Versli mama Rasa atidarė žaidimų kambarį Vilniaus centre

Versli mama Rasa atidarė žaidimų kambarį Vilniaus centre

03. Jan 2017, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Nors atrodo, kad žaidimų kambarių yra daug, Rasa Masteikienė įsitikinusi, kad gerai ištyrus rinką ir radus nišą - plėstis yra kur! Susipažinkite su verslia mama, kuri atidarė žaidimų kambario „Mažųjų karalystė“ www.mazujukaralyste.lt  duris!

20161229121418-60225.jpg

- Kaip kilo mintis atidaryti žaidimų kambarį? Juk rodos, jų tiek daug!

- Idėja kilo ieškant žaidimų erdvės dukrytės Liepos gimtadieniui. Norėjome visiems patogios susitikti vietos ir susidūrėme su problema, kad Vilniaus centre nėra nei vieno vaikų žaidimų kambario. Juk taip negali būti! 

- Ar tyrėte rinką? Kokias išvadas padarėte?

- Taip, tyrėme rinką, pasidarėme statistiką, apklausas ir išvada buvo aiški: būtina atidaryti nestandartinę, kitokią, ypatingą, kokybišką, šviesią, jaukią vaikų žaidimų erdvę ir tik pačiame Vilniaus centre.  

20170102110038-61358.jpg

- Kuo išsiskiria „Mažųjų karalystė“ iš kitų? Kokias paslaugas siūlote?

- Esame vienintelis, Vilniaus miesto centre (Upės g. 9), naujai atsidaręs vaikų žaidimų, gimtadienių ir edukacinių užsiėmimų kambarys. Sukūrėme prabangaus stiliaus, jaukią, šviesią, kitokios koncepcijos vaikų žaidimų erdvę. Esame vieninteliai, kurie teikia vaikučių priežiūros paslaugas nuo 2 metukų. Siūlome ne tik švęsti šeimos šventes, gimtadienius, krikštynas, šventinius susibūrimus, bet veikiame ir kaip mini darželis (priimame vaikučius nuo 2 m.), organizuojame šokių užsiėmimus (2 m.- 6 m. vaikučiams), turime fotostudiją.

Teikiame švenčių organizavimo - dekoravimo paslaugas, bendradarbiaujame su maisto tiekėjais, su profesionaliais personažais, tad vaikų gimtadieniai pas mus virsta įsimintina ir be jokio vargo suorganizuota nepaprasta švente. 

20161229121435-17930.jpg

- Kiek laiko užtrukote nuo idėjos iki atidarymo? Kokie darbai buvo sudėtingiausi? 

- Praktiškai nepilnus metus, nes idėja gimė pavasarį, ją kartu su vyru gvildenome, svarstėme, diskutavome, darėme rinkos analizę, daug domėjomės ir nusprendę realizuoti savo mintis bei įgyvendinti viziją, pradėjome ieškoti patalpų Vilniaus miesto centre.

Būtent patalpų ieškojimas pačiame centre ir, kad jos būtų apie 100 kv. m., nes nenorėjome gigantiškos ir stereotipinės žaidimų kambario erdvės, buvo sakyčiau ne sudėtingiausiu, bet daugiausiai laiko užėmusiu darbu. Visa kita teikė neapsakomą džiugesį, nes apie kiekvieną detalę galvojome su meile bei užsidegimu. Interjerą kūrėme mes patys, vizualizacijas, projektus dėliojome patys, žaislus pirkome ir rinkome taip pat, patys. Kaip aš dažnai sakau, čia mūsų "trečiasis vaikas", išlauktas, puikiai suplanuotas, branginamas ir prižiūrimas kiekvieną dieną. Mėgstame švarą, kokybišką aptarnavimą, puikias emocijas ir tą stengiamės puoselėti mūsų „Mažųjų Karalystėje“.

- Ką dabar darytumėte kitaip?

- Žinokite, visiškai nieko nekeistumėme! Jeigu galėtumėm atsukti laiką, gal tik dar greičiau nertume į šį puikų ir sėkmingą mūsų šeimos sugalvotą projektą. Iš tiesų, tai teikia daug puikių emocijų, ypač girdint iš klientų tokius pasakymus kaip: „dėl dukrytės atvykome specialiai į VCUP'ą, pas jus iš Grigiškių" arba „niekaip neįmanoma pasivaikščioti ramiai po senamiestį, kol nepažadame ateiti pas jus", „darželyje labai sunkiai lieka, o pas jus skuba su nekantrumu". Daug galėčiau pasakoti, nes tikrai turime nuostabių, pastovių mūsų klientų, kurių visada labai laukiame ir džiaugiamės matydami.

