Verslios mamos: kodėl verta rinktis internetinį verslą?

Verslios mamos: kodėl verta rinktis internetinį verslą?

30. May 2022, 10:06 Mamyčių klubas Mamyčių klubas

Daugelis mamų, prižiūrėdamos vaikus namuose, ieško būdų, kaip galėtų prisidėti prie šeimos finansų ar tiesiog realizuoti save. Jei panašioje situacijoje esate ir jūs, galbūt svarstote pradėti verslą internete? Tai puikus būdas užsidirbti, išnaudojant savo talentus, kuriant vertę kitiems ir neprarandant galimybės būti namuose su vaikais. Žinoma, tai ne visada lengva, tačiau gali būti neįtikėtinai naudinga. Pagrindinius internetinio verslo privalumus būnant mama pateikiame šiame straipsnyje.

1. Daugiau laisvo laiko

Tam, kad sutaupytų laiko, daugelis žmonių, ypač mamų, nori turėti galimybę dirbti namuose. Šiai tendencijai nemažai įtakos turėjo ir pasaulinė pandemija, kurios metu darbas nuotoliu tapo kasdienybe. Nemaža dalis mamų mano, kad turi tik dvi galimybes – dirbti ir siekti karjeros arba būti namuose ir visą laiką skirti vaikams. O ką, jei abu šiuos dalykus pavyktų suderinti?

Kalbant apie internetinį verslą, yra daugybė galimybių, ką galite nuveikti namuose, augindamos vaikus. Tokiu atveju jums nereikia važiuoti į darbą ir iš jo, kas leidžia sutaupyti nemažai laiko. Be to, vesti vaikus į darželį ar mokyklą, vežti į būrelius ar padėti jiems daryti namų darbus, galite nesijaudindamos dėl griežto darbo tvarkaraščio ar aiškinimosi vadovui, kodėl jums reikia daugiau laisvo laiko.

2. Lankstumas

Internetinis verslas suteikia neįtikėtinai daug lankstumo. Vykdydamos jį, neprivalote būti jokioje konkrečioje vietoje, konkrečiu metu ar atsiskaityti konkrečiam asmeniui. Galite susidaryti jums ir jūsų šeimai tinkamiausią darbo grafiką.

Pavyzdžiui, pirmiausia galite vaikus išleisti į mokyklą, tada skirti keletą valandų darbui, o po to vykti į treniruotę arba susitikti su draugėmis. Grįžusios namo dar galite padirbėti iki tol, kol reikės pasiimti vaikus. Jei turite mažų vaikų, šiek tiek padirbėti galite jų miego metu. Žinoma, toks scenarijus sunkiai įsivaizduojamas auginant kūdikį. Tačiau šiam paūgėjus, sėkmingai užsiimti internetiniu verslu tikrai įmanoma.

3. Mažos pradinės investicijos

Internetiniam verslui reikia kur kas mažiau išankstinių investicijų nei fiziniam. Nereikia jaudintis dėl patalpų nuomos mokesčio ir ilgalaikių įsipareigojimų. Net ir norint parduoti fizinius produktus, nereikia investuoti pinigų. Galite tiesiog įsigyti produktus atskirai iš didmenininko ir pristatyti juos tiesiogiai savo klientui. Angliškai toks prekybos modelis vadinamas dropshipping.

Vykdant internetinę veiklą, neapsiribojama jokiomis geografinėmis ribomis. Todėl galima pasiūlyti savo produktą ar paslaugą bet kam visame pasaulyje. Tam tereikia interneto svetainės. Nors dažnai įsivaizduojama, kad turėti ją yra brangu, tai nebūtinai tiesa. Pavyzdžiui, domeno (unikalaus interneto adreso) registracijos kaina metams gali siekti vos 4 Eur. Svetainių talpinimas, arba kitaip hostingas, reikalingas, kad svetainė taptų pasiekiama interneto naudotojams, mėnesiui gali kainuoti taip pat apie 4 Eur. Taigi išlaidos tokiu atveju tikrai nėra didelės.

Jau kurį laiką svarstote pradėti savo internetinį verslą, o galbūt tokia idėja jums kilo visai neseniai? Bet kokiu atveju nepameskite jos. Tokia veikla turi išties daug privalumų būnant mama. Taigi tereikia gerai apsvarstyti savo galimybes, o apsisprendus, pasikliauti profesionalais, kurie padės pasirūpinti, kad jūsų internetinis projektas būtų sėkmingas.