Aktyvus mažylis: jautrios odos priežiūra ir sauskelnių keitimas

Aktyvus mažylis: jautrios odos priežiūra ir sauskelnių keitimas

19. Feb 2018, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kai mažasis pasaulio tyrinėtojas jau negali nė sekundės išbūti ramiai, mamai ir tėčiui tenka ieškoti naujų būdų, kaip pakeisti sauskelnes.

Tačiau prieš keičiant vaikučiui sauskelnes, keletas patarimų:

  • pirmiausia vaikučio užpakaliuką nuplaukite vandeniu. 
  • jei nėra po ranka tekančio vandens, labai pravers drėgnos servetėlės. Jos padengia kūdikio odą švelna apsaugine plėvele, kad drėgmė nedirgintų odelės, pavyzdžiui, Huggies Pure drėgnos servetėlės, kurios ypač tinka jautriai kūdikių odelei. 
  • Švariai nuvalius kūdikio užpakaliuką, rekomenduojama jo odelę ir visas raukšleles patepti kremuku, saugančiu nuo iššutimų. Atkreipkite dėmesį į kremo ar tepaliuko sudėtį - joje turėtų būti cinko, natūralių aliejų.
  • Rekomenduojama patepti kremuku nuo iššutimų kaskart keičiant sauskelnes.

20180218164808-31931.jpg

Na o dabar metas keisti sauskelnes mažajam nenuoramai. Geriausia užmauti sauskelnes-kelnaites, pvz. Huggies® Pants!

Keisdami sauskelnes mažajam ropliukui ar vaikščiotojui, nebūtina jo guldyti ant nugaros. Tereikia išsirinkti konkrečią vietą šiam procesui. Nekeiskite sauskelnių žaidimų vietoje, tai turėtų būti vieta, į kurią einant mažylis jau žinotų – jei ten einame, vadinasi, mama mane perrengs ir man pakeis sauskelnes. Ir jis intuityviai seks sauskelnių keitimą.

O jeigu nėra tokios vietos, tiesiog atsisėskite taip, kad būtumėte priešais mažylį, o už jo siena, kad mažylis negalėtų niekur pabėgti ir niekas neblaškytų jo dėmesio.

Sauskelnės, kurias renkamės savo mažyliui, turi atitikti jo amžiui ir konkrečiam gyvenimo periodui, kad sauskelnių keitimas netrikdytų jo gerai savijautai.

Aktyviam ir judriam mažyliui galima naudoti sauskelnes su lipdukais, tačiau patogiausia – sauskelnės-kelnaitės, kurias galima pakeisti, vaikui negulint ant nugaros.

Todėl sauskelnės-kelnaitės labiausiai tinka vaikams, kurie negali nusėdėti vietoje.

20180218164839-52270.jpg