Verslios mamos: Miglė ir Karolina iš "Dryžuota pakrantė" + atostogų darbelio idėja

Verslios mamos: Miglė ir Karolina iš "Dryžuota pakrantė" + atostogų darbelio idėja

25. Jul 2013, 14:15 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kaip mintyse nupieštumėte atostogas? Saulė, jūra, gaivus vėjelis... O jei tai reikėtų perkelti daiktų pavidalu? Žinoma, tai būtų balti ir mėlyni dryžiai! Šiandien svečiuose Karolina (nuotrauka viršuje) ir Miglė (nuotrauka žemiau) - dvi mamos, kuriančios daiktus, primenančius mums atostogas ir pavadinus labai aiškiai DRYŽUOTA PAKRANTĖ. Jos pasakoja apie tai, kaip sugalvojo ir įkūrė šį ženklą, kaip Karolinai sekasi auginti metų ir 7 mėnesių amžiaus Karolį, o Miglei - trimetį Vakarį bei abiems derinti darbus. 

20130724164129-14292.jpg

Kaip gimė “Dryžuotos pakrantės” idėja?

Miglė: Idėja gimė iš noro kažkuo užsiimti, veiklos troškimo. Nežiūrint į tai, kad auginame vaikus, labai norėjosi ir kitokio užsiėmimo, bent minimalaus atotrūkio nuo kasdieninių darbų. “Dryžuota pakrantė” gimė labai natūraliai ir lengvai. Abi esame išprotėjusios dėl jūros, todėl, kad tai bus susiję su jūra nekilo jokių klausimų. Abi turėjome didžiulį norą, požiūris į viską sutapo, todėl pradėti buvo gana lengva.

Karolina: Norėjosi daryti kažką kitokio, meniško ir kūrybiško. O kadangi abi esame pamišusios dėl jūros, ilgai nedvejojome kuria linkme turėtume judėti. 

Kaip ją pradėjote įgyvendinti šį projektą? Kiek užtrukote ir su kokiais sunkumais susidūrėte?

Karolina: Per dieną sudėliojome koncepciją, per kitą dieną sugalvojom pavadinimą, o po savaitės jau buvo Facebook profilis sveikinantis ir kviečiantis prisijungti visus jūros mylėtojus. Pamenu tuo metu viskas vyko taip greitai, pirmiausiai padarydavome, o tik paskui pagalvodavom kas ir kaip. Bet tai ir uždega, įpučia ugnies į gyvenimą ir išveja rutiną. Abi sutarėme, kad darysime tik tai, kas pačioms miela, kas suteikia malonumą. Žinoma, pirmieji pardavimai neatėjo taip greitai kaip norėjosi, todėl būdavo akimirkų kai ūpas dingdavo ir norėdavosi viską numesti. Bet kai matydavome, kad žmonės palaiko, kad jungiasi prie mūsų, rašo laiškus su komplimentais, tai atpirkdavo viską. 

Miglė: Pradėjome nuo poros paplūdimio krepšiukų, jūrinės fotosesijos ir didžiulės euforijos. Turėjome svajonę, labai daug tikėjimo, noro ir entuziazmo. Iki pirmųjų pasiūtų krepšiukų užtrukome mėnesį ir iš karto buvome pastebėtos dailaus butiko. Jis mums buvo puiki reklama.

Didžiausi sunkumai, tikriausiai, kaip suderinti darbo laiką ir laiką, skiriamą sūnui. Prisitaikyti prie naujo ritmo teko abiems.  Didelių netikėtumų mums pavyko išvengti, Pakrantė kol kas nėra didelė, gal dar jie laukia ateityje.

20130724164318-64942.jpg

Ar šią idėją įkvėpė motinystė?

Miglė: Visiškai. Iki “Dryžuotos pakrantės” bandžiau sukurti kažką viena, bet buvo sunku. Atsiradus Karolinai gimė “Dryžuota Pakrantė” – dviese daug lengviau ir smagiau.

