Kada tinka naudoti baziliką ir kokių gerųjų savybių jis turi?
- Bazilikas yra geriausias pomidoro draugas, todėl labiausiai tinka pagardinti jo patiekalams.
- Jeigu baziliką sumaišysime su trupinėliu sviesto, maltų pipirų ir tarkuota citrinos žievele, tai bus puikus prieskonis vištienai ar kitai mėsai, kepamai griliuje.
- Bazilikas tinka ir grybų patiekalams.
Baziliko gerosios savybės
- Yra manoma, kad baziliko aromatas ramina nervinę įtampą, todėl tinka patiriantiems stresą, liūdintiems žmonėms, taip pat tiems, kuriuos kankina nemiga.
- Baziliko kvapas nepatinka uodams.
- Manoma, kad bazilikas turi afrodiziakiškų savybių.
Bazilikas sveikatai
- Reguliariai vartojant šviežią baziliką mažinami migrenos skausmai
- Arbata su baziliku po valgio gerina virškinimą.
Pomidorų sriuba su bazilikais
Reikia:
1 kg šviežių pomidorų
1 didelio svogūno
3 skiltelių česnako
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas pomidorų pastos
400 ml daržovių sultinio
Maltų juodųjų pipirų
Trupinėlis cukraus
4 šaukštelių baziliko
4 riekių skrudinto batono
Tarkuoto sūrio
Kaip gaminti?
1. Svogūną ir česnaką nulupti ir susmulkinti. Pomidorus supjaustyti gabalėliais. Puode įpilti alyvuogių aliejaus, pakepinti česnaką su svogūnaus. Tada pridėti pomidorus, pomidorų pastą ir cukraus. Šiek tiek patroškinti.
2. Įpilti buljono, uždengti puodą ir ant silpnos ugnies troškinti apie 10 min. Tuo metu batoną supjaustykite gabalėliais ir pakepinkite.
3. Sriubą įpilti į lėkštes, pabarstyti sūriu ir bazilikais.
as laabai megstu bazilika 😀 i daug patiekalu ji dedu 😀 tik siemet kazko nelabai auga jis man, tai tenka pirkt 😀