3 Gyčio mėnuo

3 Gyčio mėnuo

05. Jan 2017, 00:04 Vytulka Vytulka

Greitai ir beveik nepastebėtai prabėgo  ir trečias Gyčio mėnesis. Nesuprantu, kur dingsta laikas ir kaip greitai tas vaikas auga. Gal, kad tai antras mano vaikas, nebepastebiu visų smulkmenų,  atrodo, kad vaikas tiesiog labai lengvai auga. Nežinau, ką reiškia pilvo diegliai ar kokie kiti neramumai, verksmai. Tiesiog auginti ir auginti :)

Gytis per šį mėnesį priaugo 800 g ir dabar sveria 6.3 kg. Paaugo 2 cm ir dabar yra 62 cm ūgio. Pagal svorio ir ūgio lenteles -  aukso viduriukas, o pamenu, kaip jaudinausi, kai pirnagimio Igno svoris augo prastai ir vis galvodavau, kad neprivalgo. Tai dabar  tokių rūpesčių nėra. Gytis valgo tikrai dažnai, kai nemiega, dvieju valandų nevalgęs neišbūna. Naktį valgo maždaug  4 kartus. Įdėmiai valgymo kartų neseku, pamaitinu ir tiek žinių, miegam toliau. Nors turbūt ne vieną mamytę išgąsdintų  tokie naktiniai kėlimaisi, juk knygose rašoma, kad tokio amžiaus kūdikis jau gali išmiegoti visą naktį neprabudęs ir nevalgęs. :) Gal ir gali,  bet vietoj pamaitinimo nešioti ar supti, ar kitaip  pratinti nevalgyti, aš tiesiog neturiu nusiteikimo šiame etape.

Gytis  per šį mėnesį išmoko geriau laikyti galvą, bet ant pilvuko gulėti nemėgsta, greitai pavargsta ir pradeda pykti.  Jei mankštinu ir keliu už rankyčių į sėdimą poziciją, galva žemyn nenusvyra, o jei pasiguldau Gytį sau ant pilvo veidu į pasaulį, tai jau lenkia galvą tarsi mėgintų sėstis. Labai jau mėgsta viską matyti. Paguldytas  ant nugaro, vartosi nuo šono, ant šono, du kartus radau persivertusį ant pilvo ir rėkiantį iš nuostabos, kaip gi čia taip gavosi, bet tai tik atsitiktiniai atvejai.

Šį mėnesį Gytis dar labiau domisi žaislais. Jam rodomus barškučius bando pačiupti, tiesia į juos rankas, paėmęs kišasi į burną, bet žaisliuko ilgai nenulaiko, iškrenta iš rankų. Patinja žaisti ir su mano pirštais, pasičiupęs tempia ir juos sau į burną. Gulėdamas labai mėgsta apžiūrėti visas medžiagas aplinkui, čiupinėja sofos medžiagą, arba, jeigu aprengtas spavotu bodžiuku, tai atrodo, kad čiupinėja rankoves, jei guli vonioje ant vystymo lentos, tai bando pačiupinėti gėlėtas vonios plyteles.

Šiaip Gytis labai linksmas vaikas, pakalbintas  daug  guguoja, tad jau galima ir pasišnekėti :) Nuolat šypsosi, o pakutentas ar kitaip intensyviau palinksmintas  juokiasi balsu, kas,be abejonės, mums tėveliams, atneša daug džiaugsmo ir malonių emocijų. Dabar jau suprantu, koks mūsų pirmagimis Ignas rimtuolis, nes jį prajuokinti būdavo labai sunku :).

Šį mėnesį pradėjau Gytį  maudyti didelėje vonioje, nes kūdikiškoje vonelėje jau tapo nepatogu. Gyčiui maudynės vonioje labai patinka, nes vietos taškymuisi žymiai daugiau, o aš vos jį nulaikau, nuo to viso mosikavimosi rankomis ir kojomis.

Pagaliau pradėjo nusistovėti šioks toks pastovus dienos ritmas. Ne visomis dienomis pavyksta jo laikytis, bet labai stengiamės. Gytis keliasi tarp 7 - 7.30 val.  Tada eina miegoti tarp 9 - 9.30  val. Pietų miego miega nuo 12.30 -13 val. iki 15 val. kas sutampa su Igno pietų miego laiku, o paskui dar nusnaudžia apie 17 val.  Miegoti nakties miegui guldau 20.30 val.  Po miegelio būdrauja ir energingas išbūna maždaug dvi valandas, jei susivėlinu pamigdyti, tada jau pradeda rėkti ir nuraminti būna  sunkiau. Pastebėjau, kad Gytis kol kas nemoka pereikti iš vieno miego ciklo į kitą nepabudęs (kaip žinia, kūdikių miego ciklas trunka apie 35 minutes), jei spėju pagauti tą monentą ir truputį Gytį pasupu, jis miega toliau, jei ne - išsibudina ir tada tenka įtraukti dienos bėgyje dar vieną numygimą, nes kitaip tiesiog  neužtenka jam miego.

20170105000334-61922.jpg

Iki kito karto, po  mėnesio :)

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 05. Jan 2017, 09:57

Šauniai gyvenat. Bet gi jau 3 mėnesiai!!!! Na ir lekia laikas 😃

kodelcia kodelcia 05. Jan 2017, 09:20

Šauniai augat! Kaip greit tas laikas lekia 😀