirtimi.

Mama Agneta: 

Man iškilo šiek tiek klausimų dėl žindymo: Mano mergaitė yra 7 mėnesių. Valgo mano pienelį ir dar šiek tiek mišinuko. Jo išgeria gal apie 90ml per visą dieną. Jo duodu tik vieną kartą.

Dažniau duodu krūtį. Valgo jau mėsytę ir įvairias daržoves. Gydytoja pasakė, kad ji turi išmiegoti jau visą naktį neatsikeldama, kadangi jau gauna pakankamai maisto. Bet taip nėra.

Ji blogai miega naktimis, nors yra pamaitinta,soti(bent man taip atrodo, nes jei siūlau daugiau maistuko, ji aiškiai parodo, kad jo jau nebenori).

Ar tiesa, kad kol vaikas yra maitinamas mamos pienu, jis prabudinės naktį dažniau, nepriklausomai ar jis sočiai pavalgo vakare?

Mamyčių klubą konsultuoja Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Vilija:

Sveika, mama Agneta, 

Smagu, kad sėkmingai žindote savo mergaitę ir kad domitės, bei klausiate atsiradus neaiškumų. Iš tiesų idomu, kodėl duodate mergaitei mišinuko? Kaip auga mergaitės svoris?

Nesvarbu, ar motinos pienu ar mišiniu maitinami kūdikiai, jie gali prabusti valgyti naktį. Sočiai valgyti prieš miegą nerekomenduojama bet kokio amžiaus žmonėms, nes naktį lėtėja medžiagų apykaita.

Miegas yra energijos taupymo režimas, dėl to virškinimo sistemai yra papildoma užduotis suvirškinti papildomą maistą. Kūdikiui prieš miegą geriausias yra mamos pienas, jo sudėtis yra ideali naktiniam režimui. 

Kitu maistu maitinamas kūdikis gali išmiegoti ilgiau, bet nustatyta, kad miego kokybė yra prastesnė, nei MP maitinamų kūdikių, būtent dėl apkrautos virškinimo sistemos poilsio metu.

Šiam giliai įsišaknijusiam mitui, kad ,,sotus" kūdikis "privalo" gerai pavalgęs išmiegoti visą naktį, tinka paaiškinimas - ilgiau, dar nereiškia geriau.

Viskas apie žindymą: www.pradzia.org