Žaisliukai iš kojinių

Žaisliukai iš kojinių

10. Dec 2019, 15:53 Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis

Ar matėte mūsų su vaikais video pasaką apie Kalėdas? Jei taip, tai matėte, kad ten pagrindinės žvaigždės buvo mūsų gaminti žaisliukai.

 Žaisliukai, kurių nereikia siūti ir juos gali padaryti absoliučiai visi. Kiekvieno žaisliuko gaminimimas šiek tiek skiriasi ir turi savo niuansų, bet iš esmės viskas labai panašu: reikia kojinių, ryžių, gumyčių ir siūlų perrišti kaklus ir nosis. Dar reikia papildomai kojinių kepurėms, o pelytei ir pingvinui dar ir trupučio veltinio ( pingvino pilvukui ir pelytės ausytėms), akyčių ir medžiagų šalikėliams. Na ir dar karštų klijų, kad užtvirtintume detales.

Nykštukui nosį ir peliuko skruostukus šiek tiek parausvinau  skaistalais.

Peliuko rankytės iš siūlų, saldainis iš floristinių pūkuotų lazdelių. 

Pingvino ir besmegenio nosis dariau iš veltinio, bet galima tiesiog priklijuoti pomponus, kaip peliuko snukutį ( tik mažesnius).

Vienintelis minusas - ryžiai. Rekomenduojama juos šaldyti kameroje maždaug savaitę, kas mirtų kandžių kiaušinėliai, jei jų ten yra. Geriau būtų naudoti specialias granules žaislų užpildymui, bet jos brangios ir reikia dar žinoti, kur jų gauti... o ryžių čia tikrai reikia daug... 

Kūgis iš kartono pritvirtinamas klijais nykštukui ant galvos. Jis reikalingas tam, kad "kepurė" geriau laikytų formą. Galima klijuoti putplasčio kūgį, bet jei neturite, visada tiks toks (jį padengiau karštais klijais, kad kojinė-kepurė geriau laikytųsi ir neslystų):

kodelcia kodelcia 11. Dec 2019, 23:43

Gražu!

picama picama 11. Dec 2019, 11:02

Nugi tikrai paprasta pasigaminti! Nesu bandžiusi. Reikėtų senų kojinių paieškoti

jaldija jaldija 10. Dec 2019, 21:26

labai mieli žaisliukai ?

Mamos dienoraštis Mamos dienoraštis 10. Dec 2019, 19:38

Ačiū ???

Gintarep Gintarep 10. Dec 2019, 19:24

Labai simpatiski ♥️

Kristina B. Kristina B. 10. Dec 2019, 16:13

Kokie mieli!