Versli mama Rūta pristato priešpiečių dėžutes

Versli mama Rūta pristato priešpiečių dėžutes

20. Sep 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Rūta Dvareckienę jau matėte laidoje „Mamyčių klubas“ - ji pasakojo, ką smagu rasti priešpiečių dėžutėse. Šįkart vilnietę kalbiname apie jos verslo idėją - „Bentologijos“ priešpiečių dėžutes, kurios palengvina gyvenimą daugeliui mamų.

20160920071854-18346.jpg

- Kiek vaikučių auginate?

- Aš esi trijų vaikų mama – 4-ių metukų Elzės Marijos bei metukų dvynukų Benedikto ir Kristijono, aš moteris, ieškanti savo kelio bei patogumo auginant vaikus.

- Kaip jūsų gyvenime atsirado „Bentologija“?

- Elzei pradėjus eiti į mokyklėlę, kasdien  turiu įdėti priešpiečius, tad pradėjau ieškoti tinkamos dėžutės, į kurią galėčiau patogiai sudėti norimą maistą. Prekybos centruose neradau, na tiksliau, tai ką radau, man pasirodė nekokybiška ir šiek tiek baisu dėti vaiko maistą į dėžutes, kurios nėra  saugios. Toli gražu ne ant visų jų radau žymą PP, kuri rodo, jog tai saugi maistui plastmasė. Specializuotuose parduotuvėse pasirinkimas taip pat buvo labai skurdus ir nelabai skirtas vaikams. Pagaliau radau! Tik, aišku, ne gimtame Vilniuje, o Kalifornijoje, beje net keista, bet daugelis bento tipo dėžučių yra gaminama būtent Kalifornijoje arba, na aišku, ir kur gi daugiau – Japonijoje, juk iš čia kilo bento! 

Saugios, pagamintos atsakingai, su reikiamais skyreliais, kurie sandariai užsidaro, tad galima įpilti ir sriubos ar padažo, gražios, patogios, jas galima plauti indaplovėse bei dėti į mikrobangų krosneles. Jose maistas nesusiliečia, o tai labai svarbu vaikams, dažnas vaikas nemėgsta kai maistas dėžutėje liečiasi, todėl viską reikia vynioti į maistinę plėvelę, tai jau sakau iš savo patirties ir, manau, kad suprantate apie ką aš.

- Dažnai mamos svarsto ne tik kur,  ką įdėti. Ar patariate joms?

- Mamos, kurios šias dėžutes sugalvojo ir sukūrė, labai pasistengė, kad į jas galima būtų dėti sveikai subalansuotą maistą. Jos kas savaitę pateikia receptų bei pasiūlymų kaip tai galima daryti, yra išleidusios rekomendacijų knygeles, kuriose aprašo kaip geriausiai, sveikiausiai maitintis jų pagalba. Pažadu, jog ši informacija, tinkamai  išversta į lietuviu kalbą, pasieks ir Jus. Šias dėžutes jos kūrė savo vaikams, tačiau šiandien jas naudoja ne tik vaikai, bet ir jų mamos, tėčiai, vyresnieji broliai ar seserys, dirbantys, sportuojantys žmonės. Kiekviena dėžutė yra sukurta taip, kad atitiktų idealias porcijavimo taisykles, tik vaikams maisto reikia dėti mažiau, o suaugusiems – daugiau. Be to, kad yra labai funkcionalios, šių dėžučių formavimas įtraukia į maisto gamybą ir mano keturmetę Elzę. Mes turime ne vieną kulinarinę knygą, skirtą vaikams, skaitome ir gaminame kartu kažką bent du tris kartus per savaitę, o kas rytą  pasitariame ką gi šiandien dėsime į savo stebuklingą dėžutę.

20160920081400-15654.jpg

- Savo facebook paskyroje, ne tik pristatote prekes, bet ir skleidžiate sveiko gyvenimo idėjas?

