Ar galima kūdikiui duoti skirtingus mišinukus?

Ar galima kūdikiui duoti skirtingus mišinukus?

05. Apr 2018, 08:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei, šeimos gydytojai - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš mamos Donatos laiško:

Ar galima duoti kūdikiui 2 rūšių mišinukus? Kadangi nuo vieno mišinuko neatpila, bet skystai ir su kiekvienu valgymu tuštinasi, pakeitus į kitą atpylinėja ir tuštinasi kietai, naudojam Bellact AP (atpilantiems) ir pradėjome Bellakt Imunis. Ar nepakenkčiau vaikui, jeigu maitinčiau dviem šiais mišiniais? Mums 2 mėn ir 3 sav. Išbandėm daugybę mišinuku, bet niekas netinka...Ką daryti?

Konsultuoja šeimos gydytoja Neringa Sakalauskė:

Sveiki,

Dažniausiai duodamas vienas pasirinktinas pieno mišinys, kad vaiko žarnynas prisitaikytų ir nebūtų diskomforto simptomų. Noriu paskatinti maitinti savo pienu, tačiau tikriausiai “šiaip sau” neduodate mišinuko.

Pabandykite Aptamil AR arba Comfort, jei dar nebandėte. Nepakenksite įterpdama kito mišinuko, tačiau pasirinkite vieną pagrindinį. Pamėginkite duodi gerųjų bakterijų, jos tikrai gelbsti.

Sėkmės.

20180118134400-84171.jpg

Dvigubai daugiau švelnumo, dvigubai daugiau laimingų naujagimių - su pačiomis minkščiausiomis sauskelnėmis Huggies® Elite soft!


Ekspertai

Neringa Sakalauskė

Šeimos gydytoja, neringa.sakalauske@kraujotyrimai.lt
Neringa Sakalauskė in-vecaku-skola