Karolina: Manau, kad taip. Išėjus dekretinių atostogų pasikeitė gyvenimo ritmas, nebereikėjo taip skubėti, bėgti. Atsipalaidavau ir pažiūrėjau atidžiau į save. Pagalvojau ko aš noriu, kur einu, ko man reikia. Žinoma, būnant su vaikučiu namuose, tikrai yra ką veikti, bet nesinori užsidaryti nuo pasaulio. Tai laikas ne tik motinystei, bet ir pačiam sau, kuomet gali daryti tai ką nori.

Ką veikėte prieš Dryžuotą pakrantę?

Miglė: Abi dirbome toje pačioje įmonėje.

Karolina: Aš vis dar dirbu parduotuvių tinklo marketingo vadove. Ir beje, savo darbą aš labai myliu ir planuoju į jį sugrįšti jau šį rudenį. Tačiau noras realizuoti save taip, kaip pats nori, kurti kažką kitokio pastūmėjo neapsiriboti tik samdomo darbuotojo pozicija.

Kokia pagrindinė šio ženklo nešama žinia ir idėja?

Karolina: Mūsų idėja – nepamiršti atsipalaiduoti, išvažiuoti prie jūros, pabūti su savimi ir gyevnti su polėkiu. Svarbu mėgautis gyvenimu, nebijoti palikti saugaus uosto ir atrasti naujų žemynų.

Miglė: Atostogos! Viskas, ko joms reikia. Mūsų tikslas, kad poilsio jausmas užlietų net ir neatostogaujančius. Jei mūsų dryžuotas krepšiukas sukelia teigiamas emocijas gyvenantiems ne prie jūros, neatostogaujantiems – mūsų tikslas pasiektas.

20130724164342-53215.jpg

Papasakokite apie savo vaikučius - kokie jie, ką veikiate su jais ir kaip sekasi suderinti motinystę su darbu?

Miglė: Aš nuo mažens dievinu pajūrį, gal todėl ir sūnus gavo Vakario vardą. Vakaris labai aktyvus vaikas, jam reikia daug dėmesio, aktyvios veiklos. Stengiamės vasaromis kuo daugiau laiko praleisti gamtoje, prie jūros. Kaip ir visi vaikai, gamtoje jis kaifuoja, eina laukais, krykštauja iš džiaugsmo dėl uogų, grybų ir aplink skraidančių drugelių. Taip pat dieviną piešimą. 

Motinystė ir darbas, bent jau man, tai nuolatinis darbas su savimi. Kasdieninis prioritetu dėliojimas. Pradžioje buvo sunku, dabar išmokau derinti darbą ir dėmesį sūnui. 

Karolina: Mano sūnus Karolis tikras aktyvistas. Todėl džiaugiuosi, kad nuo mažų dienų gyvename pagal griežtą dienotvarkę ir anksti einame miegoti. 8 valandą vakaro jis jau guli lovytėje. O aš turiu visą vakarą laisvą. Žinoma, keliamės taip pat anksti, tačiau man tai ne problema. 

O derinti darbą ir motinystę tenka nuolat. Karoliui tenka su manimi ir pas siuvėją eiti, ir į paštą, ir kitus reikalus kartu nudirbti. Neslėpsiu, iš tiesų būna sunku. Ypač, kai šalia nėra auklių ar močiučių. Manau, svarbiausia yra planuoti laiką, skirstyti prioritetus. Tuomet randi laiko ir su mažuoju knygą paskaityti, ir savo veikla užsiimti. Yra labai geras posakis: jeigu nieko nespėji – susirask antrą darbą (juokiasi).

20130724164417-75453.jpg

Ar kitoms mamoms pasiūlytumėte pradėti savo verslą? 

Karolina: Jeigu turi noro ir viziją, tuomet vienareikšmiškai reikia pradėti. Tik mano manymu, geriausia pradėti ne vienam, o su kažkuo. Tada ir džiaugsmai didesni, jei vienas praranda motyvaciją, kitas gali palaikyti. Dviese žymiai viskas lengviau. Aišku, pasakysite, kad ir pelną per pusę reikia dalinti, bet juk ne piniguose yra visa esmė. Jei tai ką darai teikia malonumą, jautiesi kaip įsimylėjęs, pakylėtas, tuomet nuostabu! O pinigai jau iš paskos patys ateina (šypsosi).