- „Bentologija“ ne tik pavadinimas, draugaudami su „Bentology“ produktais, Jūs kursite sveiką gyvenimo būdą savo šeimoje, o aš, padedama specialistų, pasistengsiu,  suteikti reikiamas žinias kaip tai padaryti be ypatingų pastangų, dalinsiuosi ir savo patirtimi bei prašysiu mamų, kad jos pasidalintų savąja. Noriu, kad „Bentologija“ taptų idėja, vienijanti gero, kokybiško maisto mylėtojus. „Bentologija“ FB paskyroje galėsite ne tik semtis idėjų, bet ir bendrauti bei dalintis patirtimi. Kad einu teisingu keliu, supratau iš to, kaip daugelis žmonių, kuriems papasakoju savo idėją, ją priima ir reaguoja. Mamos džiaugiasi, kad išspręs amžiną problemą kaip ir ką tinkamai supakuoti savo vaikams priešpiečiams ar pietums į darželius ar mokyklas, dirbančios moterys, kad nebereikės nešiotis maisto atskirose dėžutėse, supakuotose į maišelius, kad neišsipiltų, kad galės pasirūpinti ir tuo ką valgo jų vyrai darbe, o vyrams bus patogu neštis nedidelę, stilingą rankinę, pilną sveiko maisto ir meilės į darbą, sportuojantys žmonės, kurie ir taip labai žiūri ką ir kiek valgo, tai galės daryti patogiai, o namuose, dėžučių skyriuje, vyraus tvarka ir švara.

- Ar sunku buvo įkalbėti Beltology gamintojus patikėti mama iš Lietuvos? 

- „Bentology living“ yra mamų įkurta ir vadovaujama įmonė, tad mes iškart radome bendrą kalbą, juk buvome vedinos tos pačios problemos. Dabar, juokais, mane vadina „Bentology“ Baltijos ambasadore (kvatoja).

- Kiek laiko praėjo nuo momento, kai atrado ko norite iki tol, kol pasiūlėte jas Lietuvos mamoms? 

- Atradau 2015m. spalį, kai Elzė pradėjo eiti į prancūzų mokyklėlę, o dvyniams buvo pora mėnesių, jie daug miegodavo. Pamenu, kad vakare juos užmigdžius, naršiau internete ieškodama tų dėželių ir radau Kalifornijoje. Pasidalinau su savo vyru Rolandu, kuris mane palaikė besąlygiškai, dar ir pastūmėjo, kai abejojau. Kaip? Tiesiog vieną rytą ėmė ir sumokėjo už krovinį ir nebebuvo kur dingti (juokiasi). Siuntinys atkeliavo į Lietuvą prieš pat Kalėdas, bet žiemą vaikai labai sirgo, daug laiko praleidome ligoninėje, tad dėžutėmis naudojosi tik mano draugių vaikai, o pavasarį viskas išjudėjo! Dabar formuoju jau trečią užsakymą.

20160920081415-45985.jpg

- Kur dėžutė pati populiariausia? 

- Stebėjausi, kad lietuvaičiams labiausiai patinka „Naktinės kriaušės“ (juoda permatoma dėžutė su salotiniais dangteliais) ir „Mėlynosios avietės“ (avietinė su dangiškais), bet dabar jau nebegaliu taip drąsiai teigti, nes iššlavė visas (juokiasi). Gaunu po kelis laiškus per dieną iš laimingų mamų, kurios Bentology dėžutės, kaip ir man, palengvino gyvenimą.

- Kur reklamuojatės? 

- Mano reklama - internetinė, daugiausia Facebook'e, nes ir prekyba - internetinė. Va, jūsų laida buvo puikiausia reklama! Straipsniai internetiniuose portaluose. Taip pat veikia ir reklama iš lūpų į lūpas, bet čia jau ne mano nuopelnas.

- Ar dalyvausite mugėse, mados turguose? 

