Versli mama Vita džiugina vaikus animuotais drabužiais

Versli mama Vita džiugina vaikus animuotais drabužiais

24. Mar 2015, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vita Monkunienė įsitikinusi, jog verslas, gimęs iš patirties, daug efektyvesnis. Šįkart Verslių mamų rubrikoje pristatome Vitos animuotais paveiksliukais puoštų vaikų laisvalaikio drabužių elektroninę parduotuvę animaciniaisportinukai.lt, kurią įkurti įkvėpė dukrytė.

20150324093448-30474.jpg

- Kaip kilo mintis sukurti animaciniaisportinukai.lt elektroninę parduotuvę?

- Idėja kilo pastebėjus, kaip nušvisdavo dukrytės veidas, kai aprengdavau drabužėliais, kuriuose pavaizduotos jos mėgstamų animacinių filmukų personažų aplikacijos. Tada pradėjau klausytis ir analizuoti kitų mamyčių pasakojimus ar jų vaikai jaučiasi taip pat džiaugsmingai, kaip ir manoji ir supratau, kad tokia elektroninė parduotuvė, kuri teiktų džiaugsmą vaikams su jų mėgstamais personažais yra reikalinga.

Taigi animaciniaisportinukai.lt esmę sudaro du pagrindiniai dalykai: kokybė, nes prekiaujame tik licencijuotais žinomų prekės ženklų rūbeliais, ir džiaugsmas vaikams, nes jie gali pasipuošti animacinių filmukų herojais. 

- Ką turite tokio išskirtinio? 

- Tokios specializuotos licencijuotų rūbelių, su animacinių filmukų personažais ir knygų veikėjais, el.parduotuvės vaikams daugiau nėra. Tai pirma tokia el.parduotuvė Lietuvoje, kurioje stengiamės, kad kiekvienas vaikas rastų rūbelius su savo mėgstamu herojumi. 

20150324092704-57985.jpg

- Ar iškart svarstėte apie prekybą tik internete, ar galvojote ir apie "gyvą" parduotuvę? Gal tokią žadate įkurti ateityje?

- Yra du skirtingi mamyčių tipai: vienos skuba, lekia, užsivertusios darbais ir taupo savo laiką, kitos – turi daugiau laisvo laiko ir gali jį skirti pasivaikščiojimams po parduotuves, prekybos centrus. Remiantis pirmu atveju ir buvo sukurta animaciniaisportinukai.lt el.parduotuvė, tačiau „gyva“ parduotuvė irgi yra būtina. Tokią parduotuvę planuoju atsidaryti sekančiais metais. Galvoje jau turiu brėžinį, kaip ji vizualiai atrodys.

Šiuo metu prekiaujame internetu ir dalyvaujame įvairiose mugėse, renginiuose, kad klientai susipažintų su mūsų atstovaujamų firminių ženklų vaikams produkcija, ją įvertintų ir supratų, kas mes tokie esame ir ką siūlome.

Artimiausias renginys Žagarės vyšnių festivalis, Jūros šventė liepos mėnesį, o prasidėjus vasaros sezonui nuo gegužės mus „gyvai“ galima bus rasti Klaipėdoje, Danės g. perkėlos į Smiltynę prieigoje, dešinėje Danės upės pusėje link Šiaurinio rago.

- Kaip vyko verslo kūrimo pradžia - kada pradėjote, kas buvo sunkiausia, kaip vyko darbai ir kada įvyko atidarymas?

- Sunkiausia buvo surasti licencijuotus "Disney & characters", "Hello Kitty", "Masha and The Bear" ir kitus animuotų personažų gamintojus. Taip pat įrodyti vartotojams, jog mes atstovaujame firminius ženklus, kadangi nelegali kinietiškų tokių kaip pvz. Disney rūbelių produkcijos platinimas internete padarė savo. O ilgiausiai užtruko subrandinti pačią idėją, atlikti įvairias analizes - vartotojų poreikių, konkurentų, rinkos analizę ir panašiai. Idėja įgyvendinau buvo po pusės metų, el.parduotuvė atidarėme šių metų vasario 16 d. Be vyro, brolio ir jo draugės pagalbos, verslo idėja nebūtų taip greit įgyvendinta. Tad norėčiau pasinaudoti proga ir jiems garsiai padėkoti.

20150324092717-70300.jpg

- Kokie pirmieji rezultatai?

- Nors el-parduotuvė gyvuoja dar tik mėnesį, smagu, kad verslas įsivažiuoja, kad plečiasi animaciniaisportinukai.lt žinomumasauga mūsų lojalių ir potencialių klientų ratas bei didėja licencijuotų gamintojų skaičius, tokiu atveju galime vaikams pasiūlyti jų mėgstamų herojų įvairovę. 

- Ar daug reikia investicijų sukurti el.parduotuvę?

- Sukurti pačią el.parduotuvę kainuoja palyginus tikrai nedaug, nuo 300 eurų. Kaina priklauso nuo jos sudėtingumo, bet reikia nemažai investicijų norint ją tobulinti, plėsti jos žinomumą, SEO optimizacijai ir aišku reikalingos investicijos produkcijai ir jos atnaujinimui.

