Ar galima kūdikiui duoti ir savo pieno, ir mišinio?

Ar galima kūdikiui duoti ir savo pieno, ir mišinio?

30. Nov 2017, 07:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mums parašė Akvilė:

Laba diena,

Noriu pasiteirauti, kiek dažnai duoti 1 mėn. kūdikiui valgyti, kai duodu savo pienelio ir primaitinu mišinuku? Ar yra skirtumas, ką pirmą duoti valgyti - savo pieną ar mišinuką? Turiu papildomai duoti mišinio, nes gydytoja sakė, jog nesotus gali būti mano pienukas. Todėl per mėnesį priaugome tik 500 gramų ir gelta niekaip nesibaigia. Ir kaip sužinoti, ar mums tas mišinukas tinka?
 
Atsako akušerė Ieva Girdvainienė:

Prieš pradėdami duoti kūdikiui pieno mišinukų, pasitarkite su šeimos gydytoju ar laktacijos konsultantu.

Dirbtinio maitinimo pradžioje vaikutis turi gauti mamos pieno, o trūkstamą pieno kiekį kompensuoti adaptuotu mišinuku. Todėl maitinimo intervalai yra tie patys: pagal poreikį, bet ne rečiau, kaip kas tris valandas. 

Renkantis pieno mišinius, verta atkreipti dėmesį į jų sudėtį, kad kūdikis gautų visas reikalingas maitinimosi medžiagas. Svarbų vaidmenį mažylio vystymuisi vaidina riebiosios rūgštys omega-3 ir omega-6. Jos dalyvauja smegenų ir centrinės nervų sistemos vystymosi procese, taip pat turi įtakos vystantis vaikučio išvaizdai.

Svorio augimas nėra pagrindinis rodiklis skirti dirbtinį maitinimą. Visų pirma, stebėkite sauskelnes ir kiek kartų per parą mažylis tuštinasi.

20171101134435-94542.jpg