Miglė. Manau, jei turite svajonę ar bent jau nuoširdžiai kažko trokštate – būtinai pradėkite. Bus sunkumų, bus liūdesio, bet tas pasitenkinimo jausmas kažkam pavykus atperka labai labai daug ką. Patarčiau apsišarvuoti kantrybe ir visa savimi tikėti tuo, ką darai.

Kokie ateities verslo planai ir vizijos?

Karolina: Mano vizija būtų tokia: atvažiuoju vasarą į Nidą, o ten kas antras žmogus su dryžuotu krepšiu eina, pliaže ant dryžuotų pledų guli, o vaikai su dryžuotais zuikiais žaidžia (kvatoja).

Miglė: Mūsų ateities planai susiję su kitomis šalimis, kitomis pakrantėmis. Turime idėjų, bandymų, bet dar laukia ilgas ir nuoseklus darbas

Ar nekyla minčių, jog gal geriau būtumėte ramiai sau buvusios su vaikučiais, grįžusios į senus darbus, o ne bridusios į verslo vandenis?

Miglė: Nė minutės nesigailiu pradėjusi  veiklą su “Dryžuota pakrante”. Tai ir darbas, ir savirealizacija, ir mokykla. Ne retai ir bendras su sūnumi kūrybinis procesas.

Karolina: Planuoju grįžti į seną darbą, nes kol kas “Dryžuotoje Pakrantėje” nėra tiek daug veiklos, kad nespėtume visko padaryti. Bet niekada nesigailiu, nes tai fantastiška patirtis, nauji žmonės, neįtikėtini atradimai.

20130724164449-86071.jpg

Ar jūsų mažyliai mėgsta “Dryžuotą pakrantę” ir kaip nors prisideda prie jos kūrimo?

Karolina: Mano Karoliui tenka ir fotomodeliu pabūti, ir su pagalvėlėmis pasiausti, ir zuikius pamyluoti. Jis labai mielai man padeda. O staltiesė-namas iš vis jam reikalas numeris vienas. O prisideda prie kūrimo tuo, kad jie yra mūsų įkvėpimo šaltinis. Stebi kaip auga mažylis ir matai ko jam reikia, kas patinka. 

Miglė: Pimiausia ir galvojame kas tiktų ir patiktų mūsų vaikams. Kas jiems suteiktų daugiausiai džiaugsmo. Labiausiai pasiteisnęs produktas staltiesė – namas. Tai daugiausiai emocijų vaikams suteikęs mūsų kūrinys. Jie didžiausi kritikai ir vertintojai. Iš jų pastebime kas pasiteisins, o kas patinka tik mums pačioms. 

Ačiū už pokalbį!

Miglė ir Karolina siūlo pačios pasidaryti jūra kvepiantį ir atostogas primenantį darbelį kartu su vaikučiais:  

20130724164052-85660.jpg

LAUKO GIRLIANDAI REIKĖS: lininio špagato (šiurkštus siūlas) ir kriauklyčių (jų prisirinkite pajūryje ar pamaryje, paieškokite su skylutėmis, labai dažnai galima tokių rasti). 

KAIP DARYTI: Ant siūlo galiuko užriškite mazgiuką, verkite kriauklytę, tada vėl mazgiukas ir vel kriauklytė ir taip iki norimo ilgio. Mazgiukai reikalingi tam, kad kriauklytės nesuvažiuotų į vieną vietą. Turėsite puikią dekoraciją, kurią galėsite kabinti tiek namuose, tiek lauke. 

Gintarep Gintarep 25. Jul 2013, 10:47 Goda

aciu 😀

Pataisiau jau. Dryžuota pakrantė tai Miglė ir Karolina

Gintarep Gintarep 25. Jul 2013, 10:22

Skaitau,skaitau ir straipsni, ir antraste ir niekaip nesuprantu is kur antrosios herojes vardas Gintare?