Versli mama Miglė: "Sunku sėdėti namuose ir neturėti veiklos"

Versli mama Miglė: "Sunku sėdėti namuose ir neturėti veiklos"

08. Jan 2014, 12:35 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Vaikiškos šlepetės - aktuali tema kiekvienai mamai, kurios mažylis jau šliaužioja ar lanko darželį, todėl vilnietė Miglė Drazdauskaitė susilaukusi vaikučių nusprendė pradėt savo verslą ir kitoms mamytėms pasiūlyti kokybiškos avalynės namuose internetinėje parduotuvėje tapukai.lt. 

20140108105843-82603.jpg

- Kaip gimė idėja pradėti prekiauti vaikiškomis šlepetėmis?

- Tokias šlepetes savo vaikams parsisiųsdavau iš užsienio, nes pas mus tuo metu panašiais tapukais prekiavo vienintelė parduotuvė, kurioje vienos poros kaina buvo apie 80 litų, o tai, mano nuomone, brangokai, kaip už kambario avalynę... Man šie tapukai labai patiko ir kai supratau, kad pas mus jų pasirinkimo nėra, kilo mintis pačiai parsivežti ir pabandyti prekiauti. 

Tada prasidėjo ilgos paieškos, derybos su tiekėjais... Pati sunkiausia užduotis idėjos įgyvendinime ir buvo susirasti tinkamus tiekėjus. Vėliau kūrėme internetinę parduotuvę tapukai.lt ir įgyvendinome idėją realybėje.

- Kur ieškojai šlepečių ir kodėl pasirinkai būtent tokias odinukes?

- Pasirinkau būtent tokias, nes man ir mano vaikams jo labai patiko ir tiko - gražios, žaismingos, plonytės, patogios, minkštos, neapsunkina kojytės... Žodžiu, vieni pliusai (šypsosi). Jos buvo mūsų pačių jau išbandytos ir puikiai pasiteisinusios. Negalėčiau pardavinėti prekės, kurios nebūčiau pati įsimylėjusi, o ir nemanau, jog ir sektųsi. Todėl masinė prekyba manęs ir nevilioja, nes labai atsirenku produkcija kuria galiu prekiauti.

20140108110238-21481.jpg

- Kodėl pasirinkai internetinį prekybos variantą? Ar prekiauji ir didmena?

- Internetinis prekybos variantas man pasirodė paprastesnis ir tinkamesnis tuo metu, nes auginau namie vaikus, o kadangi neturiu sandėlio, nereikia turėti itin didelių kiekių, nereikia papildomų investicijų į prekybos vietos nuomą ir panašiai. Didmena kol kas neprekiauju, bet galimybes turiu.

- Kaip vyko visi parduotuvėlės kūrimo darbai - kas kūrė logotipą, dizainą, kiek laiko užtrukai nuo idėjos iki paleidimo?

- Parduotuvę sukurti paprašėme ir pasitikėjome mūsų šeimos draugo, logotipą kūrė įmonė. Iš viso užtrukome keletą mėnesių, gal net pusmetį. Norėjosi, kad viskas būtų kuo greičiau ir paprasčiau.

20140108110256-59350.jpg

- Kokie pirmieji rezultatai ir kaip sekasi dabar?

- Pradžia nebuvo labai sunki, kadangi žiūrėjau į tai daugiau kaip į hobį. Viskas vyko natūraliai, pradžioje pasiūliau pažįstamoms mamytėms ir toliau prekyba vystėsi pagal rekomendacijas. Dabar jau turiu daug nuolatinių klientų, kurie taip pat įsimylėjo šiuos tapukus ir vaikučiams išaugus perka vėl ir vėl.

- Kaip reklamuojiesi?

- Šiuo metu visa mano reklama yra paskyra ir reklama facebooke tinkle, kur turiu apie 1500 tikrų gerbėjų.

- Ar planuoji plėstis? 

- Na, mes nuolat keičiamės, keičiam asortimentą, kad nenusibostų vieni ir tie patys paveiksliukai. Mūsų produkcija jau prekiauja dvi parduotuvės Vilniuje ir taip po truputį plečiamės.

20140108110315-17781.jpg

- Kiek turi vaikučių ir ką dažniausiai veikia jie kol mama dirba?

