Kaip aš mėgstu žemaitiškus blynus, mmm...galėčiau valgyti ir valgyti.
Reikės:
1 kg virtų bulvių
8 šaukštų miltų
3 vnt. kiaušinių
1 nedidelio svogūno
200 g virtos mėsos
2 šaukštų sviesto
druskos, pipirų pagal skonį
aliejaus kepimui
Gaminimas
Virtas bulves sumalti mėsmale, įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasūdyti ir gerai išminkyti. Sumalti virtą mėsą, svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti, po to sudėti į sumaltą mėsą, pridėti pipirų, druskos ir išmaišyti.
{pic:1}
{pic:2}
Iš paruoštos bulvių tešlos daryti paplotėlius, įdėti paruoštos mėsos, užlenkti ir suformuoti apvalius blynelius. Pavolioti likusiuose miltuose ir kepti keptuvėje su aliejumi ant mažos ugnies, kol gražiai apskrus.
{pic:3}
{pic:4}
{pic:5}
{pic:6}
{pic:7}
{pic:8}
Patiekti su grietine ir sviestu, galima ir su spirgučių padažu.
Skanaus!
Jurgita Pečiukonienė
na mano seimyna taip pats labai megsta zemaiciu blynus, bet as jos biskeli kitaip darau per puse dedu ir miltu ir krakmolo
labai megstu zemaiciu blynus mmmmmm...😀
Ačiū už idėją pietums.
Labai skaniai atrodo 😀
as taj tingiu tokius daryt daug labai darbo reik kol bulves isverdi, tada mesa mali, lipdaj aj vargas tik...😀
kepu ir as tokius😉
musu seima visa valgo tokius blynukus nei riebalai nieks netrukdo
Skanu, bet as riebiai negaliu valgyti, skrandis sustoja ir bloga pasidaro.Anksciau taip nebuvo, bet pastaruoju metu taip yra.
aš verdu nuskustas bulves, tingiu po to terliotis man taip greičiau 😀
O bulves verdat nuskustas ar su lupenom?
mes taip pat gaminam dažnai juos,mum labai patinka.Tik kartais įdara kotokį darom,pvz.sūris tarkuotas dešra ir svogūnai.Labai skanu😀
Skanu ir mes labai mėgstame žemaitiškus blynus...
mes taip pat labai megstam blynus,tik as dedu krakmola,o ne miltus😀
Užsimaniau žemaitiškų blynų... 😉 😀
Aš dažniausiai darau juos kai lieka bulvių košės, kad nereiktų išmesti, nes niekas nebevalgo 😀 beto įtarkuoju dar ir žalią bulvę, kažkaip skaniau būna 😀 o paplotėlių atskirai nedarau, tiesiog imu masės ir įdėjus mėsą, surormuoju pailgus ploksčius blynus 😀
nuostabu 😀
kaip skanu 😉