Verslios mamos Monika ir Ugnė sukūrė stebuklingą palapinę

Verslios mamos Monika ir Ugnė sukūrė stebuklingą palapinę

19. May 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Iš tiesų, kiekviena savaitė būna atradimas, nes tikrai gera naršyti internete ir ieškoti kažko tokio, ko dar nerodėme, pačios nematėme ir kuo galime pasidžiaugti. O atradus ir sužinojus, kad vieną ar kitą grožį sukūrė mama... jausmas nepakartojamas! Todėl dar tokio susižavėjimo jausmo vedina pristatau šios savaitės herojes - kaunietes mamas Moniką Benetytę-Merkevičę ir Ugnę Dautartienę, kurios sukūrė ir siūlo išsinuomoti stebuklingą vietą šventėms ar fotosesijoms "Magic tent" www.facebook.com/magictentsventes.

20150518222310-37680.jpg

- Gal nuo pat pradžių - papasakokite, kas yra "Magic tent" ir kam tai galima panaudoti? 

- "Magic tent" – tai originali, nauja ir jauki erdvė švęsti vaikų gimtadienius, fiksuoti gražiausias krikštynų, šeimos, nėščiosios akimirkas.  Taip pat, jis puikiai pritaikomas net mergvakariams! Magiškasis namelis atkeliauja ir nutūpia į pasirinktą vietą, yra padekoruojamas pagal pasirinktą temą  ir laukia savo svečių. Šiuo metu išpildę turime dvi temas.

"Magic tent" namelis pritaikytas šventėms gamtoje ir yra pasiruošęs savo svečius apsaugoti nuo karštos saulės bei gaivaus lietaus. Jau turėjome tokių švenčių, kurių metu pradėjo smarkiai lyti ir visa kompanija smagiai leido laiką namelio viduje.

Taip pat "Magic tent" komanda greitu metu pristatys  šventės vaišių meniu.

- Kaip kilo mintis pasiūlyti tokią paslaugą?

- Idėjų sėmiausi iš užsienio. Vis girdėdavau mamų skundus, kad labai trūksta naujų idėjų šventėms, pabodo švęsti vaikų kambariuose. Taip ir gimė šis projektas.

20150518223143-15876.jpg

- Dirbate dviese - kaip susibūrėte į komandą? 

- Su Ugne esame pažįstamos jau labai seniai, nuo tų laikų, kai žaidėme tinklinį vienoje komandoje. Draugystė išliko iki šių dienų, abi auginame panašaus amžiaus vaikus, leidžiame laisvalaikį kartu. Šnekėdavom, jog norime sukurti kažką savo, todėl jai ir pasiūliau ar nenorėtų pabandyti šio projekto įgyvendinti bendrom jėgom. 

- Ar esate matę panašių atitikmenų užsienyje?

- Kažką panašaus visada galima rasti, bet stengiuosi įdėti ir savo minčių. 

- Palapinės pagrindinė tema indėnai - kodėl pasirinkote juos? 

Šiam sezonui turime dvi temas, kurios populiarumu viena kitai nenusileidžia. Viena tema princesių, elfių rožinis namelis, kuri labai populiari tarp mažų mergaičių, taip pat ją mielai renkasi mergaičių krikštynoms.

20150518222526-54782.jpg

Antroji tema gimė dėl palapinės asociacijų su indėniška palapine (angl. Wigwam). Nebesinorėjo tokių dekorų kaip piratai ar tiesiog žydrų atspalvių berniuko šventės, todėl įgyvendinome ryškią, linksmą indėnišką temą, kuri labai populiari tiek tarp berniukų, tiek tarp mergaičių.

- Ar ruošiatės plėstis - turėti daugiau palapinių ir kitokių "temų"?

- Viskas planuojama  Laikas parodys.

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Norėjosi, kad vaikai pamatę šią padekoruotą palapinę pasakytų „wow“, juk viskas daroma tik dėl jų. Ji tikrai yra magiška, reikia joje pabūti ir tam tikrai pritarsite. Magija tame, kad paprasta palapinė per trumpą laiką virsta nuostabiu  šventiniu nameliu. Taip tas pavadinimas savaime ir susidėliojo.

- Kur reklamuojatės?

- Šiais laikais Facebook yra visagalis. Ten lengviausia save parodyti, žmonės dalinasi, spaudžia „patinka“ ir taip renkamės savo auditoriją. Tikime, kad pradėję rodyti mūsų organizuotas šventes ir sulaukę iš mamų ar tėčių gerų atsiliepimų, būsime įvertinti ir dar populiaresni.

Kitas mūsų būdas -  dalyvauti šeimų ar miesto šventėse, kuriose galime pažinti savo klientą, pasirodyti gyvai ir prisistatyti tiems, kurie dar mūsų nepažįsta. Artimiausia tokia šventė bus gegužės 23 d. Raudondvario miestelyje.  Kviečiame visus pamatyti mūsų magiškąjį namelį.

