8 Gyčio mėnuo

8 Gyčio mėnuo

29. May 2017, 22:39 Vytulka Vytulka

Valiooo! Šiandien Gyčiui jau lygiai 8 mėnesiai. Nežinau nei kiek paaugo, nei kiek sveria, nes pas gydytoją šį mėnesį neplanavome eiti. Vaikas auga gerai, linksmas, tai ko ten lįsti į tas poliklinikas :)

Po šio mėnesio Gytis jau turi penkis dantis ir atrodo, kad tie dantys lenda be sustojimo, nes seilės upeliais teka. Graužia viską kas pasitaiko po ta mažute ranka. Lyginant su Ignu, kuris pas mus visai nieko negraužė, mums tai  atrodo keista. Atrodo, kad Gytis net nežaidžia su žaislais, nes jo tikslas tą žaislą susikišti į  burną.  Baisu net batus palikti koridoriuje, nes Gytis suranda ir juos....Jau išmoko ir ropoti, tad namuose išnarstyti visi kampai, dulkės gerai išvalytos :) nors ropoja  ir net pats atsistoja, jei yra kur įsitverti, kažkodėl pats atsisėsti nemoka. Lyg ir pasikiša koją po užpakaliu, bet jam patogiau atsiklaupti ant kelių, nei atsisėsti :(. Mane tai truputį neramina, gal padidėjęs raumenų tonusas. Bet gydytoja vis sako, koks jis stiprus ir guvus, tad vis laukiu, kada gi sėdės normaliai.

20170529223632-80635.jpg

Gyčiui Ignas tikras dievaitis. Jei Ignas bėgioja, Gytis seka akimis, juokiasi iš Igno išdaigų, tarsi jie būtų abudu prieš mane susimokę. Ropoja jam iš paskos, ima Igno źaislus, o Ignas kartais irgi mielai su broliu žaidźia. Vie ną dieną parodè man, kur  turiu sėdèti ant žemės, o jis su Gyčiu kitame kambario gale kraustė žaislus ir Ignas neleido man paimti Gyčio, liepė sėdėti, kur sėdžiu. Aišku, būna momentų, kai ir stumia Gytį tolyn, bet vis tiek smagu žiūrèti, kaip auga broliška meilė.

20170529223745-56883.jpg

Pagaliau Gytis pradėjo valgyti ir košes, bet jos turi būti labai gerai permaltos, nes gumuliukų nemėgsta ir pyksta, jei koks vie as kitas pasitaiko. Beje, visai nenori tų košių, kurios yra pirktinės, greitesnio paruošimo, tad visad turiu virti  kruopas, o kartais kelionėje būtų visai patogu tomis užpilamomis pasinaudoti. O šiaip paragauti mėgsta, jo rankutės tik ir stengiasi vis kažką nugriebti nuo stalo, kol aš valgau :)

 Lyg ir nieko daugiau šį mėnesį naujo neįvyko, išskyrus mūsų atostogų kelionę, pirmą Gyčio kelionę, bet apie tai kitame įraše.