Versli mama Irina: „Dėl dekupažo išėjau iš darbo ir tikrai nesigailiu!“

Versli mama Irina: „Dėl dekupažo išėjau iš darbo ir tikrai nesigailiu!“

29. Nov 2016, 12:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Dekupažo meistrė Irina Grikienienė Mamyčių klube ne naujokė - praėjusiais metais ji vedė virtualias dekupažo dirbtuvėles „Išmok dekupažo pradmenų“, šiemet su ja jau susitikome gyvose dirbtuvėlėse, kur dekupažavome pakabas ir rėmelius, o netrukus kviesime ir į kalėdinių burbulų dirbtuvėles. Vilnietė menininkė įsitikinusi, kad gerą dekupažo meistrą rasti nėra lengva, o jo darbai turi pasižymėti ypatingu kruopštumu. Susipažinkite - Irina ir jos „Handmade by Irina“ www.facebook.com/handmadebyirina/

20161127215021-72373.jpg

- Kaip pirmą kartą išbandėte dekupažą? 

- Dukrai pradėjus lankyti darželį, kaip taisyklė, prasidėjo ir ligos, todėl buvom dažni „svečiai" Šeškinės poliklinikoje. O šalia esančiame pasaže yra parduotuvė su daugybe visokių kanceliarinių prekių. Ten dukra ir pamatė dekupažo rinkinuką, kuris kaino apie 30 tuometinių litų. Tokie maži buteliukai ir tokia kaina... Dukra zyzė, kad nupirkčiau ir pabandytume kažką padekoruot, tačiau nesutikau. Kaskart einant į polikliniką užeidavom į tą parduotuvę ir vis tas rinkinukas stovėjo, tad po gero pusmečio dukters zyzimo nusipirkom jį. Nuo tada ir prasidėjo visos „linksmybės" (juokiasi).

- Ar nesinorėjo iškart mesti? Juk, rodos, toks paprastas darbelis, kaip servetėlės klijavimas išties rimtas iššūkis!

- Ne, mesti nesinorėjo, atvirkščiai norėjosi, kaip galima daugiau visko dekoruoti. Tada jau dekoravau viską, kas pakliuvo po ranka. Taip, servetėlės klijavimas pradžioje atrodė menkniekis, nes net nepagalvojau, kad raukšlių neturi būti.  Atvirkščiai, net sakiau, kad taip atrodo, kaip sendinimas.  Dabar suprantu, kad raukšlės tai ne sendinimo elementas, o tiesiog nemokėjimas priklijuoti. 

20161127215033-76956.jpg

- Kaip tobulinai įgūdžius - lankei kursus, bandei pati...?

- Pirmiausia žiūrėjau internetinius kursus, skaičiau knygas, kitą literatūrą. Dekoravau namuose esančius daiktus. Virtuvėje net padekoravau ir ką tik nudažytą sieną, kurią iškart sugadinau ir jos vietoje iki šiol kabo kitas mano „menas". O apie sugadintą sieną net vyras iki šiol nežino (kvatoja).

Bet vieną dieną viename forume moteris klausė ar yra tarp mamų kas užsiima dekupažu ir gali padaryti pakabas - aš pasisakiau, kad galiu padaryti. Kita mergina, Jolanta Diumont, pamačiusi kelis darbus susidomėjo ir pakvietė pabandyti dirbti kartu, nes tuo metu ieškojo padėjėjos, o aš tikau, nes dirbau kruopščiai ir greitai. Sutikau padėti ir abi darėme jos gaunamus užsakymus. Tokiu būdu pradėjau dirbti „Dumont's“, kur išmokau daug naujų technikų bei sulaukiau daug patarimų.

- Kaip tai išaugo į verslą? 

- Kai pajutau, kad jau galiu dirbti pati, atsidariau forumo temą, kurioje pasiskelbiau dekoruojanti medienos gaminius. Tokiu būdu pradėjau gauti užsakymus, atsiliepimus, rekomendacijas... Dar šiek tiek „sustiprėjus" atsidariau „Handmade by Irina - visa tai įvyko maždaug 7 mėn pradirbus „Dumont's“.

