VIDEO: Ar įmanoma suderinti motinystę ir darbą?

13. Mar 2019, 15:24 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Mamyčių klubo kalbinama Svetlana finansų konsultane sako dirbanti jau penkerius metus, tačiau šiame kelyje, pripažįsta, atsidūrė netikėtai, po septynerių metų gyvenimo emigracijoje.

"Net nežinojau, koks tai darbas, bet nusprendžiau išbandyti, o atėjus man atsivėrė akys. Sužinojau viską apie mokestinę aplinką, visą finansinę abėcėlę. Finansų konsultantas - žmogus, kuris paaiškina, kaip teisingai pasirūpinti savo labiau užtikrinta ateitimi, kaip išnaudoti mokestines lengvatas, kaip užtikrinti savo vaiko ateitį bei pasirūpinti savo ateities pensija", - aiškino „AVIVA Lietuva“ finansų konsultantė Svetlana Plitin.

Pasak „AVIVA Lietuva“ generalinės direktorės Astos Grabinskės, tai išties labai reikalinga, svarbi ir įdomi profesija: "Gyvybės draudimas yra speciali finansų rūšis, susijusi tiek su pinigų planavimu, investavimu, t.y. turi racionalią pusę, bet kartu turi ir emocinę pusę - rūpinimosi artimaisiais, šeima, vaikais, sveikata".

Šis darbas tinkamas mamoms, kurios nori derinti savirealizaciją, uždarbį ir vaiko priežiūrą.

"Tai reiškia, kad mes pačios planuojame savo darbo dieną, neprivalome dirbti nuo aštuonių ryto iki penkių vakaro - ateinam į darbą, kada norim arba kada galime. Aš neateinu anksčiau nei devintą", - šyptelėjo Svetlana.

Kaip teigia „AVIVA Lietuva“ vadovė A.Grabinskė, jauniems tėvams - tai galimybė derinti vaikučių auginimą ir savo profesinę veiklą, galimybė užsidirbti: "Čia nėra itin griežtų darbo valandų. Galima susiplanuoti savo darbą. Dirbti tada, kada patogu. Ir tuo pačiu tai puiki galimybė realizuoti save. Išeiti iš namų, pabūti tarp žmonių, pabendrauti, išklausyti kitus".

Taigi, nesvarbu kokius mokslus baigėte, apie ką svajojote ar kiek jjums metų. Jeigu norite veikos ir nežinote nuo ko pradėti, galbūt ši specialybė kaip tik jums?! Tokį darbą gali pradėti dirbti žmogus, kuris anksčiau dirbo bet kokį kitą darbą. 

Pasak A.Grabinskės, finansų konsultantais tampa įvairias specialybes įgiję žmonės, pvz. anksčiau dirbę pedagoginį darbą, iš medicinos, kultūros srities, kurie puikiai bendrauja, bet, sako, nemokėję tvarkytis su finansais. Todėl čia gera proga ateiti ir išmokti finansinių dalykų paprastai, aiškiai ir suprantamai.

Finansų konsulante penkerius metus dirbanti Svetlana tikina, kad svarbiausia šiame darbe ne tik galimybė derinti darbą ir motinystę, galimybė save realizuoti, bet ir turėti pajamų.

"Tu gali papildyti savo piniginę ir pagalvoti apie pensiją. Mamos gal nelabai apie tai galvoja, nes išėjus motinystės atostogų, darbo stažas skaičiuojasi, bet atlyginimo negauname, gyvename iš motinystės pašalpos. O tai reiškia, kad ir ateities pensija sumažės. Jei motinystės atostogų metu sugebi dirbti finansų konsultante, nušauni du zuikius", - šypteli Svetlana.

Psichologai pataria vaikus auginančioms mamoms nepamiršti ir savęs. Net jei mažylis atima daug laiko ir jėgų, save realizuoti būtina. Tai gali būti ir patinkantis pomėgis, ir mėgiamas darbas.