Virtuvės meistrai pradeda bendradarbiauti su dietistais

Virtuvės meistrai pradeda bendradarbiauti su dietistais

12. Feb 2015, 00:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Sveiko gyvenimo būdo gerbėjai gali džiaugtis – įvairių sričių specialistai sutelkia pajėgas ir pradeda siūlyti nuoseklių paslaugų paketą – harmoningas treniruotes, dietistų konsultacijas ir netgi pagal sveikos mitybos reikalavimus paruoštą maistą.

Norintiems sulieknėti ir sutvirtėti protingai, siūloma keturių savaičių programa, kuri gali būti kartojama arba pratęsiama pagal pageidavimus. Kiekvieną darbo dieną rytais arba vakarais, penkias dienas, nuo pirmadienio iki penktadienio sveikas, skanus ir sezoninis maistas pristatomas nurodytu adresu. Tai visos dienos krepšelis, pritaikytas moterims arba vyrams. Produktai perkami tik iš etiškų ir patikimų tiekėjų.

Taip kilusią idėją pasirūpinti mažai laiko turinčiais žmonėmis pristato restorano „Bel Ami” virtuvės meistras Taurius Gedvilas ir dietistė Renata Malinauskienė. Kartu jie sudarė subalansuotos mitybos programą, kurią pavadino „Lieknėk protingai“.

Pasak R. Malinauskienės, kalanetikos trenerės ir dietistės, dirbdama su besitreniruojančiais žmonėmis ji pastebėjo, kad norintiems sulieknėti vien fizinio krūvio nepakanka, organizmą reikia balansuoti kompleksiškai, pasitelkiant ir suderintą mitybą.

20150211214941-29854.jpg

„Nesu masinės terapijos šalininkė, todėl visą programos laiką konsultuoju ir prižiūriu kiekvieną klientą. Savo žinias pritaikau pagal žmogaus poreikius, įpročius, darbo režimą ir specifiką. Taip pat esu drastiškų dietų priešininkė, tad siūlau ilgesnį, bet patikimesnį kelią. Na, o ką, kaip ir kada valgyti, sprendžiame kartu. Savo pavyzdžiu – judėjimu, fiziniu aktyvumu, taisyklinga mityba – parodau, kad laikytis tam tikrų taisyklių nėra sudėtinga, o sudegę kilogramai bei gera savijauta yra tinkamas atpildas už kantrybę“, – teigia Renata Malinauskienė.

20150211215012-52662.jpg

Virtuvės meistras Taurius Gedvilas džiaugiasi gautu iššūkiu – jis ne tik gamina maistą, bet ir pats yra projekto dalyvis.

„Svoris gražiai tirpsta, nors niekad anksčiau tiek daug nevalgydavau, – šypsosi T. Gedvilas. – Be to, nuolat tenka sukurti patrauklų patiekalą iš paprasčiausių produktų, pavyzdžiui, rytinę košę gardinu neįprastais prieskoniais arba priderinu daržoves.“