Ar daržovės gali kietinti viduriukus?

Ar daržovės gali kietinti viduriukus?

05. Feb 2019, 09:30 Mamyčių klubas Mamyčių klubas
Iš mamos Indrės laiško:

Auginu 6 mėn. sūnų, jau duodame įvairaus kieto maistelio - bulvę, cukiniją ir morką. Pastebėjau, kad pradėjo užkietėti vaiko viduriukai, kartais būna skausmaii net iki verkimo vakare. Ar keisti daržoves, ar duoti kažkokių vaistukų nuo užkietėjimo, ar tiesiog su laiku prisitaikys vaiko organizmas?

Pasak vaikų ligų gydytojos Rūtos Taminskienės, daržovės neturėtų kietinti vaiko vidurių, priešingai - jų skaidulinės medžiagos  skatina žarnų peristaltiką ir dažnesnį tuštinimąsi. Ar iš tikrųjų kietos išmatos, ar tiesiog vaikas pradėjo labai retai tuštintis?

Retas tuštinimasis gali būti kaip jautresnio žarnyno reakcija į naują maistą. Kartais kietina vidurius, jei dedama daug morkų, nes virtų morkų sriubas ir košes duoda viduriuojantiems vaikams.

Taip pat svarbu, kokį kiekį košės jau duodate, prie kokio jau vaikas įprato? Ar tik kelis šaukštelius, ar jau bent 100-150 gramų? Didesni košės kiekis turėtų skatinti žarnyno veiklą, dažninti tuštinimąsi.

Žinoma, pratinimas turi vykti palaipsniui, par dieną porciją didinant 2-3 šaukšteliais. Košę paskaninkite  1 arbatiniu šaukšteliu kokybiško aliejaus arba trupučiu sviesto. Galbūt sutrinkite taip, kad košė būtų kiek skystesnė.

Gydytojos nuomone, mamos pasirinktos daržovės tinkamos.  

KLAUSK SPECIALISTŲ APIE VISKĄ, KAS TAU RŪPI->>

20190205095900-35578.jpg