Žiniukė Agnė: "Mama - asmenybės ugdytoja"

Žiniukė Agnė: "Mama - asmenybės ugdytoja"

24. Mar 2014, 11:00 Gerda_M Gerda_M

LNK žinių vedėja Agnė Zacharevičienė – veikli, vietoje nenustygstanti moteris. Ji puikiai sugeba suderinti karjerą televizijoje su motinyste. Ir kaip gi jai tai pavyksta?

Išleista krūva knygų, kaip būti gera mama. Agne, o kas Tave išmokino tokia būti?
Didžiausia dovana, kokią tik gali duoti Dievas – tai būti mama. Žodžiais negalėčiau apsakyti to nuostabaus jausmo. Iš knygų to neišmoksi. Tai vidinis jausmas, kuris pripildo, kai tik gimsta kūdikis ir išlieka visam gyvenimui. Tai jausmas, kai dėl vaikelio gali padaryti viską.

Esi griežta savo sūnui?
Namuose yra taisyklės ir Roberto pareigos, kurias jis puikiai žino. Sūnaus atsakingumą ūgdau nuo pat mažens, kad jis nuo jam skiriamų pareigų nebėgtų, o su noru jas atliktų. Manau, kad nereikia nieko versti daryti, o, atvirkščiai, išaiškinti, kodėl tai daryti būtinai reikia. Prieš vaiką balso nekeliu. Iškilusias problemas sprendžiame pokalbiais.

20140302194718-90079.jpg

Agne, augini sūnų. Ar namuose gali leisti sau būti jaukia ir miela mamyte? O gal, atvirkščiai, visada išlieki tvirta, taip norėdama ugdyti berniuko vyriškumą?
O kas sakė, kad tvirtumas ir griežtumas ugdo tvirtą vyrą? Manau, kad švelnumu ir pokalbiais galima pasiekti daug daugiau. Mano svajonė, gimus Robertukui, buvo viena: tapti ir būti jam draugu. Ši svajonė pildosi su kaupu. Mes kalbamės apie jo problemas, turim savų paslapčių. Visus santykius ugdau pasitikėjimo ir pagarbos principais.Tikras vyras yra tas, kuris gerbia moteris, yra išsilavinęs, žino, kaip elgtis tam tikrose situacijose. Mokinu sūnų, kad moterį reikia praleisti pirmą pro duris, panešti krepšius, su pažįstamais sveikintis ir, žinoma, į gyvenimą žvelgti pozityviai! Manau, kad tvirtumo Robertui suteiks sportas ir pasitikėjimas savimi.

Kokia esi namuose?
Iš prigimties esu labai aktyvi. Nesu iš tų mamų, kurios namie vaikšto su chalatu ir blyneliais (šypsosi). Diena turi rėžimą. Reikia viską spėti ir rasti laiko pailsėti. Žinau, kada reikia paglostyti, o kada – sudrausminti. Mama neturi būti tik glostytoja (šypsosi). Ji yra asmenybės ugdytoja.

20140302194733-30128.jpg

Kokių ritualų turi su savo sūnumi?

Ritualų turime daug – nuo karštų kartu valgomų pusryčių iki pasakų vakarais. Aš pasakas jau moku mintinai, jam belieka tik išsirinkti kokią pasekti prieš miegelį. Mes labai daug laiko praleidžiame kartu. Abu sportuojame, kartu savaitgaliais skaitome knygas, einam pasivaikščioti, vakarieniaujame su artimaisiais. Vaikas yra asmenybė ir tai man svarbiausia. Nenoriu jo kontroliuoti. Noriu leisti jam rinktis ir pačiam priimti atsakomybę gyvenime. Nuo mažens su juo šnekėjau kaip su suaugusiu, gerbiau jį. Manau, kad tai ypač pasiteisina! Jis – brandus vyrukas, kuris jaučia atsakomybę už savo veiksmus.

