10 dovanų idėjų kūdikiams

10 dovanų idėjų kūdikiams

04. Dec 2015, 09:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Paūgėję vaikai Kalėdų seneliui turi platų sąrašą žaislų ar žaidimų, kuriuos norėtų rasti po eglute. O kaip su nekalbančiu kūdikėliu, kuris nemoka ar neseniai pradėjo sėdėti, o nuo barškučių jau ir taip lūžta namai? Dalinamės idėjomis, kuo galima pradžiuginti pačius mažiausius ir jų mamas Kalėdų ir kitomis progomis.

1. Įrankių komplektas

Jeigu kūdikiui pusmetis ar daugiau - jis ragauja pirmąją košę, todėl patogus ir kokybiškas įrankių komplektas - dovana ilgam. Jeigu įrankiai metaliniai ar sidabriniai - galima išgraviruoti vardą. Rankdarbių meistrės siūlo įrankius su vaiko vardu, išlipdytu ir polimerinio molio.

2. Indai

Daili lėkštė ar puodelis taip pat puiki dovana ne tik atminčiai, bet ir praktiniam naudojimui. Porcelianiniai ar melanino indai puošti vaikiškais paveikslėliais, pritaikyti vaikiškoms porcijoms.

3. Muzikinė dėžutė

Prisuki ir groja, šviečia… Prisiminimas visam gyvenimui ir nuraminimo priemonė irzlumo priepuoliui apsilankius.

4. Natūralūs merino vilnos drabužėliai

20151203161931-84737.jpg

Mama Aistė, susilaukusi vaikučių nesurado drabužių iš natūralių audinių, todėl įkūrė “Green Rose” ir siūlo merino vilnos ir bambuko drabužėlius kūdikiams, vaikams ir suaugusiems. Kepurytės, kombinezonai ar smėlinukai iš merino vilnos ar bambuko - pravers ilgam, o ypač - Lietuvos žiemomis.

5. Vardo raidė

Didelė, maža, medinė ar megzta - vaiko vardo pirma raidė (ar visas vardas) puiki dekoracija vaiko kambariui, lovytei ar sienai.

6. Nuotraukų albumas

Pageidautina, iškart bent su keletu vaikučio nuotraukų. Daugelis turi gausybę nuotraukų kompiuteryje ar telefone, bet atspausdintos - nė vienos. Pradėkite kaupti vaiko nuotraukas storame, gražiame albume ir tęskite šią tradiciją.

7. Rankšluostis ar chalatas

20151203161954-46106.jpg

Natūralaus bambuko pluošto “Green Rose” aksesuarai voniai - daiktas, kurį mažylis galės naudoti dar ilgai ne tik vonioje, bet ir vasarą prie ežero.

8. Investicijos

Galite pagalvoti ir apie vaikučio ateitį! Įteikite gryno aukso gabaliuką ar mažytį deimantą - vėliau šias vertybes vaikas galės panaudoti savo vestuviniuose žieduose ar parduoti.

9. Amuletas

Jeigu tikite minerologija - pasitelkite akmenis, į Dievą - religinius simbolius, likimu - rinkitės ką širdis liepia - išrinkite vaikui amuletą, kuris neš sėkmę, laimę, sveikatą, meilę ir visad lydės jį gyvenime.

10. Pižama

20151203162025-45708.jpg

Saldaus miegelio atributas! Juk kūdikiai miega daugiau nei pusę paros, todėl svarbu, kad miegotų patogiai apsirengę. Merino vilnos pižamos iš “Green Rose” natūraliai prisitaiko prie temperatūros, kai reikia sušildo, o kai karšta - vėsina. Be to, juos prižiūrėti itin paprasta, nes vilnoniais drabužiais aprengti vaikai neprakaituoja, todėl skalbti reikia retai.