„Kūdikis ant tavo rankų“: keičiame sauskelnes taisyklingai

31. Oct 2018, 07:00 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Kaip vaikas mokosi? Būdamas kartu su mama ir tėčiu. Rubrikoje „Handling ABC“ išmokysime, kaip rupintis mažyliu suteikiant jam kuo geriausią priežiūrą

Pasak vaikų kineziterapeutės Viktorijos Paltanavičiūtės, handlingu (anglų k. hand - ranka) vadiname visus veiksmus, kuriuos atliekame rankomis, pavyzdžiui, mažylio aprengimas ir nurengimas, maudymas, sauskelnių keitimas, mažylio nešiojimas ir visi prisilietimai.

Pasikeiskime sauskelnes:

-atsekime senųjų sauskelnių lipdukus ir ištraukime;

-jei jos yra aukščiau, paverskime mažylį nuo vieno šoniuko ant kito, kad ištrauktume, lengvai kilstelėkime

-net jei ištraukėte sauskelnes iš pirmo karto, visus judesius būtina padaryti abiems pusėms,

-nepurtykite ir neskubėkite

-svarbiausia taisyklė - nekelkite mažylio už pėdučių į viršų, taip darydamos galime sutraumuoti jo stuburiuką ir patempti kulkšnis

-viską darykite vartant mažylį nuo vienos pusės ant kitos - tai bus ne tik sauskelnių nusirengimas, bet ir lengva mankšta.

Kineziterapeutė Viktorija rekomenduoja niekuomet neskubėti ne tik keičiant sauskelnes, bet ir apskritai perrengiant mažylį ar jį masažuojant, prie jo prisiliečiant. Kuo daugiau bendraukite su juo, šypsokitės ir niekur neskubėkite. Taip bendraudami su juo, prisiliečiant, glostant, nešiojant mes pažindiname jį su visu pasauliu.

Ir per daug negalvokite, ką sakyti - elkitės natūraliai. Keičiate sauskelnes - apie tai ir pasakokite mažyliui, rišate kepurytę - kalbėkite, ką darote ir pan.

Paverskite persirengimo procesą žaidimu ir daugiau nebebus jokių ašarų!

Sauskelnės naujagimiams Huggies® Elite Soft - mūsų geriausia švelnios kūdikio odos priežiūra!

20180827122540-70283.jpg