7 patarimai, kaip organizuoti 1-ąjį gimtadienį!

7 patarimai, kaip organizuoti 1-ąjį gimtadienį!

22. Jun 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prisipažinkime, kad pirmasis mažylio gimtadienis yra kažkas tokio, ką norisi švęsti su visu pasauliu. Dažnai šį šventė sutampa ir su krikštynomis, bet jeigu ir ne - mamos tikrai imasi šio reikalo rimtai. Dalinamės patarimais, kaip nepamesti proto ir atrasti tai, kas šiuo momentu yra svarbiausia - mažasis jubiliatas. 

1. Laikas

Vaikai nėra dideli „baliauninkai“, dėmesį išlaiko neilgai, todėl ir jų šventę rekomenduojama rengti valandos ar pusantros trukmės. Geriausiai pasirinkti rytą po pirmojo arba popietę po pietų miegelių. Svarbu, kad vaikas būtų pailsėjęs ir nepavargęs.

2. VIP'ams

Dalyvauti paskvieskite tik svarbiausius („VIP - very important person“ išvertus reiškia „labai svarbūs asmenys“). Dažnai net sakoma, kad vaiko gimtadienyje kitų mažųjų svečių turėtų būti vienu daugiau nei jubiliatui metų. Geriau švęskite keletą kartų mažomis kompanijomis: su seneliais, kitąkart su tetomis, dėdėmis ir pusbroliais, paskui su kiemo draugais, vėliau su jūsų draugais... 

3. Paprašykite pagalbos

Nereikia plušti visą naktį tam, kad paruoštumėte tobulas vaišes ar šventės vietos dekoru priblokštumėte visus. Geriau užsakykite maistą arba bent jau paprašykite auklės prižiūrint vaiką pagalbos tuo momentu, kai viską ruošite. 

4. Balionai

Kūdikiai dievina balionus, todėl pasirūpinkite, kad jų būtų daug, spalvotų ir geriausia iš folijos - jie sunkiau sprogsta ir neišgąsdins vaikų. 

5. Žaidimų vieta

Suręskite vigvamą, patieskite minkštą patiesalą ar kitaip papuoškite specialią vietą, kur susirinkę vaikai galės žaisti. Taip pat pasirūpinkite žaislais, kurie būtų įdomūs skirtingoms amžiaus grupėms.

6. Paprastas meniu

Geriau pasirūpinkite vaisiais, daržovių užkandžiais ir kitais paprastais patiekalais, kurie patinka vaikams, nesukelia alergijos, juos gali ragauti net ir metinukas. Koks gimtadienis, kai pusę patiekalų dar tau neskirta?

7. Nepanikuokite

Dar liko keletas metų, kai dėl gimtadienio reikės apvažiuoti pusę miesto, rasti geriausią klouną, neaplankytą žaidimų aikštelę. Tai jauki jūsų šeimos šventė, kurią galite atšvęsti tik savo šeimos rate.