Versli mama Milda tapo siūlų dama

Versli mama Milda tapo siūlų dama

23. Aug 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dviejų vaikų mama Milda Jonaitienė neretai pavadinama siūlų dama. Moteris mezga nuo pat vaikystės, o savo pomėgiu užkrečia ir kitus - jos elektroninėje (ir netrukus, tikroje) parduotuvėje „Siūlų dama“ http://siuludama.lt/ rasite didžiulį pasirinkimą mezgimo, siuvinėjimo ir nėrimo siūlų, jiems skirtų priemonių. 

20160822133951-70636.jpg

- Kada susidomėjote mezgimu?

- Mezgimas mane lydi nuo kūdikystės, kuomet mama mane dar kūdikį aprengė savo rankų darbo vilnoniais mezginiais. Vėliau mamos mokoma dar septynerių metų kantriai laikydama virbalus pradėjau narplioti pirmąsias mezginio akis ir dviese megzdavome vakarais ištisus metus. Sulaukusi mažylių mezgu savo vaikams. Stengiuosi dovanoti tai, ką gavau, įvertinau ir man yra labai brangu. Sulaukusi septynerių, mano dukra jau mokėsi šio hobio iš manęs. 

- Kaip kilo mintis, kad tai gali būti ne tik laisvalaikis, bet ir verslas?

- Išėjus iš valstybinio darbo sustojau, tris mėnesius ilsėjausi ir mąsčiau, ką galiu veikti, ką geriausiai moku ir svarbiausia - kas mieliausia širdžiai? Mezgu, neriu, siuvinėju be atokvėpio. Mezgiau sau, sutikus vyrą mezgiau jam, susilaukus vaikų, mezgu jiems. Mezgu namie, kelionėse, lauke, paplūdimyje, mezgu visur…Taip ir kilo pirmoji  mintis pasiūlyti mamytėms megztus kūdikių komplektukus, nes pati juos naudojau savo kūdikėliams ir džiaugiausi tokiais reikalingais daiktais kūdikio kraitelyje. Susiradau puikius siūlus, parsivežiau jų su kaupu, todėl išsinuomavau elektroninę parduotuvę, kad likusius siūlus parduočiau. Greitai megzti neužteko  laiko, nes sąskaitų krūva už parduotus siūlus ženkliai didėjo. Supratau, kad visas jėgas ir dėmesį reikia skirti ten, kur tavęs reikia labiausiai. Taip mano pirminis planas iš mezgimo pasikeitė į kitą planą - bendrauti ir pasiūlyti puikią produkciją pačioms mezgėjoms.

- Prieš kiek laiko įkūrėte „Siūlų dama" ir ką šioje el.parduotuvėje siūlote?

- „Siūlų dama“ tėra pirmosios anglišką pavadinimą turinčios el.parduotuvės tęsinys. Savo veiklą pradėjau dar 2013m., www.siuludama.lt didžiausias asortimentas- mezgimo siūlai, tačiau siūlome ir mezgimo-nėrimo priemones, prekes, skirtas siuvinėjimui.

20160822134059-90066.jpg

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Kūriau kūriau ir sukūriau (juokiasi).  Anglišką pavadinimą sunkiai pirkėjai prisimindavo, be to atėjo laikas keistis, atsinaujinti, atsisakyti nuomotos parduotuvės paslaugų. Pavadinimą sugalvojau pati. Buvo keli variantai, bet šitas manau pats geriausias. Paskambinusios pirkėjos kreipiasi ir besijuokdamos šmaikščiai ieško siūlų damos.

- Siūlote ir mezgimo, nėrimo, siuvinėjimui skirtas priemones, kokius rankdarbius lietuvės mėgsta labiausiai? Kas populiariausia?

- Negaliu išskirti. Lietuvės mėgsta viską, kas susiję su rankdarbiais. Vienos mezga vaikučiams, kitos - sau sukneles, trečios neria iš virvučių namų interjero aksesuarus, ketvirtos – siuvinėjimo fanatikės. Tikriausiai siuvinėjančių mažiau, nors šiuo hobiu užsikrečia vis daugiau žmonių. Džiaugiuosi ir pati išmokiusi ne vieną draugę siuvinėti.

- Iš kur atkeliauja prekės? Kaip atsirenkate tiekėjus?

- Prekės atkeliauja iš Europos (Norvegija,Portugalija, D.Britanija, Moldova ir t.t.), Pietų Amerikos. Bendradarbiauju su keliais Lietuvos gamintojais. 

- Ar rašėte verslo planą? Kodėl?

- Nerašiau, nes jaučiau širdimi,kad viskas bus taip, kaip ir turi būti. Be to, tokį planą būtų tekę perrašyti kelis kartus.

- Kiek reikėjo investicijų?

- Finansinių investicijų reikėjo tiek, kad išsinuomočiau el.parduotuvę, nusipirkčiau įvairių rūšių ir spalvų siūlų. Didžiausia mano investicija – didžiulis ilgas darbas dienomis, naktimis, savaitgaliais. Dar didesnė - laikas, kurį paaukojau dirbdama, atėmiau jį iš savęs ir savo šeimos.

