Ar pavalgius kieto maisto vaikui reikia užsigerti mamos pienuku?

Ar pavalgius kieto maisto vaikui reikia užsigerti mamos pienuku?

02. Mar 2014, 15:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mama Agneta klausia:

Ar galima maitinti kūdikį krūtimi ar mišinuku pavalgius mėsytės, nes kažkur skaičiau, kad tai nelabai gerai, mat sunkiau virškinasi maistas.

Bet jei kūdikis negeria arbatėlių ir vandens, tai kuo jam užsigerti?

Mamyčių klubą konsultuoja Všį „Pradžių pradžia“ žindymo konsultantė, mama Vilija:

Rekomenduojama žindyti prieš duodant papildomo maisto, kad nemažėtų motinos pieno gamyba. Mišinio nerekomenduojama duoti žindomam kūdikiui, taip pat dėl galimo pieno gamybos sumažėjimo.

Poreikis "užsigerti" yra ydingos suaugusiųjų mitybos pasekmė, kai valgoma paskubomis, nespėjant gerai sukramtyti, kai nespėja seilės suvilgyti maisto, ir tą sausą, stambų kąsnį reikia nuryti drėkinant gėrimu. (Labai vaizdingas pavyzdys yra amerikietiškas mėsainių šlamštimo varžybos, kai reikia valgyti greitai ir vikruoliai kartu geria daug skysčių. Tiesa, neretai jas laimi azijiečiai, nuo vaikystės išmokę gerai ir greitai sukramtyti maistą.).

Geriant valgio metu ar po valgio, nuplaunamos ir atskiedžiamos skrandžio sultys, dėl to dar labiau apsunksta virškinimas. Duokite savo pieno prieš valgį, tai paskatins seilių, skrandžio sulčių gamybą, dėl to pagerės papildomo maisto virškinimas.

tifer tifer 02. Mar 2014, 19:15

aš jau savo mažiuko nemaitinu savo pieneliu valgo įvairiausias košes.bet pavalgius kažkur už pusvalandžio būna,kad nori atsigert,bet negeria mišinuko,padarau arbatėlę