Verslios seserys dvynės ir jų kartu kuriamas verslas

Verslios seserys dvynės ir jų kartu kuriamas verslas

05. Nov 2013, 07:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Versli mama vėl turi siurprizą - šįkart pirmą kartą jos svečiuose seserys dvynės pradėjusios verslą kartu, kurį įkvėpė vienos iš sesučių į pasaulį besibeldžiantis stebuklėlis. Oksana Kozlova ir Anželika Rudnikova šia proga atvėrė elektroninės parduotuvės elady.lt duris, kur rūpinasi moterimis ir siūlo koreguojanti trikotažą. Apie viską mums pasakoja Anželika!

20131104222901-90524.jpg

- Kuo išsiskiria jūsų elektroninės parduotuvės dabužių pasiūlą?

- Mūsų el. parduotuvėje anksčiau buvo prekiaujama drabužiais būsimoms ir maitinančioms mamytėms, bet laikui bėgant supratome, kad didžiausias poreikis yra koreguojančio trikotažo. Dabar koreguojančius ir besiūlius apatinius, diržus prieš ir po gimdymo, gracijas, liekninančius šortukus, apatinį trikotažą nėščiosioms. 

- Kaip kilo mintis ir kodėl būtent pildyti šią nišą? 

- Verslo planai galvoje sukdavosi pastoviai. Kai sesutė pranešė, kad yra nėščia pradėjome domėtis, skaityti, diskutuoti su draugėmis apie nėštumą, būsimą vaikelį. Ieškojome kaip gražiai galima apsirengti būsimai mamytei. Tokių nepakartojamų laikotarpių norėtųsi atrodyti gražiai pati sau, mylimam vyrui, bei visam pasauliui. Deja drabužių būsimoms mamytėms atitinkančių visus reikalavimus, tai yra protingą kainą, patogumą, grožį – neradome. Nusprendėme, kad rinkoje trūksta stilingų drabužių nėštumo laikotarpiui už prieinamą kainą. Su sesė labai nuliūdome, kai ieškojome ilgų džinsų nėštukei. Modeliai buvo nepatrauklūs, nemadingi, atrodė lyg nėščia moteris nenori atrodyti jaunatviškai. 

- Papasakokite, kaip vyko kuriamieji darbai - ar reikėjo kurti įmonę, kaip radote programuotojus ir su kaip tarėtės su gamintojais?

- Kai tik apsisprendėme imtis verslo, dienų dienas ieškojome tiekėjų. Uždavinys buvo ne iš lengvųjų, daug laiko sugaišome kol galiausiai išrinkome mums tinkančią firmą. Reikėjo pora kartu važiuoti į užsienį atvežti prekių, susipažinti su tiekėjais. Mūsų laimei, kad mus palaikė artimi mums žmonės ir kaip įmanydami padėdavo mums žengti pirmus žingsnius, padrąsindavo, kai buvo sunku. Daug domėjomės kokia įmonės veiklos formą pasirinkti naujam verslui. Vis dėl to mums pasirodė priimtiniausia Mažoji Bendrija. Mes su sese baigiame Tarptautinę ekonomiką (VU), sesė iki šiol dirba buhalterė. Dėl šitos priežasties visi organizaciniai dalykai, finansų apskaitos klausimai, dokumentacijos paruošimas mums nebuvo naujiena, net įdomu viską iki galo išsiaiškinti, padaryti taip kaip reikia.

Nauja patirtis buvo kuriant el. parduotuvė. Pusė darbo padarė mūsų draugas išmanantis IT mums tik reikėjo įkelti tinklapio turinį, piešinukus, nuotraukas bei pilnus prekių aprašymus. Čia buvo pats sunkiausias ir kruopščiausias darbas. Niekada iki šiol nebuvome prisidėjusios prie puslapio kūrimo. Mes su sesė paėmėme apie mėnesį atostogų ir neišlįsdami iš kompiuterių padarėme viską savarankiškai. Dar nepaminėjau prekių pirkimo, rūšiavimo, fotosesijos, kurioje pačios reklamavome savo drabužius. Kodėl  pačios? Nes tik tai mes turim viziją, kaip drabužis turi atrodyti nuotraukoje,  kokioje pozoje geriausiai  parodyti jo privalumus. 