- Galvoju apie tai. Dabar ruošiuosi dalyvauti „Shopping Night Out“. Reikia daug spėti, juk berniukai dar maži, o viskam reikia laiko.

- Ar ateityje planuojate atidaryti „gyvą" parduotuvę? 

- Kaip ten sako? Niekada nesakyk niekada. Kol kas sakau ne, bet kas ten žino, jei asortimentas plėsis, o poreikis augs, tuomet galbūt...

- Ką dirbote iki motinystės ir kaip tai pravertė? 

- Esu baigusi socialinius mokslus ir tarptautinį verslą, bet labiausiai, organizuodama savo mažą verslą, remiuosi intuicija. Visi mes mėgstame betarpišką, asmeninį dėmesį, stengiuosi, kad mano klientai jo nepritrūktų. Kartais jau net Elzytė sako "Mamyte, Tu vis su tom dėžutėm ir dėžutėm.. ". Tad dabar stengiuosi bent jau savaitgaliais atsiduoti vien tik šeimai, aišku į žinutes, vis tiek ištaikau laiką atsakyti (šypsosi)

- Turite net tris vaikučius ir šiuo metu auginate metinukus dvynukus. Kaip sekasi suderinti motinystę su darbu? 

20160920081329-70633.jpg

- Taip ir derinu. Labai padeda mano mamytė, ačiū jai! Be to turime labai griežtą režimą - vaikai valgo, miega, žaidžia pagal dienotvarkę, Elzė eina į darželį, tad va ir dabar atsakau į Jūsų klausimus, kol dvyniai pučia.

- Ką labiausiai į dėžutę mėgsta įsidėti „Bentologijos" „kaltininkė" Elzė Marija? 

- Elzė labiausiai mėgsta Pelytės sūrį, taip mes vadiname salsvą „Ementalio“ tipo sūrį su skylutėmis ir vytintą kumpį. Mėgsta uogas, mangus, pomidorus iš močiutės sodo, riešutus, alyvuoges. Ji nebijo bandyti, o aš nebijau jai siūlyti naujovių, bet apsukusios ratą, vistiek grįžtame prie savų skanėstų.

- Ką patartumėte mamoms, kurios turi svajonę imtis kažko savo, bet... nedrįsta? 

- Drąsos. Aš - šaulė, nelabai tikiu horoskopais, bet tam tikri bruožai, mus tikrai jungia. Nesu labai aktyvi, bet avantiūrizmo (to gerojo) man netrūksta. Gal kartais pirma padarau, po to pagalvoju, bet tikiu, kad turiu apsaugą iš viršaus, stengiuosi gyventi dorai ir tai padeda! Atsargumas - gerai ir paskaičiavimai yra gerai, bet tai tikrai kartais gali atbaidyti. Na pagalvokime kas blogiausio gali nutikti kažką pradėjus, juk nepradedame nuo milijoninių verslų, pradedame nuo idėjos, kuria būtinai reikia pasidalinti su artimiausiais žmonėmis, jei jausite jų palaikymą, tuomet ženkite sekantį žingsnį. Kreipkitės į tuos žmones, kurie gali Jums padėti, patarti. Mano atveju tai buvo mano brangios draugės Agnė ir Vita iš „Olive Gyva Komunikacija“ agentūros ir Agnė iš „StiliuSOS“. Ačiū Joms labai! Jos man padėjo sudėlioti planą, o Agnė padarė pradžią „Bentologijos“ žinomumui. Reikia atrasti kas jums sekasi geriausiai, kokių minčių, idėjų turite, jas išgryninti ir pirmyn! Tuomet, patikėkit, pagalbos sulauksite jos net neprašydamos, viskas vyks lyg savaime..

Ačiū už pokalbį!

„Bentologijos“ dėžučių galite įsigyti ir Rūtą pakalbinti https://www.facebook.com/Bentologija/?fref=ts 

Vytulka Vytulka 20. Sep 2016, 12:55

Kokia šauni ir aktyvi mamytė! 😀