Versli mama Rūta save "atrado" kepdama tortus

Versli mama Rūta save "atrado" kepdama tortus

31. Mar 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Prieš Velykas, saldi pažintis su vilniete Rūta Repšiene, kuri po  motinystės atrado save netikėtame amplua - konditerės! Sostinėje apie jos Napoleono tortus sklando gandai, o Rūta nesustoja ir ruošiasi atidaryti šeimyninį restoraną Žvėryne!

20150331072458-15805.jpg

- Kada pirmą kartą iškepėte "Napoleono" tortą ir iš kur gavote receptą? Kaip sekėsi?

- Pirmą kartą šį tortą iškepiau prieš dvejus metus. Tiesa, reikėjo ne vieno karto, kol pavyko pasiekti norimą rezultatą, mat šis Napoleonas yra laikomas vienu sudėtingiausiai gaminamu tortu, kurio gamyba trunka tris paras ir reikalauja papildomų įgūdžių bei žinių.

Torto receptą man perdavė mano močiutė, kuri Napoleoną kepdavo kartu su savo mama. Tai šeimos receptas perduodamas iš kartos į kartą.

- Kaip ir kada kilo mintis, kad galite juos pardavinėti?

- Ši mintis man kilo labai atsitiktinai ir iš paprasčiausio noro dalintis gerais dalykais su kitais.

- Kepate tik Napoleonus ar ir kitokius tortus?

- Napoleonai yra pirmasis viešai pristatytas mano kūrinys, kuriuo, būdama diplomuota konditere, tikrai neapsiribosiu. Savo naujai atidaromame restoranėlyje pristatysiu žymiai platesnį asortimentą. 

20150331072624-38478.jpg

- Iš kur dažniausiai atkeliauja užsakymai ir kokiomis progomis žmonės užsako juos?

- Pradžioje užsakymai prasidėjo iš Facebook'o, o dabar daugiausiai žmonės kreipiasi išgirdę rekomendacijas. Šis tortas yra universalus ir tinka bene visoms progoms, mat jį dievina vyrai, jam neatsispiria moterys, jis tinka bei patinka vaikams

- Kiek vidutiniškai tortų iškepate per savaitę?

- Daug (juokiasi).

- Kur įsigyjate produktus?

- Siekiant to tikro skonio, ingridientai taip pat turi būti atitinkami. Užtrukau daugiau nei metus, kol radau man tinkančius produktus. Dalis jų atkeliauja iš Lietuvos ūkininkų, dalį reikia atsigabenti iš kitų šalių.

- Kur reklamavotės, nes jūsų facebook gerbėjų skaičius  įspūdingas!

- Galiu tik dar kartą patvirtinti tiesą, jog geriausia reklama iš lūpų į lūpas.

- Kaip kilo mintis atidaryti savo restoranėlį ir koks pavadinimas? Ir kada didžioji atidarymo diena?

20150331072550-84070.jpg

- Tai svajonė, kuri mane lydėjo nuo mokyklos baigimo, tačiau pasirinktos politikos mokslų studijos bei prasidėję darbai mane nuo jos atitolino. Vėliau, jau gimus vaikams, atradau konditerijos magiją ir sena svajonė sugrįžo.

Tai bus mūsų šeimos "šeimyninis" restoranas, todėl ir pavadinimui parinkome tai labiausiai atspindinčius žodžius. Vadinsime šią vietą "Fresh Friendly Family". Duris atversime balandžio mėnesio pabaigoje.

- Papasakokite apie jį - kuo jis bus ypatingas ir ko galėsime paskanauti?

- Labiausiai mūsų šeimą sukurti šią vietą paskatino tikėjimas, jog ir šiais laikais mes visgi galime sukurti "tikrą" vietą. Vietą, kur gera pabūti, pabendrauti ir išjausti tikrumą. Visą dėmesį mes ir skirsime tikrumui - maisto, emocijos, jausmo, aptarnavimo, džiaugsmo, prisiminimo ir net kavos. Šiais dirbtinumo laikais atiduosime save tam, kad kažką pakeistumėme. 

Kadangi mūsų šeima labai vertina pusryčių svarbą bei ritualą, daug dėmesio skirsime jiems. Pusryčiams turėsime atskirą meniu ir net darbo dienomis lauksime pusryčiautojų. Turime nedidelį, bet išskirtinį "tikrojo" maisto meniu bei, žinoma, rankų darbo konditerijos. 

- Kaip jį žadate populiarinti, reklamuoti?

- Žmonės, kuriems kepu tortus jau dabar stipriai palaiko ir laukia šios vietos atidarymo. Papildomai reklamuotis neketiname.

- Kuo dirbote iki motinystės ir kaip tai padeda dabar?

- Iki motinystės atostogų dirbau administracinį darbą, tad sukauptos žinios stipriai gelbsti tvarkant formaliąją restoranėlio atidarymo dalį. 

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, kokie vardai, ar lanko darželį, ar mėgsta sukiotis virtuvėje?

20150331072605-12604.jpg

- Auginu du berniukus - vyresniajam Arijui ketveri, jaunėliui Jokūbui dveji su puse. Dalį dienos jie praleidžia darželyje, dalį - dirbdami kartu su manimi.

- Moterims labai svarbus klausimas - kaip nesustorėti gaminant tokius skanumynus. Ar daug ragaujate?

- Pati esu didžiulė saldumynų mėgėja ir be jų nepraeina nė viena mano diena. Saldumynai būdavo didžiausias mano laimės bei energijos šaltinis po bemiegių naktų auginant vaikus. Iš dalies mano potraukis konditerijai ir kilo mano abiejų nėštumų metu, nes tiesiog tuo laiku net kojos linkdavo nuo potraukio saldėsiams, o parduotuviniai saldumynai atbaidydavo E gausa. Todėl ėmiau kepti pati ir galiu patikinti, kad šių natūralių saldumynų vartojimas mano figūrai nepakenkė. 20150331092038-94292.jpg20150331092132-22427.jpg

- Kiek motinystė įtakojo jūsų veiklas?

- Gimus vaikams ir matydama, kaip greitai jie auga, aš labai stipriai pajaučiau savo egzistencijos trumpumą ir trapumą. Tad grįžti ne iki galo patinkantį darbą tikrai nebenorėjau. Ėmiau ieškoti veiklos, kuri teiktų visapusišką savęs realizavimą bei malonumą. Išbandžiau ne vieną veiklą, o tuo pat metu į dieną savo vyrui iškepdavau bent po vieną pyragą ir visiems sakiau, kad konditerija yra didžioji magija. 

Vieną dieną akys atsivėrė - tuomet baigiau konditerijos mokslus, stažavausi užsienyje, gilinau žinias pas šios srities meistrus, dirbau vienoje prancūzų kepykloje Vilniuje bei restorane "Telegrafas" Kempinski viešbutyje... 

Dėka vaikų ir šeimos atradau veiklą, kuri teikia didžiausią malonumą. Dėka jų aš dabar gyvenu labai laimingą gyvenimą!

20150331072641-94743.jpg

- Po penkerių metų jūsų verslas... 

- Į dabartinę veiklą aš nežiūriu, kaip į verslą. Tiek tortai, tiek restoranėlis yra veikla, nuo kurios jaučiu didžiulį malonumą ir kūnu "šurpuliukai" bėgioja tad labiausiai noriu, kad ir po penkerių metų tie šiurpuliukai išliktų.

Ačiū už pokalbį!

Rūtos keptus tortus rasite www.facebook.com/pages/Napoleonai

O restoranėlio naujienas sekite: www.facebook.com/FreshFriendlyFamily

20150331072653-86759.jpg