Ar pavyks žindyti kūdikį, jei krūtys nevienodos?

Ar pavyks žindyti kūdikį, jei krūtys nevienodos?

02. Jan 2017, 10:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kūdikius krūtimi maitinančios mamos, jei turite klausimų žindymo tema - rašykite redakcijos e-paštu: redakcija@mamyciuklubas.lt ir žindymo specialistai būtinai atsakys.

Simona:

Norėčiau paklausti dėl maitinimo: pati maitinu 7 savaičių sūnų, tačiau susiduriu su  viena problema – mano abi krūtys labai nevienodos. Kairė daug didesnė už dešinę, vaikiukas žįsdamas dešinę, atrodo nepavalgo, nes arba užmiega prie krūties, arba pradeda verkti. 

Žįsdamas kairę, dažnai springsta, nes pienas iš jos bėga gausiai, todėl vaikiukas daro dažnas pertraukėles, o tai jį patį erzina valgio metu. Nežinau, ką daryt, atrodo, šių dalykų pati pakeisti negaliu, gal ką patartumėte?

Konsultuoja žindymo skatinimo veikla užsiimančios organizacijos „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Marija: 

Miela Simona,

Labai puiku, kad žindote sūnelį. Tai, kad krūtys yra asimetriškos, žindymo sėkmei įtakos neturi. Jei kūdikėlis ilgai žindo ir pradėjo verkti, o jums atrodo, kad nepavalgė (nors gali būti ir daugiau priežasčių, kodėl vaikelis verkia - skauda pilvelį, prisirijo oro, tiesiog pavargo), panešiokit, padėkit atsirūgti ir vėl glauskit prie tos pačios krūties, kad ištrauktų ir riebesnį pienuką.

Jei praėjo ne mažiau kaip valanda nuo maitinimo pradžios, o kūdikis vis dar nerimauja ir yra alkanas, pasiūlykit antrąją krūtį. Jeigu, kaip rašote, bežįsdamas mažesniąją krūtį kūdikis užmigo, tai visiškai natūralu, nes jis pajuto sotumą, mamos šilumą, ir nurimo.

Kai išalks, pabus ir vėl paprašys valgyt. Tada galėsit žindyti iš antrosios krūties. Jei kūdikis žįsdamas springsta, pasitikrinkite, ar gerai apžioja krūtį. Gal vertėtų paieškoti kitos padėties?  

Jeigu springdamas kūdikis prisiryja oro, reikia padėti jam atsirūgti ne tik po maitinimo, bet ir maitinimo metu. Jūsų kūdikis sparčiai auga, greitu laiku jis kuo puikiausiai susidoros ir su gausiai bėgančiu pienu.

Sėkmės ir kantrybės jums abiems!

www.pradzia.org