Agne, papasakok, koks yra Tavo sūnus?
Apie vaiką galėčiau pasakoti nesustodama... Jis, kaip ir visoms mamoms, pats nuostabiausias. Daug sportuoja, lanko dziudo, tenisą, baseiną. Žinau, kad jis tikrai mane pranoks, nes puikiai mokosi, jo pažymiai – patys geriausi, turi krūvą draugų (šypsosi). Visi juokauja, kad turėsiu bėdos, kai reikės vaikyti merginas (šypsosi). Jis nuo mažens kelia tam tikrus tikslus, kurie yra labai dideli. Atvirai pasakius, aš mokausi iš savo sūnaus visko – jis jautrus, geras, mylintis, per gyvenimą einantis atvira širdimi.

O kaip tvarkaisi su sūnaus kaprizais? Gal tenka Robertą ir į kampą pastatyti?
Kaprizų tikrai nebuvo. Nei mažiukas būdamas ant žemės griūdavo, nei dabar taip daro. Jis buvo ramus miegaliukas, kuris parpdavo nuo keturių mėnesių! Aš jį tik pavalgyti keldavau (šypsosi).
Esu prieš bausmes. Pati augau be jų ir visai to nesuprantu. Kaip ir minėjau – viską sprendžiu pokalbiais. Man baisu, kai vaikus tampo, uždarinėja į kambarius be šviesos – juk tai tik traumuoja! Vaikai daug perima iš tėvų, todėl jiems turėtume būti pavyzdžiu, tada ir nebus už ką bausti.

20140302194753-34827.jpg

Ar Tavo sūnus yra turėjęs auklę?
Kai Robertukas buvo mažiukas, auklę mes turėjome. Tai buvo neišvengiama, nes mano tėveliai jauni ir dirbantys žmonės, o aš pati, kai Robertukui suėjo pusė metukų, išėjau dirbti puse etato. Mes turėjome auklytę – vyresnę, rūpestingą moterį.

Kaip ją rinkaisi?
Intuityviai. Vaizdo stebėjimo kamerų nestačiau ir žmogaus netikrinau. Jei jau priimu žmogų į šeimą, tai juo pasitikiu. Sūnus iki šiol ją prisimena.

Ar galėtumei būti tik mama?
Galiu pasakyti atsakingai – vien tik mamos pareigos tikrai ne man. Aš esu kaip ugnis! Manęs visur daug – šeima, studijos, darbas, savanoriška veikla, gilinimasis į sveiką gyvenseną. Ir viskas – dėl gyvenimo pilnatvės! Kas be ko, gerbiu mamas, kurios būna tik su vaikais, tačiau tai ne man!

Ačiū, Agne, už jaukų pokalbį ir nuoširdžius atsakymus! O aš savo ištikimas skaitytojas, kaip ir kiekvieną kartą, kviečiu komentuoti straipsnį, rašyti savo nuomonę, pamąstymus. O jei norite susisiekti su manimi, tai padaryti galite el.paštu: gerda.morozoviene@gmail.com

20140324105042-57920.jpg

pypse pypse 24. Mar 2014, 19:43

Na, manau nei viena mamytė nesakys kad ji stato vaikus į kampą, šaukia ant jų ir tt... Turi auklytę ar ne, tai ko gero finansai nemažai nulemia.
aš tai pasimokyti norėčiau iš kokių neįtikėtinų istorijų. Arba duodamų patarimų. gal koks klausimas gali būt sugalvoji situaciją ir kaip ją spręstų, kodėl? gal buvo kas panašaus.
Nerealus interviu gavosi su varna Albertina, bet nerealu dėl to, kad jo ats buvo paruošti iš anksto nerealūs, o klausimai paprasti. šiuo atveju reikėtų kuo įdomesnių klausimų. bet pašnekovė tikrai įdomi. man tas intro tai įdomus irgi būtų pvz ar mama apskritai mėgsta kalbėti viešai apie savo vaikus, ar lengvai suderinot pokalbį. nu vnž, tikiu, kad bus dar įdomybių , pateiksi mums😉 šauniai, Gerda tvarkais

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 18:55 dikuza

paminėjai nerealias mamytes - būtinai pasidomėsiu jomis 😀

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 18:55 gintarerei

Turėsiu minty 😉

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 18:54 Zylutee

smagu, kad "užtaikiau" su mamytėms tinkama pašnekove 😀 Nors, tiesa, neabejojau - AGNĖ yra nuostabi moteris 😀

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 18:54 pypse

Aha, reiškia reikėtų trumpo dosjė - puiki mintis!