Pats smagiausias dalykas fotosesijoje buvo, kai mes įlindusios į drabužius nenorėjome jų nusiimti,  buvo taip patogu su jais. 

Iškart buvo nuspresta, kad kiekvienos suknelės nuotraukų turi būti ne vieną ir ne dvi, o kuo daugiau, kad rūbas matytųsi iš visų pusių ir nekiltų papildomų klausimų: -O kaip atrodo iš nugaros? –Koks medžiagos raštas? Ir pan. Mūsų manymui, produkcijos nuotraukos tiesiog privalo būti gražios ir kokybiškos.

Po fotosesijos - nuotraukų redagavimas, logotipo kūrimas, reklaminių banerių piešimas buvo mano sesutės kūrybinis darbas. Pagaliau po viso mėnesio pasiruošimo darbu buvo paleistas tinklapis. Atrodo, kad nuo laimės su sese švitėjome, kaip saulutės.

20131104222211-73909.jpg

Kiek reikėjo investicijų šiam verslui ir kas jas skyrė?

Dydžiausią investicijų dalį suvalgė drabužių pirkimas. Atvirai sakant nepasiruošėm taip gerai su finansais, viskas įvyko gan spontaniškai, bet nusprendėme nelaukt, o rizikuoti ir pradėti su turimais ištekliais. Pirmai savo kolekcijai mes pirkome kiekvieno modelio po porą dydžių, kad išsiaiškinti kokie  mūsų rinkoje einamiausi produktai. Finansus verslui skyrėme mes su sese, kiek turėjome sutaupytų lėšų. Kad būtų lengvai dalinti pelną įdėjome po vienodą sumą į įmonės sąskaitą. 

Kur reklamavotės ir kaip?

Reklama labai svarbus dalykas – be reklamos niekas nežinos tavęs. Nuo pat įkurimo el. pardutuvės, įkūrėme ir facebook paskyrą, ten skelbiame naujienas, dienos akcijas, konkursus, kur galima laimėti mūsų prekės. Taip pat bandome platinti informaciją apie parduouvę per skelbimų svetainės, forumus, žurnalus. Pačioje pradžioje nešiojome su sese lankstinukus ir klijavome skelbimus.  Negaliu pasakyti kurį iš reklamų buvo efektingiausia, nes būsimos mamytės surasdavo mus iš įvairių šaltinių. 

Beja, paskutiniu metu pajutome, kad reklama „iš lūpų į lūpas“ pradėjo veikti. Vis dažniau atsiranda klienčių, kurioms mus rekomendavo drauges.  

Kiek laiko padirbus supratote, jog visgi reikia ir keisti veiklos profilį ir pardavinėti merino vilnos drabužėlius?

Kai sese pradėjo domėtis jau vaikiškais drabužiais, o būtent iš merinos vilnos sau, pasirodė, kad pas mus jie labai brangūs. Pradėjome žiūrėti kaip yra užsienyje, kokios kainos ir kaip juos įsigyti. Taip ir atsirado mintis pabandyti dar kažko naujo. Tai nereiškia, kad mes atsisakysime rengti nėštukes. Užėjus į mūsų tinklalapį būsima mamytė ras drabužėlių sau ir būsimam vaikėliui. Yra dar vienas planas, kuris tuoj taps realybe -   pradėsime pardavinėti pledukus, antklodes, vaikiškus vokelius pagamintus iš 100% vilnos. Ieškodami merinos vilnos drabužėlių vaikučiams atradome naturalios vilnos gaminių tiekėją. Ant nosies žiema ir, manau, ką tik gimusiam kūdikėliui tokie dalykai pravers.

