VIDEO: Ko reikia gražiai šypsenai?

13. Dec 2014, 09:51 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Mūsų seneliai sakydavo, jog kiekvienas nėštumas iš moters atima po dantį. Ar tai tiesa, pasakyti sunku, bet viena aišku – nėštumas, gimdymas, žindymas – mamos organizmui yra tikras iššūkis, jos dantims taipogi.

Dantų priežiūros specialistai, teigia, jog idealu, jei moteris apsilankytų pas odontologą dar tik planuodama nėštumą, kuris sutvarkytų burnos ertmę ir duotų reikalingas rekomendacijas.

Nėštumo metu daugelis apleidžia vizitus pas dantų gydytojus. O tai nėra gerai. Kristina, dviejų sūnų mama, pasakoja mananti, jog odontologas - tai gydytojas, pas kurį būtina lankytis net ir nėštumo laikotarpiu.

Sportas ir sveika mityba – puikus kelias geresnės savijautos link, tačiau net ir sveiką gyvenimo būdą propaguojančiai būsimai mamai būtina atminti, jog nėštumo metu reikalavimai kasdieniai burnos higienai netgi aukštesni nei bet kada.

Tačiau net ir tai Kristinai nepadėjo išvengti atsisveikinimo su keliais dantimis. Pasak dviejų berniukų mamos, tai būtų tragedija, jei ne gydytojas ir naujosios technologijos.