1 Gyčio mėnuo

1 Gyčio mėnuo

03. Nov 2016, 14:20 Vytulka Vytulka

Štai ir prabėgo pirmas mūsų Gyčio mėnuo.  Su Ignu visada fotografuodavomės ir  taip pažymėdavome kiekvieno mėnesio sukaktį. Su Gyčiu nusprendėm daryti tą patį, tik vat mūsų vyresnėlį tris dienas teko kalbinti, kad pavyktų išlaikyti jį kadre.

Gytis per pirmą mėnesį priaugo 1.1 kg ir dabar sveria jau  4.4 kg.  O su ūgiu gavosi juokingai. Daktarė norėjo rašyti, kad ūgis dabar 53 cm (gimė 55 cm), lyg ir nesitraukia tas vaikas, tai palikome tuos pačius 55 cm. Matyt, ligoninėje bus blogai pamatavę.

Šis mėnesis praėjo gan ramiai, Gytis kol kas dar daug miega, tiesa, ne lopšelyje, o mamai ant kelių. Nesuprantu, kaip tie kūdikiai taip jaučia, rodos, taip atsargiai padedu į lopšelį, o jis ima ir iškart pabunda, o prisiglaudęs prie manęs miega kuo puikiausiai. Močiutės jau bumba, kad prisipratinau, bet kaip gi galima prisipratinti, jei nuo pat  pirmos dienos taip. Apskritai, net ir nemiegodamas, vienas gulėti Gytis nenori. Juokauju, kad  bus labai aktyvus, nes visur dalyvauja, ir sriubą kartu verdame, ir valgome, ir vyresnįbr oliuką valgydiname,  ir  žaidžiame, net į vonią praustis nešuosi kartu, tik tada šiek tiek gultuke paguli ramiai.

Valgo Gytis lyg ir neblogai, tik labai atpylinėja, nespėju keisti šliaužtinukų. Man tai labai neįprasta, nes Ignas niekada neatpylinėdavo, jo net atrūgenti nereikdavo. Naktį prabu da pavalgyti kokius tris kartus, jau jaučiu, kad pradeda trūkti miego ir die ą vaikštau skaudančiom akim. Taip pat Gytis labai mėgsta čiulpti savo pirštus, vis sugeba įsikišti nykštį ir net čepsi iš pasitenkinimo, o aš vis ištraukiu, nes bijau, kad paskui pripras :).

Nusišypsojo Gytis pirmą kartą jau ligoninėje, ir dabar pamalonina mus savo šypsenėle  vis dažniau, aišku, suprantame, kad nevalingai, bet mums  vis tiek labai smagu ją pamatyti. Kartais jau pradeda kažką šnekėti aaa, uuu, stebi ir seka akimis mamos veidą. O labiausiai mėgsta stebėti naktinę lemputę, kai ji dega tamsoje, rodos visas net kojytėm ir rankytėm maskatuojasi, kaip jį domina ta švieselė.

20161103141955-78720.jpg

Tai toks tas mūsų pirmasis mėnesis :)

Vytulka Vytulka 05. Nov 2016, 14:58

Ačiū visoms 😀

Loreta_K Loreta_K 04. Nov 2016, 18:41

Sveikinimai 🎉

Loreta_K Loreta_K 04. Nov 2016, 18:38

Atrodot nuostabiai!

LePukuota LePukuota 03. Nov 2016, 17:39

Sveikinimai su pirmuoju mėnesiuku 🌷 oi kaip broliukai greitai smagiai žais 😉 atrodo kątik ir pas mus toks pipiriukas buvo, o jau tuoj pusė metukų, ir kuo tolyn tuo dažniau keliamės naktį ir dieną reiklesnis... 🎉

Raudonas balionėlis Raudonas balionėlis 03. Nov 2016, 15:44

Valio, mėnesis!!! Labai šaunios nuotraukėlės!!! O ir mėnuo ne prastesnis, šauniai tvarkotės, nors ir skaudančiom akim 😀