20131104183924-21470.jpg

Šią parduotuvę "valdo" dvi sesės dvynės - kuri už ką atsakinga ir kaip sekasi ieškoti kompromisų?

Mes su sese gyvename draugiškai, neįsivaizduoju geresnės partnerės negu sesė.  Pasiskirstymas darbais vyksta natūraliai. Oksana labiau gilinasi į įmonės buhalteriją, reklaminių nuotraukų kūrimą, prekių išsiuntimą, klienčių konsultavimą ir  priėmimą. Aš atsakinga už marketingą, įmonės papuliarinimą, užsakymų darymą, naujovių įdegimą. Bet jeigu viena negali - atostogauja, serga ir tt, nebėda, nes visada partnerė - kuri padės, sutvarki ir nereikia rūpintis ar jinai sugebės viena viska padaryt, ar teisingai padarys. Visas valdymas viksta be konfliktų, jeigu reikia nuspresti gražiai pasitariame ir priimame vieną bendrą sprendimą.

- Kada Oksanos gimdymo terminas, laukiatės berniuko ar mergaitės, kaip ruošiatės?

Mažylis į šį pasaulį turi ateiti vasario pradžioje. Ruošiasi ir labai jo laukia visa šeima. Man labai pasisėkė, kad šeimoje vyrauja meilė, palaikymas. Galbūt todėl, kol kas nėštumas ir domėjimas juo pastumė veikti, suteikė energijos, entuziazmo ir naujas idėjas verslui. 

Kokie verslo plėtros planai? 

Planai didžiulai, norėtųsi savo parduotuvės, bet tokiam dalykui reikia daug investicijų, kol kas ir dirbame, kad verslas įsisuktų, kad mes taptumeme žinomi, kad žmonės mus atpažįstų t.y. mūsų prekės, parduotuvės ženklą. Neseniai turėjome tokį atvejį viena panelė antrą kartą užsakė to pačio modelio džinsus, vien dėl tos priežasties, kad jai patiko kokybę ir džinsų modeliukas. Tai parodo, kad žmonės sugrįžta pas mus, neieško kitų pardavėjų. Labai džiugu – to mes ir siekiame.

Ar galima teigti, jog būsima motinystė pastūmėjo imtis šio verslo?

Pagrindinis dalykas, ir yra tai, kad ieškojime gimsta naujos idėjos. Galbūt jeigu sesė nebūtų nėščia nesusidomėtume ką šiais laikais nešioja nėštukės, kokios mados, tendencijos, jei negalvotume kaip aprengti ką tik gimusį vaikelį žiemą, kad jis mažiukas nesušaltų - tikrai nežiūrėtume kokios naujos šiltų drabužėlių tendencijos vaikučiams. 

Taigi, būsimosios ir esamos mamytės - apsilankykite dviejų sesučių parduotuvėje www.elady.lt arba facebook paskyroje www.facebook.com/elady.lt

20131104222441-77149.jpg



05. Nov 2013, 13:58

Jau senokai užmačiau fb ir panaršiau -aktualu, ir neblogas pasirinkimas 😀

05. Nov 2013, 13:28

Mane irgi nustebino stilingi rūbai mamytėms už prieinamą kainą, gaila, kad nežinojau anksčiau...sėkmės Jums 😀

pypse pypse 05. Nov 2013, 13:22

Ir dar, siūlau pasitaisyti gramatines klaidas. "laikynai neturime" .

pypse pypse 05. Nov 2013, 13:21

Ir mane sudomino tinklapis, tik aš nelabai pamačiau tai ko norėčiau už man prieinamą kainą

05. Nov 2013, 09:05

tiesą sakant labai nustebau pamačius tokias prieinamas kainas, nes kitų parduotuvių kainos mamoms tokios didelės, pvz aš mokėjau už kelnes 200 lt, o už palaidinė 90, o čia žiūriu visai gražu ir pigu🌷