Ar normalu, jei kūdikis per parą žinda 16-20 kartų?

Ar normalu, jei kūdikis per parą žinda 16-20 kartų?

21. Jun 2016, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

6 savaičių Mantuko mama Edita klausia:

Ar normalu, jei kūdikis per parą valgo 16-20 kartų. Valgymas vyksta 6-15 min. Kartais 30min. Gal jis žįsdamas apie 7 min. gauna pradžioje esantį liesesnį pieną ir todėl nepasisotina ir greit išalksta? Duodu žįsti, kada tik nori ir kiek nori. Kai pradeda verkšlenti, siūlau krūtį. Būna tokių situacijų, kai tarsi lyg ir nori, bet kartu ir pyksta, muistos, verkia..vėl ima, vėl pyksta, rankom mosikuojas. Bet vėl nurimsta. Esu girdėjusi, kad kūdikio motinos pienu neįmanoma permaitinti. Tai tiesa? Sakau, gal jei muistosi, neduoti krūties? Bet prie krūties mažylis geriausiai nusiramina. Sauskelnes stengiuosi keisti kas 2-3h. Būna, ir kas valandą. Nes kai matau ,kad nenoriai ima krūtį, pakeičiu sauskelnes, panešioju, pakalbinu. Bet vis tiek geriausiai nurimsta prie krūties ir kartais suabejoju, ar neperdažnai siūlau valgyti.

Konsultuoja tėvystės mokyklos Kaune „OpaPupa“ viena iš įkūrėjų, medicinos gydytoja Agnė Kilmanienė.

20160606104053-16151.jpg

 

Sveiki,

Pačioje pradžioje vaikelis dar tik ieško savojo maitinimosi ritmo: jie tikrai suretės.

Noriu pastebėti, jog Jūsų berniukas tokio amžiaus, kuriame būna augimo šuolis (jie būna 2-3 sav. 6, 8 savaitėmis), kuomet, galima sakyti, "kabama ant krūties". Tuo metu siūloma laikytis tokios taktikos: 1 krūtis - 1 val., jei žinda ilgiau - duoti kitą krūtį ir sekantį maitinimą pradėti nuo antrosios krūties. Per 1-2 dienas išstimuliuojamas reikiamas hormonų kiekis ir laktacija vėl atitinka poreikį.

Būtų šaunu, jog žindymas iš vienos krūties truktų bent 15–20 min., tuomet jau būtų pasiektas riebesnis ir sotesnis pienas. Krūtis rekomenduojama keisti ne dažniau, kaip kas 1-1,5val.

Visas kūdikio raminimasis - oralinis, t.y. per burną, tad kokia laimė vaikeliui turėti mamą, kuri kantriai atliepia šį jo poreikį – Jūs tikrai teisi – mamos pienu nepermaitinsite, tad pasikliaukite savo intuicija.

Sėkmės.