6 Gyčio mėnuo

6 Gyčio mėnuo

02. Apr 2017, 13:31 Vytulka Vytulka

Šis mėnesis prabėgo ypatingai greitai. Gal todėl, kad didžiąją jo dalį prasirgome, buvome ligoninėje ir t.t. Per tas ligas ir vaikas nepriaugo nei gramo, sveria tiek pat, kaip ir prieš mėnesį 7.3 kg, o ūgio paaugo 1 cm ir dabar yra 67 cm ūgio.

Jau išmoko  verstis ir nuo pilvo ant nugaros, nors dažnai pavargsta ir vis tiek tingi persiversti, tad pradeda rėkti.  Išmoko šliaužti, palieku viename kambario gale, o žiūrėk jis jau kitame kambario gale kažką veikia. Pastebi ant žemės visokius trupinukus, primėtytus Igno plastelino gabaliukus ir šiaip šiukšles, kurios keliauja į burną, tad tenka dažniau siurbti ir vis žiūrėti, kad kokio Igno smulkaus žaisliuko nepačiuptų, nes Ignas labai mėgsta visokius smulkius daiktus.  Paguldytas ant pledo, žino, kad jei patrauks pledą, padėtas žaisliukas ant pledo priartės, tada nereiks šliaužti :) tinginukas auga. Kol kas dar nesėdi, labai laukiu, kada gi atsisės, nes gulėti Gytis visai nemėgsta. Net vežime, jei atsibu da, gulėti nenori, nes nieko nesimato. Ignas lygiai šešių mėnesių jau pats atsisėdo ir ant keturių puikiai jautėsi, siubavo.

Na ir svarbiausias įvykis - pradėjome ragauti daržoves. Jau buvau pamiršusi viaą tą marmalošių smagumą. Net nežinau, kur tos košės daugiau papuola, ant gultuko, drabužėlių, manęs, vaiko, ar į burną. Rodos, piktybiškai nesižioja, net nusisuka nuo šaukšto. Įdomus būna tik pirmas kasnis ir viskas tuom pasibaigia. Čiumpa už šaukšto, ko pasekoje, košė skrenda kur jai reikia, arba išvis išpurškia, išstumia su liežuviu ją lauk. Jau matau, kad ir Gytis bus nevalgus kaip ir Ignas. Jau neištvėrusi buvau ir gabaliuką obuolio įdėjusi į daržovienę, tai Gyčiui visai patiko ir žiojosi jis mieliau. Taip ir žaidžiame po truputį su maistu :). Dantukai jau du, tad kandžiotis irgi neblogai moka.

20170402133127-47018.jpg

Trumpai apie broliukų sanykius.  Kai Gytis verkia, o manęs nebūna kambaryje, pastebėjau, kad Ignas pradeda guosti Gytį. Nors Ignas dar nėra didelis šnekorius, bet girdžiu iš kito kambario  laužyta kalba 'Gytis verkia,  ateis tuoj mama, ateis tuoj mama'. Taip miela pasidaro :) 

Vytulka Vytulka 03. Apr 2017, 13:16 Raudonas balionėlis

O kaip jum sekasi papasakokite 😀

Vytulka Vytulka 03. Apr 2017, 13:15 Deivės Mama

O kada jūsiškė atsisėdo? 😀

Deivės Mama Deivės Mama 02. Apr 2017, 23:04

Ech, aš irgi laukiau, kad ims ir atsisės 6 mėn. Kaip tik buvom su fotografe suderinę fotosesiją būtent 6 mėn., kai jau sėdės. Nuvykstam į studiją, o ji pati dar nesėdi. Ir fotografę nuliūdinom. Teko suktis kitokiom pozom. 😀

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 02. Apr 2017, 16:08

Košės makalošės, vienas malonumas!!! 😃 O brolis tikras šaunuolis 😀