- Turiu du nuostabius vaikučius - 3,5 metų mergytę ir 5,5 berniuką. Kai dirbu, vaikai dažniausiai draugauja su aukle.

- Spėju, jog bent jau pradžioje verslas buvo sėdint namie su mažiukais - kaip sekėsi suderinti vaikų priežiūrą ir el.parduotuvę?

- Taip, kai atsidarė tapukai.lt mano dukrytė buvo dar maža. Pamenu, tai buvo žiemos pabaiga ir visi sirgome pakaitomis. Buvo sunkoka, bet kai norisi tai prie kompiutero prisėsti visada galima rasti laiko, o ir pardavimai nebuvo tokie dideli, jog nespėčiau suktis. Dabar turiu daug kitų užsiėmimų, todėl tapukai taip ir liko labiau hobis. Dažniausiai užsakymus susitvarkau vėlai vakare, sužiūriu mokėjimus, supakuoju siuntinukus ir kitą dieną pakeliui į darbą išsiunčiu. 

- Ar vaikučiai visad turi gražiausius (ir, spėju, ne vienerius) tapukus? Kaip ji renkasi? ar klausi jų nuomonės užsakinėdama naujas kolekcijas?

- Mano vaikai nešiojamų tapukų turi tikrai nemažai. Gaila, kad vyresnėlis jau išaugo patį didžiausią dydį. Kai reikia išsirinkti - renkasi iš tų, kuriuos turiu vietoje. Užsakinėdama naujas kolekcijas tariuosi tik pati su savimi.

20140108110329-58101.jpg

- Ar galima teigti, jog verslui tave įkvėpė motinystė? 

- Taip, 100%. Tiksliau gal ne visai motinystė, o su ja susijęs veiklos trūkumas. Mano vaikai pametinukai, todėl buvo sunku sėdėti namuose ir neturėti veiklos, kuri būtų nesusijusi su namais, puodais, skalbiniais ir panašiai. Kai auginau pirmąjį vaiką - "kaifavau" nuo to, kad galiu nieko neveikti. Su antrąja jau pradėjo kirbėti, kad norėčiau kažkuo papildomai užsiimti.

- Ką veikei prieš tai - kokius darbus dirbai, ar grįžai po motinystės atostogų?

- Prieš tai esu dirbusi biuro administratore, vadybininke, direktoriaus pavaduotoja. Esu baigusi Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokyklą, todėl kažkaip viskas vis tiek apie verslą sukasi. Prieš aštuonerius metus su vyru esame įkūrę savo verslą, kuris sėkmingai veikia ir iki šiol, todėl po motinystės atostogų grįžau prie senų darbų, o šalia dar atsirado ir kitų verslų. Šiemet Vilniuje atidarėme baseiną "Olimpinė pradžia" ir prie viso to jaučiau, kad man dar labai trūksta širdžiai malonios veiklos, todėl pradėjau dirbti su kosmetika. Kol kas viską suderinu puikiai ir šeimai lieka pakankamai daug laiko. 

Koks tavo laisvalaikis? 

-  Laisvalaikis mano tik savaitgaliais ir dažniausiai su visa šeima. Esame įsimylėję Juodkrantę, todėl labai dažnai važiuojame prie jūros. Vasarą ten praleidžiame daugiau laiko, žiemą - tik savaitgaliais.

Kiekvieną savaitgalį visa šeima pietaujame mieste, einame į kiną, leidžiame laiką su draugais, kažkur važiuojame, lankomės pas tėvus ir panašiai. 

Šių nuostabių, minkštų ir labai nuotaikingų tapukų ieškokite www.tapukai.lt ir facebook.com/tapukai

20140108110349-11875.jpg

gintarerei gintarerei 08. Jan 2014, 12:51

Liuks, mes irgi nesiojame siuos tapukus 😀 ir esu ziauriai patenkinta, tik galbut kadangi maniskio kojyte tokia ne is plonuju, ilgiau panesiojus, ta gumyte isirezia i koja ir lieka nuospauda, todel gal butu galima kaip nors atsizvelgti i tai. Bet siaip liuks, labai originalus ir nesusinesiojantys tapukai, tik reikes atidziau rinktis paveiksliukus, nes turejome su aitrvaru tai visas siek teik islindusias aplikacijas nulupiojo 😃