20161127215042-15103.jpg

- Ką žmonės dažniausiai užsakinėja?

- Dažniausiai užsako krikštadėžes, rėmelius, pakabas - ištisus metus, o žiemos sezonu daugiausiai užsako kalėdinius burbulus su nuotrauka viduje arba be nuotraukos, arbatines, papuošalų dėžutes.

- Kur reklamuojiesi ir kas labiausiai verta?

- Dažniausiai paleidžiu Facebook reklamą. O geriausia reklama -  tai patenkintų klientų rekomendacijos.

- Ar dalyvauji mugėse?

- Teko dalyvauti Kaziuko mugėje kartu su Jolanta. Vis kyla minčių dalyvauti kitose mugėse ir gaunu nemažai pasiūlymų, tačiau tenka atsisakyti, nes dėl užsakymų gausos tiesiog nespėčiau pasiruošti tinkamai mugėms, nes reikia turėti nemažai gaminių. 

- Ar pardavinėji užsienyje?

- Taip, pardavinėju savo gaminius į užsienį: Anglija, Norvegija, Danija, USA, Italija, Prancūzija ir t.t. Nemažai mano darbų išsibarstė po visą pasaulį.

- Ne tik gamini, bet ir mokai kitus - ar daug pabandžiusių nusprendžia užsiimti dekupažu rimčiau?

- Taip, praktiškai visos vėliau dekoruoja medieną, gal ir ne pardavimui, bet sau, draugams, namams.

20161127215131-34369.jpg

- Kur įsigyji priemones? Kaip išsirenki kokybiškus produktus? Ar jų daug reikia?

- Priemones perku dekostudija.lt, ten yra visos reikiamos priemonės vienoje vietoje. Pasirinkimas išties labai platus, tačiau renkuosi Daily Art produkciją.

Norint pradėti dekoruoti daug priemonių nereikia, o kas geriausia tai, kad Daily Art turi mažų talpų priemones po 30ml, 50ml, 60ml.. 

- Ar yra daiktas, kurio neįmanoma nudekupažuoti? 

- Tikriausiai ne (juokiasi). Dekupažo technika galima dekoruoti ne tik medieną ar plastiką, stiklą, bet ir tekstilę, vaško žvakes. Teko dekoruoti ir virtus kiaušinius Velykoms!

- Kokiomis dar technikomis dirbi? Ar nežadi išbandyti dar ko nors naujo?

- Šiuo metu  rimčiausiai užsiimu dekupažu. Laisvalaikiu nuo dekupažo verdu 3D muilą ir lieju žvakes. 

- Papasakok apie vaikučius - kiek metų, kokie vardai ir kaip sekasi suderinti motinystę su darbu? 

20161127215104-77050.jpg

- Turiu dukrą, Kamilę kuriai 11 metų ir sūnų, Eimantą, kuriam tik ką sukako 4 metai. Motinystę ir darbą suderinti labai lengva, nes dirbu namuose. Dukra labai padėdavo kol Eimantas buvo visai mažutis. Ji kaip auklė.

- Ar šio užsiėmimo jau įmanoma pragyventi? 

- Taip, tikrai galima. Dėl dekupažo išėjau iš darbo ir tikrai nesigailiu, nes ir uždirbu gerokai daugiau, vaikai visada šalia, galiu jiems skirti tiek dėmesio, kiek jiems reikia.

- Ką patartum mamoms, kurios užsiima vienokiais ar kitokiais rankdarbiais ir nori juos pardavinėti. Nuo ko pradėti?

- Pagrindinis turbūt patarimas būtų nebijoti pradėti. Šiais laikais rankų darbo gaminiai labai vertinami. Siūlyčiau mamų forumuose skelbtis, jog darote vienokius ar kitokius rankdarbius ir tikrai atsiras perkančių. O tai jau ir bus pradžia!

Irinos darbelius rasite ir ją pačią pakalbinti galite  www.facebook.com/handmadebyirina/

20161127215146-30353.jpg