Versli mama Milda sukūrė unikalią pagalvę vaiko miegui automobilinėje kėdutėje

Versli mama Milda sukūrė unikalią pagalvę vaiko miegui automobilinėje kėdutėje

07. Apr 2015, 10:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kiekviena turinti vaikų žino, jog vaikams, o ypač didesniems, miegoti automobilinėje kėdutėje nepatogu - kad ir kiek sėdynė atsilenktų, jo galvytė dažniausiai nusvyra į nepatogią padėti, nutirpsta kakliukas, o mažylis po pusvalandžio prabunda. Todėl su didžiausiu džiaugsmu pristatome Verslią mamą inovatorę - Mildą Savickienę, kuri sukūrė pagalvėlę miegui automobilinėje kėdutėje "Mamely" (www.facebook.com/MAMely.pillows)!

20150407073305-19764.jpg

- Kaip kilo idėja pasiūti tokią pagalvėlę?

- Tikriausiai dažna mama susiduria su problema, kuri kyla užmigus vaikučiui statmenos pozicijos automobilinėje kėdutėje. Kalba eina apie vaikelio galvytės poziciją, kuomet ji nusvyra ir nepatogiai balansuoja atkartodama vairuotojo vairavimo ypatumus. Kadangi norėjau šią problemą išspręsti, puoliau ieškoti atraminių pagalvėlių, kurios prilaikytų vaiko galvytę bei užtikrintų saugų bei patogų miegą kelionės metu. Deja, bet mano paieškos buvo bevaisės, nors ir teko išnaršyti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio internetines parduotuves. Vieną alternatyvą net ir pamėginau užsisakyti, tačiau ji buvo nepatogi ir neatliko reikiamos funkcijos. Taip ir gimė kaspino formos pagalvytės idėja, kurią netrukus pati ir pasiuvau bei išmėginau. Tuomet mano dukrytei buvo 10 mėn. Šiuo metu jai jau 3,5 metukų ir pagalvytė vis dar naudojama kelionių metu.

- Kiek laiko tobulinote modelį, kol nusprendėte, kad jau galima pardavinėti? 

- Tiesą pasakius daugiau jokių pakeitimų nebuvo daryta, išskyrus didesnę spalvų paletę ir dekoro detales.

20150407073804-49800.jpg

- Ar esate matę panašių užsienyje? O Lietuvoje ar turite konkurentų? 

- Kol kas ne.

- Siuvate pati ar jūsų siuvėjos? 

- Vis dar siuvu pati. 

 20150407073354-15616.jpg

- Iš kur atkeliauja audiniai? 

- Audiniai perkami Lietuvoje. Pagalvytėms renkuosi 100% medvilnę, kad ir karštą vasaros dieną vaikeliui būtų jauku ir patogu miegoti.

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

- Pavadinimas susideda iš dviejų žodžių: MAMA ir AMELY. Pirmasis žodis atspindi motinišką rūpestį, kuomet mama už vairo ir negali prilaikyti miegančio vaikelio galvytės. Antrasis - mano dukrytės vardo trumpinys. Ji vardu Amelija.

- Kol kas įsikūrėte tik Facebook'e, ar planuojate internetinę parduotuvę?

- Jei matysiu augančią paklausą, internetinė parduotuvė taps neišvengiama.

 20150407073430-29610.jpg

- Ar pardavinėjate Etsy ar kituose užsieniečiams skirtuose tinklalapiuose?

- Kol kas dar ne.

- Ar "MAMely" atsiras kur nors gyvai? 

- Manau, tai tik laiko klausimas.

- Tai verslas ar labiau hobi? 

- Dabar tai labiau hobi, kuris turi potencialo augti į verslą. 

- Papasakokite apie savo vaikutį - kiek metų, kokie vardai, kaip sekasi suderinti verslą ir motinystę?  

- Turiu vieną dukrytę Ameliją, kuriai 3,5 metukų. Verslą ir motinystę pradėjau derinti kuomet Amelijai buvo 10 mėn. ir tai darau iki šiol.

 20150407073538-58317.jpg

- Kuo dirbote iki motinystės?

- Iki motinystės dirbau žiniasklaidos planavimo agentūroje.  

- Gal neapsiribosite tik miego pagalvėlėmis, o bus kitų produktų? Kokių?

- Šiuo metu mano pagrindinė veikla yra susijusi su Lietuvoje gerai žinoma ir gerbiama dizainere Agne Kuzmickaite, kurios projektų vadove dirbu jau trečius metus. O taip pat šiek tiek eksperimentuoju su prekiniu ženklu LATE (in order to look perfect). Tai aukštos kokybės bei išskirtinių audinių rūbai moterims. 

- Kur reklamuojatės? 

- Kolkas apsiriboju Facebook erdve. Tačiau sulaukiau pasiūlymo "MAMely" pardavimui išmėginti ir grupinių pardavimų portalus. Tai taip pat savotiškas reklamos kanalas.

- Kiek reikėjo pinigų pradėti verslą?  

- "MAMely" verslui kolkas dar nereikėjo didelių investicijų. Pirmai pagalvytei reikėjo audinio, užpildo ir laikiklių. O siuvimu užsiėmiau pati.

 20150407073649-58861.jpg

- Kokių padarėte klaidų pradėdama ir ką darytumėte kitaip? 

- Kadangi tai kolkas dar hobio lygmenyje, sunku būtų įvardinti klaidas. Klaidos išryškėja, kuomet gaunamas grįžtamasis ryšys iš aplinkos, t.y. klientų atsiliepimai, pastabos. Kolkas dar nesulaukiau pastabų.

- Palinkėjimas mamoms, kurios irgi svajoja pradėti daryti kažką savo? 

- Linkiu drąsos ir pasitikėjimo savimi pradėti savo veiklą. Sunkiausia pradžia, tačiau kuomet pirmas žingsnis jau žengtas, mylima veikla įtraukia ir motyvuoja žingsniuoti toliau. O į nesėkmes reiktų žvelgti, kaip į pamokas tobulėjimui. Nieko nėra geriau už mylimą veiklą, kuri dar ir generuoja pajamas. Žinoma ne viskas iš karto, tačiau tai yra proceso pasekmė. Svarbiausia nesustoti. Tikrai būna akimirkų, kuomet pavargsti ir atrodo, jog visos pastangos veltui, tačiau kaip taisyklė, šios akimirkos aplanko kuomet sėkmė būna beveik ranka pasiekiama. 

Ačiū už pokalbį!

MAMely pagalvių rasite www.facebook.com/MAMely.pillows