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 18:53 pypse

Ačiū už pastabas. Didžioji dalis interviu vyksta realiu laiku. 😀
Dažniausiai klausimus užduodu tuos, kurie aktualūs man, kaip mamai. Man smalsu, ar žinomas LT veidas į namus įsileidžia auklytę, man įdomu, kaip patyrę žmonės auklėja savo vaikus - ar su dirželiu, ar griežtu žodžiu, ar ramiais pokalbiais. Iš kiekvieno interviu stengiuosi padaryti ne tik įdomų straipsnį skaitytojams, bet ir tobulėti bei augti kaip MAMA. 😀
Būtinai atsižvelgsiu į tavo pasiūlymus 😉

gintarerei gintarerei 24. Mar 2014, 15:50

tikrai idomu pasiskaityti ir pasisemtikazkokiu ideju is viesai zinomu mamyciu. Saunuole Gerda 😉 pritariu pypsei del klausimu ir jau kelinta interviu skaitau, lyg toks be pradzios, kazkaip norisi daugiau informacijos apie pacia seima ir intro klausimu apie tai, kada susilauke vaikuciu, kaip buvo pati pradzia. Atrodo skaitai lyg isimta interviu is duotojo momento be pradzios. Norisi ir pabaigos, klausimu lyg su intencija i ateiti 😀 bet siaip liux
man labai idomu butu paskaityti apie mamas, kurios kiek susidariau amsenini vaizda gyvena ir vaikus augina nestandartiskai ziurint is daugelio perpektyvu, todel idomu butu isgirsti apie Loreta Sungailiene, Jurga Seduikyte, Nomeda Marcenaite. Dabar daugiau i galva neateina, bet jei ateis, parasysiu. 😀

Aciu uz sia rubrika, prie kavos labai tinka 😀

24. Mar 2014, 15:39

Pirma man Agnė laba graži moteris,
antra interviu su ja skaitau pirmą kartą (tai ne kokia Stumbrienė kai kiekvienam žurnale po 10 kartų)
trečia pritariu pypsei dėl įvairesnių klausimų😉
ketvirta norėčiau interviu, pvz su Inga Jankauskaite, Edita Užaite
penkta klausimas tau, kaip prikalbini duoti tau interviu, juk žymiems žmonėms jau taip viskas pabodę, kad jaučiu jie net nebenori kalbėt tą patį per tą patį
šešta linkiu tau sėkmės 😀

pypse pypse 24. Mar 2014, 15:02

Ir dar pasigendu trumpos info apie sūnų, pradėjau skaityti atskaymus, o nežinau kiek metų Žiniukė yra mama 😀 tai pirmagimis ar ne ir tt...

pypse pypse 24. Mar 2014, 15:00

Šios mamytės dar nesu skaičiusi apie motinystę.
Įdomu.
Gerda, ar tavo intervių vyksta realiu laiku? ar mamytės atsako į iš anksto pateiktus klausimus?
Aš tai pasigendu kažkiokios įdomesnės formos, ar klausimų. Man tie klausimukai apie griežtumą, auklę... pabodę. Kas kartą norisi neįtikėtino kažko perskaityti😀

Gerda_M Gerda_M 24. Mar 2014, 14:12 Mutter

Valio valio valio! 😀 Ačiū 😘

24. Mar 2014, 14:03

Kaip visada kažkas netikėto ir įdomaus! šios rubrikos jau pradėjau laukti 😉