7 patarimai, kaip greičiau atgauti kūno formas po gimdymo

7 patarimai, kaip greičiau atgauti kūno formas po gimdymo

10. Jun 2014, 14:54 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prisipažinkime, kad kiekviena mūsų dar prieš atsirandant mažyliui svajoja, kaip greičiau vėl galės įlįsti į savo senuosius džinsus ir žaviai atrodanti stumdyti vežima. Deja, realybė dažnai būna kitokia. Žinoma, didelę įtaką daro žinomos mamos, kurios vėl grįžta į televizijos ekranus ar sceną po trijų savaičių! Nustokite save su jomis lyginti, nes joms tai darbas, kuris kainuoja daug pastangų ir net pinigų. Jeigu turėtumėte asmeninį trenerį, neribotas SPA galimybes ir susikoncentruotumėte vien tik į svorio metimą - jūs irgi taip atrodytumėte, bet mes esame normalios moterys, kurioms rūpi kiti dalykai nei scena. 

Pirmiausia, prisiminkite, jog jūsų kūnui reikia pailsėti ir net pasveikti po gimdymo, todėl svarbiausia ramybė, atsipalaidavimas, kūdikio žindymas ir džiaugimasis motinyste. O mes dalinamės keletu patarimų, kaip galite sau šiek tiek padėti.

Kėgelio pratimai yra labai svarbūs ne tik prieš, bet ir po gimdymo. Pradėkite vėl juos daryti per pirmąją parą po gimdymo ar Cezario operacijos. O tuomet nepamirškite keltis iš lovos ir vaikščioti. 

Vaikščiojimas yra vienas geriausių sportų mamai - tai daryti galite su vežimėliu ar įtaisę kūdikį į patogią nešioklę. Ir pirmyn! Nereikia slinkti koja už kojos, nebūtina ir bėgti, bet tikrai galite vaikščioti normaliu tempu.

O štai ir 7 patarimai kaip greičiau atgauti kūno formas:

1. Jeigu sportavote nėštumo metu - vėl pradėkite tai daryti tokiu pačiu tempu, kaip ir per trečią nėštumo trimestrą.

2. Venkite užkandžių. Palaukite, kol jūsų pilvo sienelė šiek tiek susitrauks. Tai po kiekvieno nėštumo trunka šiek tiek ilgiau. Specialus elastinis diržas po gimdymo gali padėti kol nepradėjote sportuoti. 

3. Susikoncentruokite į viso kūno pratimus, ne tik į pilvo presą. Taip ne tik padėsite susigrąžinti kūno formas, bet ir sudeginsite daugiau kalorijų, nes darysite viso kūno pratimus, o ne tik vienos grupės.

4. Geriau dažniau ir trumpai, nei retai ir ilgai, nes taip greičiau sureguliuosite savo medžiagų apykaitą. Kiekvieną kartą, kai naudojate energiją, net ir dešimt minučių, jūs skatinate savo medžiagų apykaitos sistemą dirbti.

5. Sveikai maitinkitės ir venkite valgyti kažką pasiteisindamos jog maitinate kūdikį ir jums reikia energijos. Juk kaip tik ką valgote jūs - tą gauna ir kūdikis, todėl šalin nuo nesveiko maisto.

6. Venkite cukraus kiek tik galite. Mamos pienas yra saldus ir jums reikia angliavandenių, kad jis gamintųsi. Atkreipkite dėmesį - angliavandenių, bet ne cukraus, todėl juos geriausia gauti iš vaisių ar daržovių, negu iš bandelių ar saldumynų.

7. Gerkite labai labai daug vandens. Tai svarbu kiekvienam, ne tik nėščiai ar pagimdžiusiai. Daugelis negeria pakankamai, todėl visada prie savęs turėkite vandens butelį. Jeigu žindote, išgerkite mažiausiai vieną du puodelius, kiekvieną kartą, kai sėdate maitinti mažiuko. 

10. Jun 2014, 19:53

O, kad butu kas profesionaliai vis koki straipsniuka suraitytu kaip pradeti, kada galima pradeti ir kokius pratimus daryti, kaip maitintis ir pan. 👍
Nes info internete absčiai apie grizima i formas po gimdymo, bet tokios isgrynintos, su konkreciais pavyzdziais info, laipsniskos - sunku rasti ir atsirinkti kas visgi teisinga 😪