Aš labai mėgstu kepenėles, vakar gaminau, tai nusprendžiau ir su jumis pasidalinti receptu.
Jums reikės:
vištienos kepenėlių,
pieno,
miltų,
morka,
kmynų,
grietinės,
prieskoniai, druska, pipirai.
Kepenėles užmerkiam keletai valandų piene.
Tada nupilame pieną ir pabarstom prieskoniais, druska, pipirais (aš naudojau vištienos prieskonius) ir dar šiek tiek palaikom.
Prieš pat apkepant apvoliojame miltuose.
Tada dedam į keptuvę ir gerokai apkepame. Tada sutarkuojame morką ir sudedame ant kepenėlių, pabarstome kmynų. Ir dar šiek tiek viską pakepiname.
Kai jau gerai apkeps, pilame vandens ir troškiname.
Kepenėlės labai greit troškinasi, pabaigai uždedame grietinės ir dar patroškinam.
Na ir patiekalas baigtas. Tiekiame su jums mėgtamu garnyru: ryžiais, makaronais ar bulvemis. Mes valgėme su bulvių koše ir burokėlių mišraine.
Skanaus!
pagaliau radau aiškų ir paprastą receptuką. kadangi labai megstu kepeneles, tai ilgai ieskojau tinkamo recepto, nes kiek uztikdavau visi labai sudetingi, reikia para mirkyti piene ir pan.
Ot drauge, galejai pakviest pietu, viena viska suvalgei 😃
ir mes taip darome 😀 , skanu