Verslios mamos Monika ir Ugnė atidarė švenčių studiją su mini darželiu

Verslios mamos Monika ir Ugnė atidarė švenčių studiją su mini darželiu

06. Dec 2016, 15:43 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Be galo smagu, kad į mamiškus verslus įsisukusios mamos nesustoja ir toliau plėtoja savo idėją. Todėl kviečiu dar kartą susitikti su kaunietėmis mamomis Monika Benetyte-Merkeviče ir Ugne Dautartiene, kurios sugalvojusios „Magišką palapinę“, dabar jau mus kviečiasi į „Magišką namelįwww.magiskasnamelis.lt!

20161202105352-14805.jpg

- Kaip laikosi projektas „Magiška palapinė“ - ar tokie rezultatai, kaip tikėjotės prieš pusantrų metų? 

- Magiška palapinė per žiemą įgauna jėgų ir vėl laukia vėlyvo pavasario trečio sezono startui. Rezultatai džiuginantys, vien dėl to, kad ši veikla mums buvo lyg atostogos nuo buities, kasdienybės ir rutinos. Aš ir Ugnė sustiprėjome, kaip komanda, išmokome dalintis darbus, prieš rimtesnius projektus apsišlifavome.  Tokio rezultato ir tikėjomės (juokiasi). O kur dar platus ratas mūsų draugų ir tas smagumas, kai užsiminus apie palapinę, žmonės sako: „Aj, girdėjom apie ją, buvom gimtadienyje pas draugus“.

- Papasakokite apie savo naują projektą - „Magiškas namelis“. Kas tai yra? Kaip kilo mintis atidaryti nuolatinę erdvę vaikams?

- Tai yra ilgai viduje brandinta svajonė, kuri yra pastovus finansinis šaltinis, neveikiamas oro sąlygų, leidžiantis rimčiau pasinerti į veiklą su vaikais. Ugnės svajonės didesnė dalis buvo privatus darželis, mano – šventės. Taip sujungėm savo mintis į vieną ir gana puikiai užpildėm veikla kalendorinę savaitę. 

Magiškas namelis, tai pusės dienos vaikų užimtumo centras (mini darželis) ir šeimos švenčių studija viename.

- Ar tyrėte rinką, darėte verslo planą? Kaune tokių erdvių nėra?

- Tyrėme rinką, stebėjome panašaus pobūdžio veikla užsiimančius ir stengėmės  klausytis savo klientų, kurie paminėjo ne kartą ko jiems trūksta šventinėse erdvėse, kokie minusai jų niekada nebesugrąžins į tam tikras švenčių erdves, kokie pliusai juos žavi, ko jie tikėtųsi.

- Ar sunkiai radote vietą? 

- Kadangi turėjom studijos vidaus viziją, norėjom turėti privatų kiemelį vasaros sezonui, tai patalpų teko ieškoti gana ilgai. 

20161202105432-22010.jpg

- Kas padėjo įrengti patalpas ir kokie pagrindiniai jų akcentai?

- Patalpas įsirenginėjome pačios. Pagrindinis akcentas, tai šiltuoju sezonu duris atversianti 40 kv.m. terasa, kuri leis priimti didesnį skaičių žmonių ir mėgautis švente lauke.  Kitas svarbus akcentas, tai estetiška aplinka, kurioje neįprastame stiliuje  įkūrėm vaikų žaidimų erdvę, fotosesijom skirtą palapinių kampelį, puošnų desertų stalą ir tėveliams skirtą didįjį užkandžių stalą. 

- Kodėl darželis yra tik pusės dienos, o ne visos?

- Mūsų pusės dienos darželis yra skirtas tiems vaikučiams, kurie dar tik žengia pirmuosius žingsnius bendravimo kelyje, kurių mamos nėra pasiruošusios jų leisti į visos dienos darželį arba turi pačios sąlygas juos  dar paauginti, o gal jų darbo grafikas yra labai lankstus. Mes suteikiame galimybę tokioms mamytėms saugiai palikti vaikučius tarp bendraamžių, nedidelėje grupėje ir mėgautis tomis keliomis laisvomis valandomis susitvarkyti savus reikalus, kai tuo tarpu vaikai mokysis bendrauti, žais, turės kūrybiškus užsiėmimus. 