20161229121500-39085.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą? 

- Norėjosi kažko su cinkeliu ir nebanalaus. Įtraukėme savo artimuosius ir tėvelius į kūrybos procesą. Buvo ir žodynų skaitymas ir vaikiškų knygučių dėmesingesnis nagrinėjimas. Galvojome net apie savo vaikučių ištartus juokingus žodžius, tačiau kai suprojektavome pilną savo žaidimų kambario vizualizaciją, sugalvojome šūkį „jauskis, kaip šauniuose, jaukiuose, meilės kupinuose namuose“, iškilo žodžiai karalystė, mažyliai... Taip gimė mūsų „Mažųjų Karalystė“, kurioje vaikučiai iš ties karaliauja ir jaučiasi saugūs bei globojami.

- Kur reklamuojatės ir kas geriausia?

- Reklamuojamės internetiniuose puslapiuose, lauko reklamose, facebooke, bet nuoširdžiausia ir pati patikimiausia reklama, kaip jau mums teko įsitikinti - yra iš lūpų į lūpas. Iš tiesų, kas pas mus atvyksta, grįžta ir ne vieni, o su draugais. Taip atsirado šaunūs ketvirtadieniai, kuomet renkasi mamytės/tėveliai atsigerti kavos ir pasišnekučiuoti, o vaikučiai dūksta, piešia, šoka, čiuožinėja, šokinėja ant batuto, stato LEGO bokštus, „ruošia" maistą tėveliams nuostabioje vaikiškoje virtuvėlėje, žodžiu - visi pramogauja.

- Ką dirbote iki motinystės atostogų? Kaip tai padeda dabartiniame darbe?

- Dirbau ir dirbu (tik šiuo metu esu motinystės atostogose), Tarptautinėje audito bei verslo konsultacijų įmonėje „Ernst & Young Baltic". Komandinis darbas, kokybiškas aptarnavimas, greitas ir efektyvus reagavimas į situaciją, įvairios analizės, buhalteriniai aspektai, sutartys, personalo atrankos, renginių didelei grupei organizavimas - visas bagažas yra tik į naudą, o naujas verslas tapo, motyvacija eiti pirmyn.

- Papasakokite apie savo vaikučius: kokie vardai, kiek metų. Kas juos prižiūri, kol mama dirba ir ar dažnai jie lankosi mamos darbe?


20161229121530-21803.jpg

- Turim du nuostabius angeliukus: Liepą ir Motiejų. Dukrytei beveik 4 metai, sūnui 1,5 metukų. Dukrytė nuo rudens lanko darželį, sūnus su manimi yra visada. Kai tik atsidarėme, „Mažųjų Karalystėje“ buvome praktiškai nuo ryto iki vakaro ir kiekvieną dieną su abiem vaikučiais (juokiasi). Labai norėjome išsiaiškinti visus žmonių poreikius, pavyzdžiui, kad reikia plaukų džiovintuvo! Net nepagalvojau iš pat pradžių, kad gali tokio daikto prireikti (kvatoja).

- Dirbate jau gerą pusmetį - ar jau galima iš šios veiklos pragyventi?

- Tai tikrai nėra pagrindinis pragyvenimo šaltinis, tai daugiau, kaip puikių emocijų, geros nuotaikos kalvė.

- Gal galvojate apie plėtrą?

- Minčių pas mus įvairiausių ir labai daug, kas gali žinoti, kaip viskas pasisuks (šypteli).

- Ką patartumėte kitoms, kurioms norėtų imtis panašaus verslo - ką būtina apsvarstyti? 

- Jeigu tik yra nors kokia mintis apie verslą bei nors menkiausia galimybė jį pradėti - drąsiai imkitės ir tikrai viskas pavyks, reikia tik labai labai kažko norėti ir turėti aiškų, konkretų tikslą.

Ačiū už pokalbį!

„Mažųjų karalystę“ galite aplankyti Upės g.6, prekybos centre VCUP, 5 aukšte arba virtualiai: www.mazujukaralyste.lt ir 

www.facebook.com/mazujukaralyste

20161229121603-79347.jpg