Gaminu štai tokius čeburekus - jie labai skanūs. Kai pirmą kartą padariau, nustebau, kad taip skanu, ir vyrui labai patiko.
Labai įdomus skonis, o tešla super - kaip tikrų čeburėkų. Čia porcijos mažos, o aš kai darau, visko dedu trigubai, tada daugiau būna. Labai greit ir paprasta.
Tešlai:
2 stiklinės miltų
2 šaukštai vynuogių sulčių
1 šaukštelis margarino
1 kiaušinis
druskos.
Įdarui:
300 g kiaulienos filė (ar pasirinktinai kokia mėgstat)
1 kiaušinis
1 svogūnas
2 šaukštai baltojo vyno
prieskonių
druskos, pipirų
3 šaukštai sviesto
Paruošimas
Mėsa sumalame mėsmale stambiu sieteliu, svogūną smulkiai supjaustome. Visus įdarui skirtus komponentus sumaišome. Iš tešlai skirtų produktų užminkome tešlą. Iškočiojame paplotėlius (kuo ploniau), ant jų dedame įdarą
ir sulenkiame paplotėlį pusiau, kraštus užspaudžiame.
Kepti svieste arba aliejuje, kol gražiai apskrus.
Skanaus.
Rasa Karlonienė