Visos dienos darželio atidaryti neplanavome, kadangi labiau linkome  organizuoti šventes, o dabartinį mūsų verslo modelį, kuriame pusės dienos vaikų užimtumo centras, suderinti galima.

- Kas vaikus prižiūri? 

- Visų darbų imamės pačios.

- Kur reklamuojatės?

- Geriausia reklama, tai laimingo kliento rekomendavimas, to stengiamės laikytis kaip pagrindinės taisyklės. Vėliau jau Facebook reklamos galimybės, spauda ir kiti planuojami, bet neatskleidžiami žingsniai (kvatoja).

20161202105455-20416.jpg

- Startuojate ne visiems įprastą rugsėjį, bet žiemą. Tai sudėtingiau ar lengviau?

- Tenka prisitaikyti prie sąlygų, kurių pasirinkti negalėjome.  Prieššventinis periodas, pakili žmonių nuotaika nėra blogas laikas startuoti. Galų gale, ilgai ir kantriai lauktam projektui visi metų laikai tinkami.

- Ar sunkiai surinkote pirmąją grupę?

- Pirmoji grupė vis dar renkama. Per pora savaičių, tai gana didelis iššūkis, bet startas neblogas ir tęsiam vaikučių paiešką toliau!

- Nesate tradicinis žaidimų kambarys su atrakcionais. Kokioms šventėms tėvai renkasi jus? 

- Kaune erdvių yra nemažai, bet mūsų išskirtinumas yra pačios studijos interjeras, labiau tinkantis ne tik vaikų gimtadieniams, bet ir suaugusiųjų susiėjimams (pavyzdžiui, mamų gimtadieniams), kuomet kompanijoje yra mažų vaikučių ir dėl laiko stokos visus rūpesčius norisi palikti savo srities žinovams. Taip pat yra paklausa švęsti krikštynas, nes studija visuomet papuošta, padekoruota ir turinti tėveliams skirtą gražų stalą, užkandžių meniu, tai lyg restorano erdvė, bet labai svetinga vaikams, o ir privati.

- Ar jūsų mažyliai irgi lanko šį pusės dienos darželį? 

20161202105508-27502.jpg

- Mūsų didieji mažyliai, 3,5 metų Tauras ir Smiltė, jau lanko valstybinius darželius, turi puikias auklėtojas,  adaptavosi ir keisti jų ritmo nesinorėtų.  Ugnės mažasis Nojus, kuriam dabar 1,5 metų, greitu metu prisijungs prie mūsų grupės.

20161202105522-99106.jpg

20161202105543-10716.jpg

- Dirbti dviems draugėms - nemažas iššūkis. Ar nekyla konfliktų? Kaip pasiskirstote darbus?

- Pagrindinė taisyklė, tai mokėti šnekėtis ir išsakyti ką galvoji, nelaikyti visko savyje.  Prieš šią veiklą susidėliojom visus taškus ant i, todėl į šią veiklą žengėme ramia širdimi. Darbus pasiskirstėme, kaip ir norėjome: Ugnė labiau atsakinga už mini darželį, aš už šventes, taip ir žygiuojam.  Bet kokiu atveju, kiekviena smulkmena yra aptariama ir priimamas bendras sprendimas. 

- Suprantu, kad esate labai kūrybingos. Kaip dar žadate plėstis? Ką naujo pasiūlyti?

- Kol kas reikia spėti aprėpti šias veiklas, nepamiršti magiškosios palapinės vasarai, neapleisti savos šeimos ir pasilikti laisvo laiko poilsiui. Artimiausias „prasiplėtimas“  yra Monikos šeimos pagausėjimas gegužės mėnesį, tai nusprendėm, kad artimiausius metus iššūkių tikrai užteks (juokiasi).

Ačiū už pokalbį!

Magišką namelį galite rasti K.Mindaugo pr. 68, Kaune, o jo įkūrėjas pakalbinti https://www.facebook.com/magictentsventes ir www.magiskasnamelis.lt

20161202105603-64689.jpg