Versli mama Radvilė kviečia sportuoti mamas su vežimėliais

Versli mama Radvilė kviečia sportuoti mamas su vežimėliais

28. Jun 2016, 11:30 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Manote, pasivaikščiojimas su vaiku vežimėlyje nuobodus? Vienos ieško draugių, o štai kitos, sportuoja! Mano mama sportuoja“ vienija dešimtis vilniečių įvairiuose parkuose, kurios padedamos trenerės Radvilės Zeikutės-Bachanovos, gerina kūno formas ir ištvermę.

20160627143359-39945.jpg 

- Kaip kilo mintis suburti mamas sportui su vežimėliais?

- Jeigu neauginčiau sūnaus, tikrai nebūtų kilusi mintis. Pati sportuoju nuo penkerių metų, esu sporto trenerė, iki nėštumo dirbau įvairiuose klubuose, bet motinystė sustabdė visa tai. Kai gimė mažylis, supratau, kad namie sportuoti sunku - pačiai sunku prisiversti, o ir vaikutis trukdo, negali planuotis laiko. Bestumdydama miške vežimą pagalvojau, kad kodėl gi tuo neužsiimti vežiojant vaiką lauke? Pradėjau naršyti internete ir sužinojau, kad Amerikoje „stroller fit“ (angl„vežimėlių fitnesas“) egzistuoja jau dvidešimt metų! Pakalbėjau su vyru, kuris labai palaikė šią idėją, susisiekiau su šio sporto pradininke, kuri dar iki šiol veda užsiėmimus ir moko kitus, išklausiau kursą, gavau visą medžiagą ir išsilaikiau licenziją. Dabar esu vienintelė Lietuvoje oficiali Strollercize®“ trenerė.

Gyvenu Lazdynėliuse, šalia Bukčių miško, todėl pratimus pirmiausiai atlikdavau pati. Dabar juokinga prisiminti, kaip viena eidama miško takeliu darydavau įtūpstus ar kilodavau kojas - žmonėms tai turėjo atrodyti išties keistai (juokiasi). 

- Kiek laiko jau veikiate?

- Tai jau antras „Mano mama sportuoja“ sezonas. Pernai pradėjome vasarą ir galvojau, jog dirbsime tik iki rudens, bet orai buvo palankūs ir sportavome net iki gruodžio 1 dienos! 

Šiemet pradėjome gegužės pirmomis dienomis ir sportuosime tiek, kiek bus malonu būti lauke ir bus norinčių. 

20160627143434-23978.jpg

- Koks treniruočių laikas?

- Kol kas visos treniruotės vyksta pirmoje dienos pusėje. Pirmoji, nuo 9.40 val. Mamoms patogiausia išeiti į lauką su vaiku ryte, nes paskui prasideda pietų miegas, pasidaro per karšta sportuoti. 

Treniruotė trunka apie 45-50 minutes - daugiau ir vaikučiai neišsėdėtų. 

- Kur vyksta užsiėmimai?

- Šiemet vietų dar daugiau. Pati tikrinu parkus, įvairias susibūrimo vietas, žiūriu ar ten patogu privažiuoti, sportuoti. 

Per savaitę dabar jau vedu dešimt treniruočių, kurios vyksta Bukčių miško parke, Ozo parke, Tuskulėnų rimties parke, Pilaitėje Pimonovų atminimo take. Jeigu atsiranda grupė norinčių kažkokioje specifinėje vietoje - važiuoju pas jas. 

- Kaip mamos jus atranda?

- Pirmiausiai susikūriau puslapį facebook’e www.facebook.com/Mano-mama-sportuoja-Stroller-fitness, kviečiau į pirmąsias treniruotes nemokamai, dabar jau veikia svetainė www.manomamasportuoja.lt ir įsivažiavom. 

20160627143537-63762.jpg

- Kiek dalyvaujančių?

Renku nedideles grupes, kad užtektų vietos bei kiekvienai galėčiau skirti dėmesio, todėl būna po 6-10 mamų vienu metu.

- Ar reikia fizinio pasirengimo?

- Daugelis įsivaizduoja, kad mes čia tik vežimėlius stumdom, pasivaikštinėjam. Treniruočių sudėtingumas būna pagal grupės lygį - vienos jau lanko seniai, yra pažengusios, joms galiu parodyti ir sunkesnių pratimų. Pradedančios atlieka mažiau, bet patikėkite, tai ne poilsis, o rimtas sportas, po kurio reikia ir prakaitą nubraukti. 

Pati treniruotė vyksta ir su įvairiomis priemonėmis, kartais net ant kilimėlių. Seriją pratimų darome stumdamos vežimus, paskui sustojame, padirbame vietoje, tuomet vėl judame į priekį. Labai priklauso nuo vietovės - vienur nueiname 2-3 kilometrus, kitur - kilometrą. Neišsigąskite, maratonui nesiruošiame ir kiekviena pratimus atlieka, kiek joms išeina. 

20160627143453-31616.jpg

- O kas būna, jeigu lija?

- Dėl lietaus treniruotė persikelia ir pinigai nesiskaičiuoja. Jau įpratau kasryt tikrinti orų prognozes, bet džiaugiuosi, kad šiemet dar lietus nesugadino nė vienos treniruotės. 

- Vasara liksite be atostogų, ar neliūdna?

- Tikrai ne, man atostogos yra judėjime. Pailsėsiu žiemą, o dabar lieka savaitgaliai. 

- Su kokio amžiaus vaikais patogiausia sportuoti?

- Mamos gali bandyti sportuoti 6-8 savaitės po gimdymo. Žinoma, vienos jau gerai jaučiasi po pusantro mėnesio, kitoms prireikia trijų. Vaikų amžius neturi įtakos, svarbu, kad valandėlę jis galėtų ramiai pasėdėti vežimėlyje. Vienas vaikas ramus išbus iki pusantrų, o kitas, net iki dviejų. 

- O jūs sportuojate su savo vaikučiu?

- Sebastian dabar beveik 2,5 metų ir jis yra labai judrus. Pernai dar viską darėme kartu, bet šiemet jis lieka namie su aukle, o nuo rudens turbūt keliaus į darželį.

- Ar reikia specialaus vežimėlio?

- Juokiuosi, kad mano pagrindinė investicija buvo į sportui skirtą vežimėlį, bet iš tiesų, sportuoti galima su bet kuriuo. Kuo stabilesnis, tuo geriau ir skėtukai su mažais ratukais sunkiau juda miško keliukais, bet tikrai viskas tinka. 

- Stebite konkurentus? 

- Kai pradėjau veiklą, nieko panašaus nevyko, bet dabar jau mačiau, jog atsirado Kaune. Išties labai smagu, kad daugėja sportuojančių ir tikiuosi, kad ši veikla plėsis. Man ir pačiai yra minčių, kaip plėtoti šią veiklą, tik vis laiko trūkumas kiša koją. 

Ačiū už pokalbį!

Plačiau apie „Mano mama sportuoja“ užsiėmimus rasite http://www.manomamasportuoja.lt/ ir www.facebook.com/Mano-mama-sportuoja-Stroller-fitness

20160627143514-69809.jpg