- Iš kur atkeliauja sportinė apranga su animuotais paveikslėliais?

- Mūsų pagrindiniai licencijuoti gamintojai-partneriai yra įsikūrę Lenkijoje ir Anglijoje, dabar vyksta derybos dėl bendradarbiavimo ir su tam tikrų prekės ženklų gamintojais iš Airijos.

Norėčiau paminėti, jog animaciniaisportinukai.lt – tai laisvalaikio rūbų el.parduotuvė, kurioje bus galima rasti ne tik sportinės aprangos, bet ir  kasdieninės aprangos (maikutės, šortukai, tunikos, tamprės, kepurytės ir pan.) vaikams.

20150324092732-23516.jpg

- Kokie paveiksliukai Lietuvoje populiariausi? Kaip žadate papildyti asortimentą?

- Animaciniai herojai turi savo amžiaus grupes, tačiau bendrai paėmus savo pozicijų neapleidžia "Disney Pixer Cars" (liet."Ratai") ir "Masha and The Bear" (liet."Maša ir lokys") personažai. Žiūrime į ateitį ir į ilgalaikę perspektyvą, siekiame, kad klientai išbandę mūsų siūlomus licencijuotus rūbelius, pas mus sugrįžtų.

Plėsime animacinių herojų įvairovę bei pačių rūbelių asortimentą, kad kiekvieno kliento poreikiai ir lūkesčiai būtų patenkinti. Dabar kaip tik laukiame vaikų labai pamėgto ir kai kurių mamyčių apibūdinto, kaip „dievinamo“  "Maša ir lokys" filmuko herojų vasaros kolekcijos.

- Ką dirbote prieš tai - ar tai padėjo, ar žadate grįžti?

- Anksčiau dirbau Akademinėje kredito unijoje – klientų vadybininke. Grįžti į bankininkystės sektorių neplanuoju, nes dabar atradau save. Nusprendžiau, jog laikas panaudoti įgytas žinias studijų metais, jei noriu, kad investicijos į mokslą atsipirktų.

- Papasakokite apie savo vaikutį - kiek metų, kokie vardai, ar lanko darželį ir ar puošiasi jūsų prekėmis?

- Mūsų dukrytei Gabrielei nesenai suėjo 3 metukai. Ji labai imli, gabi ir judri. Tai mūsų didžiausias pasisekimas gyvenime. Į darželį eis šį rudenį, kai jau bus savarankiškesnė, nei tuomet, jei būtume leidę į lopšelį. Tad jei galima taip išsireikšti esu „mama-pedagogė“, kol mažoji neina į darželį.

Neįmanoma nepapuošti vaiko tokiomis grožybėmis, ypač žinant, kad tai suteikia didelį džiaugsmą vaiko širdelei. Gabrielė tapo animaciniaisportinukai.lt foto modeliuku.

- Ką patartumėte mamoms, kurios nori sukurti elektroninę parduotuvę - kur ieškoti programuotojų, kaip steigti įmonę, kiek pasiruošti laiko investuoti negaunant grąžos ir pan.?

- Iš karto norėčiau pasakyti, kad mamos vytų lengvas mintis šalin ir negalvotų, kad tai yra verslas be pastangų. Gal iš šalies ir atrodo, kad imi, susikuri parduotuvę, susikeli prekes ir žmonės perka. Ne, taip tikrai nėra.

Reikia daug dirbti, kad parduotuvė taptų žinoma ir patikima. Atlikti analizes, pasirašyti verslo planą, kad būtų galima prognozuoti verslo atsipirkimą. Jei pirmų metų pabaigoje, antrų metų pradžioje kreivė kyla į viršų, vadinasi einate teisinga linkme, jei ne – įvertinkite, ką padarėte blogai.

Apie įmonės steigimą ir jo formas, galima rasti informacijos verslilietuva.lt tinklapyje.

Kas liečia programuotojus, tai jų reklamų yra gausu internete. Tačiau patarčiau nepatingėti ir pasianalizuoti kelis variantus, siūlomus trūkumus ir privalumus, kainas. Nenuleisti rankų, kai nesiseks ar padarysite klaidų, nes klaidų bus, bet svarbiausia jas išspręsti ir eiti į priekį. 

20150324092759-42054.jpg

- Ar motinystė jus įkvėpė šiam projektui?

- Kaip ir minėjau anksčiau, idėja kilo auginat mažąją, įgavau pasitikėjimo gimus dukrytei. Tad taip, dukrytė įkvėpė mane sukurti tokį verslą. Mano nuomone, šaunu, kai idėja gimsta iš patirties, tada daugiau „taškų galima sudėlioti ant i“. Be to, pritariu nuomonei, kad šeimą ir verslą galima suderinti, jei sugebi susidėlioti prioritetus, tinkamai paskirstyti savo laiką ir turi išmonės bei kūrybos dirbti aplink esant mažiems vaikams.

Ačiū už pokalbį!

Prekes galite apžiūrėti www.animaciniaisportinukai.lt arba www.facebook.com/animaciniaisportinukai.lt