20150518223200-50598.jpg

- Kam dažniausiai žmonės užsakinėja palapinę?

- Vaikų gimtadieniams ir krikštynoms, bet mes norime garsiai pasakyti, kad ji tobulai tinka jaukiai šeimos ar nėščiosios fotosesijai. Greitu metu bus keletas akimirkų iš nėščiosios fotosesijos. Turime pirmąjį užsakymą ir mergvakariui.

- Kas jums ją pasiuvo-sukūrė? 

- Paslaptis (šypsosi).

- Ką dirbote iki motinystės ir ar ruošiatės grįžti? Ar tai padėjo kuriant šį verslą?

Porai metų su vyru buvome išvykę  į Londoną. Daug minčių ir laisvumo davė šis periodas, studijavau Tarptautinę viešbučių ir restoranų vadybą ir labai svajojau dirbti šioje sferoje.  Grįžusi į Kauną, dirbau pagal specialybę, bet patirtis Londono viešbučiuose ir malonumas dirbant su iš viso pasaulio atvykstančiais turistais, prasilenkė su galimybėm ir realybe čia Kaune. Tada atsirado Tauras, o beaugindama jį, pradėjau ieškoti įdomių veiklų, viena iš jų buvo D. Britanijos gamintojo išskirtiniai rankų darbo muilai keksiukai www.facebook.com/dustyrosedecor, kuriuos perka Kalėdoms, Valentino dienai, na, o vasarai subrendo šis projektas. 

Mano kolegė Ugnė, dirbo socialinį darbą su vaikais, šiuo metu, besilaukiant antrojo vaiko, sumąstė prisijungti prie Magic tent projekto. Ji visą laiką norėjo veikti kažką panašaus, dirbti su vaikais,organizuoti šventes, todėl ir susibėgom bendrai veiklai.

O dėl grįžimo į darbus... Kaip sakoma, šiandiena yra nuotykis, rytojus-paslaptis. Darom šiandien tai, kas mums yra prie širdies, o ar reikės sugrižti į darbus, parodys laikas.

20150518223212-99487.jpg

- Kokia ateities vizija - kaip išsiplės "Magic tent"? 

- Kadangi "Magic tent" yra šiltajam metų laikui skirtas projektas, brandinsim kažką ir žiemai. Bet dar anksti apie tai kalbėti.

- Papasakokite apie savo vaikučius - kaip jiems patinka mamų verslas?

Maniškis vardu Tauras, jam rugpjūčio mėnesį sueis dveji metai. Mamos veikla šiek tiek gal ir nepatinka, nes norėtų visą dieną turėti mano dėmesį ir žaisti LEGO kaladėlėmis 

Ugnės dvejų metų dukrytė Smiltė rami, graži mergaitė, rugpjūčio gale laukianti atkeliaujančio savo brolio.

- Minėjote, jog esate "Verslios mamos" rubrikos skaitytoja - ką atradote čia ir ką reikėtų pakeisti?

- Atradau čia motyvaciją įgyvendinti savo idėjas. Vis peržvelgdavau visas verslių mamų istorijas ir žavėdavausi jų ryžtu, energija, idėjomis. Tai tikrai šauni rubrika. Tiesiog turime garsiai šnekėti, kad motinystė nebūtinai turi būti matoma kaip „namų šeimininkės gyvenimo etapas“. 

- Kas sunkiausia pradedant verslą? 

- Sunku yra išdrįsti rizikuoti, nes suvoki, kad esi atsakingas už savo šeimą, kad tavo pajamos gali būti nepastovios. Visa kita yra lygiai taip pat sunku kaip ir bet kurioje kitoje rimtesnėje samdomoje pozicijoje.

20150518223232-34167.jpg

- Dėl kokios priežasties norisi savo verslo?

- Motinystė tiesiog susuka galvas (šypsosi). Mūsų darbdaviams, aišku, ne visiems, dar labai trūksta lyderiavimo savybių, sugebėjimo pažinti savo darbuotoją, tinkamai jį motyvuoti. Kada jautiesi neįvertintas ar išnaudojamas, tada pradedi svajoti „jei aš turėčiau savo verslą, tikrai daryčiau kitaip“, o svajonės pasirodo pildosi.

- Kokio paskatinimo jūsų manymu reikia mamoms, kad jos aktyviau imtųsi veiklos?

- Didžiausias paskatinimas yra vyro ir kitų artimųjų palaikymas!

Ačiū!

"Magic tent" palapines galite užsisakyti, apžiūrėti ar tiesiog su Monika ir Ugne pabendrauti www.facebook.com/magictentsventes

20150518223243-29086.jpg

lina_baj lina_baj 19. May 2015, 10:43

Labai įdomu! Reiks pasidomėti Urtės krikštynoms 😀

Liucyte Liucyte 19. May 2015, 10:11

Įdomi idėja, dar negirdėta 👍