Kodėl po mankštos kūdikis verkia: kineziterapeutės Viktorijos patarimai

Kodėl po mankštos kūdikis verkia: kineziterapeutės Viktorijos patarimai

16. Apr 2018, 09:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš Aistės laiško redakcijai:

Mano dukrytei nustatyta klubo sanario displazija (nežymi), buvome pirmą kartą (1 mėn. ir 1 sav.) pas kineziterapeutę mankštoje. Kol ją mankštino, ji kažkiek verkė, bet per pertraukėles buvo rami ir linksma. Po antrojo apsilankymo, kurio metu buvome tik vienos, ji labai verkė, nenurimo. Po mankštos klykė iki raudonumo ir neėmė krūties. Grįžus namo visą dieną negalėjau paleisti iš rankų, nes verkė. Nelabai valgė penkias paras, o ką jau kalbėti apie masažą. Ar gali būti, kad buvo permankštintas vaikas? Ar galima tęsti mankštą? Nešioja įtvarą 2 mėnesiu, turėtų jau greitai gal pasveikti.

Konsultuoja vaikų kineziterapeutė Viktorija Paltanavičiūtė:

Sveiki,

labai sunku komentuoti, nes nemačiau Jūsų mankštelės. Tačiau labai nuoširdžiai tikiu, kad su Jūsų mažyle dirbo kineziterapeutė, kuri tikrai išmano savo darbą. Aš stangiuosiu nuraminti mažuosius draugus per procedūras, tačiau galbūt iš norėjimo kuo daugiau padėti mažylei ir dėl laiko trūkumo kineziterapeutė to nepadarė.
 
Nerami mažylė 5 dienas - puikiai Jus suprantu, tikriausiai kiekviena mama "kraustytųsi iš proto". Tačiau gal tai sutapimas su pilvo diegliukais, arba galbūt išsigando staigių mankštų. 
 
Aš rekomenduočiau kol kas Jums pačiai namuose švelniai pamasažuoti mažylę, padaryti pratimus kojytėms. Vėliau, kai nuims įtvariuką, rekomenduoju pasirodyti specialistams ir, jeigu prireiks masažo, išdrįskite pabandyti dar kartą, nebijokite - pradėjus mažylei verkti, nutraukite mankštą ir pratęskite jai nurimus, arba tiesiog atidėkite kitam vizitui, kad mažajai princesei nebūtų streso.
 
Sėkmės.
Ekspertai

Viktorija Paltanavičiūtė

vaikų kineziterapeutė, www.viktorijosmasazai.lt
Viktorija Paltanavičiūtė in-vecaku-skola