20160822134139-25041.jpg

- Kur reklamuojatės ir kas atsiperka?

- Reklamuojamės internetinėje erdvėje, spaudoje. Atsiperkamumą pamatuoti ir išskirti sunku. Visi pasirinkti  būdai veikia. Jaučiu vis didesnį susidomėjimą, sulaukiu daugiau skambučių, klausimų.

- Ar dalyvaujate mugėse?

- Kol kas mugėse dalyvauti nėra tikslo. Darbo užtenka, tik spėk suktis.

- Gal žadate atidaryti ir „gyvą" parduotuvę? Kodėl?

- Tyliai džiaugiuosi, nes savo studiją jau įsirenginėju. Moterys seniai prašo galimybės apžiūrėti brangesnius siūlus, išsirinkti spalvas, derinius „gyvai“. Be to, ir atsiimti užsakymus vietiniams pirkėjams bus daug patogiau. Tikiuosi, kad ta vieta taps bendraminčių susibūrimo vieta.

20160822134215-87881.jpg

- Šis verslas labai sezoniškas, ar suspėjate viena per šaltąjį sezoną? O gal turite pagalbininkų?

- Rankdarbiams ir hobiams sezoniškumo nėra. Megzti, siuvinėti moterims norisi ne tik žiemą, bet ir vasarą. Juolabiau, kad vasara – atostogų metas, kada galima daugiau laiko skirti mielai širdžiai veiklai. Galbūt vienas rugpjūtis man laisvesnis, galiu laisviau kvėpuoti, daugiau laiko pabūti su vaikais, apsitvarkyti siūlų lentynas, suskaičiuoti likučius. Be pagalbininkų jau seniai neišsiverčiu. Vienas gelbėja su nuotraukomis, kitas pamoko buhalterinių įmantrybių. Jau artėja ta riba, kai vienam dirbti darosi ypatingai sunku.

- Prieš tai dirbote policijoje. Rodos, labai didelis veiklos šuolis, kodėl nusprendėte keisti veiklos sritį?

- O dar prieš tai baigiau pedagogikos mokslus ir turėjau dirbti pradinių klasių mokytoja! Kai po ilgų kelerių vaikų priežiūros atostogų metų grįžau darban, buvo sunku. Dažnai vienas po kito sirgo vaikai, į darbą keliavau nenoromis. Kiekvieną sekmadienį liūdėjau, kad baigiasi savaitgalis. Jaučiau, kad tai nėra tai, ko man reikia. Buvau pripratusi savo laiką planuotis pati. Susiklosčius tokioms aplinkybėms, padrąsinta vyro surizikavau ir nusprendžiau padėti tašką. Aplinkiniai nesuprato, kaip galima atsisakyti darbo, kurį susirasti šiais laikais nėra lengva ir išeiti į nežinią.

- Gyvenate Šiauliuose, ar tai turi įtakos elektroniniam verslui?

- Jokios įtakos. Galima gyventi atokiausiame Lietuvos kaimelyje ir iš ten internetu pasiekti bet kurią pasaulio šalį.

20160822134156-70989.jpg

- Papasakokite apie savo vaikus - kokie vardai, kiek metų ir kas prižiūri, kol mama dirba. Ar sunku suderinti nuosavą verslą su motinyste?

- Turiu du jau “paaugintus” vaikučius. Adelė jau ketvirtokė, o sūnus Augustas rugsėjį iškeliauja į pirmą klasę. Jais rūpinuosi ir prižiūriu pati. Dienos vaikams, vakarai ir naktys darbui.  Dėl patogaus darbo, kurio grafiką kuriu pati, galiu juos vežioti po būrelius, dažniau užsukti į mokyklą užklasiniais reikalais, dalyvauti vaikų renginiuose dienos metu. Kartais nukenčia darbas, kartais liūdi vaikai dėl užimtos mamos. Visaip būna. Stengiesi viską suderinti, nes kitos išeities tiesiog nėra. Šiandien truputį pramokau mažiau dirbti, daugiau laiko skirti sau ir savo šeimai, turėti ne darbinius, o šeimyninius savaitgalius

- Ką patartumėte kitoms, kurios nori imtis savo verslo? Nuo ko pradėti?

- Pirmiausia drąsos svajoti, nes svajonės pildosi. Antra, nebijoti pralaimėti. Ir galų gale, bandyti. Nes jei ne tu šiandien - rytoj tai už tave būtinai padarys kažkas kitas.

Ačiū už pokalbį!

Mildos siūlomus siūlus, rankdarbių prekes rasite www.siuludama.lt, o ją pakalbinti galite - https://www.facebook.com/siuludama.lt/?fref=ts

Loreta_K Loreta_K 24. Aug 2016, 11:24

Sėkmės versliai mamai Mildai! Visada virves nėrimui perku pas ją, labai malonus žmogus ! 😀