Ar žindyti? Įsiklausykite į savo motinišką instinktą! +KONKURSAS

Ar žindyti? Įsiklausykite į savo motinišką instinktą! +KONKURSAS

28. Mar 2014, 06:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Žindyti ar ne? Įsiklausykite į savo motinišką instinktą. Pasikliaukite savo nuojauta, pagrįstą adekvačia informacija.

Šiuo klausimu sutaria tiek akušeriai, tiek žindymo konsultantai, tiek gydytojai: žindymas – geriausia jūsų kūdikiui. Jūs ir jūsų kūdikis gimėte turėdami visus fizinius gebėjimus, kurių reikia žindyti ir žįsti. Žindyti gali praktiškai kiekviena moteris. Patirtis rodo, kad kuo daugiau mama žino apie žindymą ir kuo labiau ji tam pasiruošusi, tuo geriau jai seksis žindyti savo mažylį.

Be abejo, mama gali turėti rimtų asmeninių priežasčių ir atsisakyti žindyti. Svarbu, kad priėmusi sprendimą neleistumėte niekam versti jūsų jaustis kalta. Žindote jūs ar ne, jei jaučiatės gerai ir pasitikite savimi – jūsų ryšys su kūdikiu bus artimas.

Kodėl žindymas suteikia jūsų kūdikiui geriausią pradžią gyvenime?

  • Motinos piene yra visko, ko reikia jūsų kūdikiui kelis pirmuosius jo gyvenimo mėnesius: tiek, kiek reikia ir tinkamos sudėties, visuomet paruošta ir dar nemokamai.
  • Joks kitas kūdikiams skirtas maistas negali suteikti tokios apsaugos nuo infekcijų ir ligų. Tyrimai rodo: žindomi kūdikiai žymiai rečiau serga vidurinės ausies infekcijomis, diarėja ar kvėpavimo ir šlapimo takų infekcijomis. Suaugę jie taip pat rečiau serga įvairiomis ligomis, pavyzdžiui, kai kuriomis žarnyno infekcijomis ar cukriniu diabetu.
  • Žindant krūtį stiprėja kūdikio burnos raumenys, tai taip pat padeda vystytis mažylio žandikauliui. Šios pratybos teigiamai atsiliepia ir vėlesniais vystymosi etapais kūdikiui ūgtelėjus – pradėjus valgyti kietą maistą ir mokantis kalbėti.
  • Jeigu žindote kūdikį pirmuosius šešis mėnesius, galite iki 50 proc. sumažinti alergijos riziką. Šiuo atveju svarbu užtikrinti, kad į kūdikio žarnyną nepatektų svetimos kilmės baltymų, kaip tai nutinka maitinant kūdikį karvės pienu.
  • Žindymas puikiai veikia jūsų pačios sielą. Jūs galite atsipalaiduoti ir atstatyti savo energiją. Jau pirmą kartą pradėjus žindyti, jūsų organizmas išskiria didelį hormonų kiekį, o šie dar labiau sustiprina jūsų motiniškus jausmus kūdikiui.
  • Taigi, žindant yra naudos ir jūsų sveikatai: nuo pat pradžių reguliariai žindant kūdikį, jums sumažėja infekcijų ir kraujavimo po gimdymo rizika. Be to, mažėja rizika susirgti krūties vėžiu.

Pasikliaukite savo natūraliais gebėjimais

Tiesiog klausykitės savo kūno.

Gimus kūdikiui ir pradėjus jį žindyti, jūsų krūtys pradeda „darbą“, gaminasi pradinis pienas, vadinamas priešpieniu. Vieni hormonai stimuliuoja pieno gamybą, tuo tarpu kiti rūpinasi, kad šis tekėtų. Jūsų kūnas gamina tinkamos temperatūros reikiamą pieno kiekį.

Jei norite ilgą laiką žindyti, pirmus mėnesius nepapildykite kūdikio mitybos jokiu kitu maistu – net tuomet, kai kūdikis nenori tinkamai žįsti ir esate nusiminusi, kad jam neužtenka maisto. Jūsų kūdikis tiksliai žino kada ir kiek pieno jam reikia, kad jis galėtų gerai augti ir vystytis. O krūtyse esančios pieno liaukos reaguoja žaibiškai. Ištuštinta krūtis yra geriausias stimulas gamintis pienui.

Neretai trečią dieną krūtyse pasigamina mažiau pieno. Tai normalu. Ketvirtą parą vietoje priešpienio daugumai žindyvių atsiranda tikrasis pienas. Kūdikiui augant ir esant didesniam pieno poreikiui, kai kūdikis stipriau ir dažniau žinda krūtį, pieno liaukos gamina daugiau pieno ir tokiu būdu patenkina atsiradusį didesnį jo poreikį.

