10-tos savaitės koliažas: Socializuokis

17. Feb 2014, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Iš aplinkos, supančios mūsų mažylį labiausiai jo dėmesį traukia ryškūs objektai. Jis jau supranta, kad į juos galima ne tik žiurėti, bet jau galima ir paimti, pačiupti ir pačiupinėti bei ragauti. Vienok, pats maloniausias ir įdomiausias objektas yra mama. Jos veidas.

Dešimtą gyvenimo savaitę mūsų vaikutis jau gan drąsiai gali pagulėti ant pilvuko, o gulėdamas ant jo pakelti galvytę ir ją palaikyti. O tuomet, kai mažylį laikome mes ant savo rankų – jo galvytė jau nebelinguoja į šalis. Jis ją atkakliai laiko ir išlaiko.

Beje šiuo laikotarpiu mažylis jau nebebijo aplinkinių, tad gan drąsiai leidžiasi paimamas ant rankų ir kitų žmonių. Todėl drąsiai galime su juo keliauti į tokią malonią procedūrą kaip masažas. Masažas padeda mūsų vaikučiui atsipalaiduoti. Jis ypatingai naudingas tuomet, jei jam nustatytas padidintas raumenų tonusas.

Nuo pat gimimo vaikučiai turi taip vadinamą fiziologinį raumenų tonusą. Gimus kūdikiui jis palaipsniui turi įgauti tam tikras nustatytas normos ribas. Mažyliui, sulaukusiam dešimties savaičių, jau pastebimai mažiau sulenktos rankytės ir kojytės...jis jas gan laisvai judina.

 SUKURK SAVO KOLIAŽĄ>>

20131204143820-46111.jpg