Žindant visuomet derėtų prisiminti: kūdikiui teks tai, ką suvartosite ir jūs, taip pat ir alkoholis, cigaretės bei vaistai. Todėl derėtų vengti visko, kas gali pažeisti jūsų sveikatą, ypatingai to, kame yra toksinų, per jūsų organizmą galinčių patekti į pieną. Leiskite sau valgyti tiek, kiek norite. Svarbu pasirūpinti, kad jūsų mityba būtų įvairi bei sveika ir ją sudarytų daug vaisių bei daržovių, šviežių ir virtų, o taip pat pieno produktai, kiaušiniai, mėsa ir žuvys.

Tinka įvairios kruopos, vertingi aliejai. Tačiau būkite pasiruošusi: bet kuris iš išvardintų sveikų mitybos produktų gali turėti ir šalutinį poveikį. Pavyzdžiui, apelsinai kai kuriems kūdikiams gali sukelti alerginę reakciją, o česnakai, pupos, kopūstai ir netgi rupiai malti miltai gali tapti rimtų pilvo dieglių priežastimi.

“NUK Jolie“ pientraukis – praktiškas iki mažiausių detalių

 20140325202208-76284.jpg

 

Efektyvus

Inovatyvių technologijų ir gerai apgalvoto dizaino dėka, pieno ištraukimas yra ypatingai efektyvus.

Švelnus

Minkšta, su kauburėliais silikoninė pagalvėlė maloniai ir švelniai masažuoja krūtį ir skatina pieno tekėjimą.

Tausojantis jėgas

Daug jėgų nereikalaujantis valdymas viena ranka, ypatingai lengvai paspaudžiamos ir ergonominės pientraukio rankenos dėka.

Asmeninis

Individualiai rankenos paspaudimais reguliuojamas pieno ištraukimo stiprumas ir ritmas. Kiek išgaubta lanksti silikoninė pagalvėlė puikiai priglunda prie krūties.

DĖMESIO!

Norime padovanoti šį nuostabų pientraukį vienai žindančiai mamytei! Komentaruose parašykite, kokiose situacijose jums gelbsti pientraukis!

Tos mamytės, kuri išbandys NUK Jolie pientraukį, labai prašysime atsiųsti atsiliepimą, įspūdžius su foto!

Jūsų nuomonių laukiame iki kovo 29 d., šeštadienio (imtinai)

InetaBu InetaBu 26. Mar 2014, 14:38

Kūdikėlio žindymas - tai tarsi stebuklas...Maitinant mažiuką , kuriam jau 5 savaitės, matau jo akytes, jo žvilgsnį, šilumą, kalbuosi su juo jausmu. Nuostabu suprasti, kad esi jo gyvybės šaltinis, jo sveikata ir jo ramuma. Tad, jei tik yra galimybė ir leidžia sveikata, mamytės tikrai turėtų maitinti vaikutį pačios. Naujas tyras potyris ir laikas su mažiuku.
Pientraukio dar nespėjau įsigyti, bet labai norėčiau, nes būna, kai turi išlėkti ir tampa neramu, kad nepalieku vaikučiui maistelio. Tarsi atimu saugumo jausmą tiek iš savęs, mažylio ir tėčio. Tad būtų nuostabi proga išbaldyti, pasidalinti ir sėkmingai naudotis 😉

26. Mar 2014, 11:40

Tikrai, žindymas yra nepakeičiamas gėris: ir apsauga, ir patogumas, ir ekonomiškumas, ir šviežumas, ir.. ir.. ir.. Žindančiom mamytėm toks pat nepakeičiamas dalykėlis yra pientraukis! Kadangi žindau savo vaikutį vadovaudamasi taisykle: kada nori ir kiek nori, tai turėdama kur nors išeiti visada palieku savo pienuko. O jei mažiukas atsigerti užsinorės.. Tuomet jaučiuosi rami, o mažylis saugus 😀
Taip pat pientraukis labai praverstų rytais šiek tiek sumažinant pritvinkusias pieno talpyklas ir taip palengvinant mažiukui sunkų darbą 😀

26. Mar 2014, 11:28

dar neteko pientraukiu naudotis.bet butu saunu kai reikia nulekti pvz i parduotuve.tada galeciau ramiai apsipirkti nieko nepamirstant ir negalvojant ar mazylis neverkia alkanas, o tevelis tuo metu pamaitintu mazyli 😀

26. Mar 2014, 11:25

Pagelbeja, kai turime issiskirti keletai valandu :-)