Versli mama Dovilė verslą pradėjo pagimdžiusi dvynukes!

Versli mama Dovilė verslą pradėjo pagimdžiusi dvynukes!

09. Sep 2014, 13:06 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

"Utiti šalta, skundžiasi ruduo, kas numegzt man paltą, kas kepurę duos?" Tam rudeniui mes turime atsakymą - juo pasirūpinti gali Dovilė Mikelėnienė, kuri gimus iškart dviems dukrytėms norėjo kuo labiau jas sušildyti ir taip atsirado jos megztų drabužių vaikams ženklas - "Gera Bloga"

20140909125438-15554.jpg

- Kaip ir kada atsirado Gera Bloga?

- Pirmosios mintys apie mezginius sukirbėjo mano mamai, kai aš jau buvau su labai dideliu pilvu (šypsosi). Ji ir numezgė pirmuosius mezginukus – dvi poras miniatiūrinių natūralios vilnos kojnyčių. 

Mano mergaitės – Emilija ir Olivija – yra identiškos dvynės. Neštumas buvo komplikuotas ir mažosios gimė gerokai per anksti. Jos buvo labai mažytės, vienai buvo dar ir sunku kvėpuoti. Abu su vyru klostėm jas galybe pledų, bijojom kiekvieno skersvėjuko... Nors ir buvo vidurvasaris – maniakiškai matuodavome vaikučių temperatūrą, nes net ir įdėjus į nepašildytą lovelę kūnelio temperatūra iškart krisdavo. Taigi intensyvios terapijos skyriaus sesutė paklausė, gal kas nors iš šeimos galėtų numegzti joms natūralios vilnos liemenytes, kurias mergaitėms rengėme ant nuogo kūnelio. Ir vėl gi, tai buvo antrasis mūsų gaminukas, kurį taip pat numezgė mano mama.

Kad ir kaip skambėtų baisiai, kad reikėjo vilkti šiurkščias liemenes ant tokio gležno švelnaus kūnelio, bet jos veikė tiesiog stebuklingai. Nebebuvo temperatūros šuolių, jei kuri atliedavo, užtekdavo pakeisti tik viršutinius drabužėlius, nes į vilną pienas nesigerdavo (mamytės su naujagimiais tikriausiai supranta ką turiu omenyje, o dar kai viską padvigubini, tai skalbinių krūvos buvo tiesiog milžiniškos). Taigi tas liemenes priėmiau kaip ženklą. O poto viskas vyniojosi kaip siūlų kamuolys. Kūrėme tokius mezginukus, kurių reikėjo mūsų pačių mažosioms.  Jos pirmosios viską ir išbandydavo. Jeigu kas nepatikdavo – ieškodavom naujų sprendimų, tobulindavom, kol pledukas patogiai tilpdavo į vėžimėlį ar kol batukai nebekrisdavo nuo kojų ir t.t.

20140909125448-82514.jpg

- Kada pradėjote megzti ir kuo tai jus patraukė?

- Vaikystėje labiau patikdavo nerti. Nerdavau lyg ir servetėles, kurios vis tiek po to gaudavosi kažkokios keistos kepurės (juokiasi). Megzti išmokino mama, nes mane labai viliojo spalvoti vokiški mezgimo žurnalai. Atrodė, oi kaip aš čia sau (ir lėlėms) visko prisimegsiu!  Po to tik karts nuo karto tai megztuką, tai pirštines ar šaliką numegzdavau. Dabar man mezgimas kaip meditacija. Patinka siūlai ir tas faktas, kad „painiojant“ vieną siūliuką gimsta koks nors daiktas. 

Mano mama sakė, kad nei man, nei sesėms turbūt net po kepurę nebuvo numezgusi, o va anūkėms kitas reikalas - kepa kaip blynus (šypsosi).

- Kaip sugalvojote tokį originalų pavadinimą? Ar nesistengėte, jog ir užsieniečiai suprastų?

- Čia mano užsispyrimas, nežinau kiek kvailas, kiek ne, bet labai norėjau lietuviško. Gal  kažkokia patriotizmo banga užplaukė. Bent jau atlikau apklausą, ar kitų šalių gyventojams tai kaip nors blogai neskamba, ar neturi blogų asociacijų. O dėl "Geros Blogos", tai man tą akimirką atrodė, kad atėjo nušvitimas ir aš pajutau tikrąją mezgimo esmę – juk galiausiai kad ir ką megztume, kad ir kokiais mandriausiais raštais, vis tiek visi mezginiai susideda iš gerų ir blogų akių (šypteli).

20140909125504-87084.jpg

- Jūsų pagrindiniai pirkėjai - iš Lietuvos ar užsienio?

- Parduodame ir Lietuvoje, bet daugiausia keliauja į užsienį. Ši tendencija ir toliau ryškėja.

- Ar visi darbeliai megzti jūsų rankomis ar jau turite pagalbininkų? Kaip radote juos?

- Kaip jau minėjau, mano mama fantastiška mezgėja. Visi pirmieji modeliukai būna numegzti jos rankomis. Dar turime kelias bitutes darbininkes. Kai jau pradėjome bandyti ieškoti pagalbos, pasirodo, kad ir šeimoje, ir artimoje aplinkoje yra nerealių mezgėjų – paimi darbelį į rankas ir atrodo, jog ne rankomis, o mašina būtų numegzta – taip lygiai akys gula viena šalia kitos.

20140909125517-25983.jpg

- Kaip kuriami modeliai - mezgate, ardote ar pirmiausiai braižote schemas?

- Pirmiausia pradedu nuo siūlų – įsimyliu kokias nors rūšis, spalvas ir tik tada patys siūlai man pakužda, kas iš jų turi būti pagaminta. Tada visus gaminukus nusipiešiu, susidėlioju spalvų kombinacijas, žinau kas su kuo dera. Tada pasidarom skaičiavimus, schemas. Aišku būna visko – tikrai ne kartą teko ardyti, kol pasieki norimą rezultatą. Juk jeigu jau mezgame rankomis, tai paėmus mašina ir rankomis mezgtą daiktelį turi pajausti skirtumą – kiek įmanoma stengiamės megzti be siūlių. Juk mezginukai skirti patiems mažiausiems. Jie sukasi, malasi, spardosi, šliaužia pilvu, ropoja, o po to ir vaikšto – turime užtikrinti, kad jų kūneliai ne tik kvėpuotų, neperkaistų ar neatvėstų, bet ir būtų ypač patogūs tiek mažajam tyrinėtojui, tiek mamytei aprengti ir nurengti.

- Kur pardavinėjate savo darbus?

- Dirbame su kelias projektais Lietuvoje bei užsienyje. Taip pat po truputį įsivažiuoja mūsų parduotuvė Etsy: www.etsy.com/shop/GeraBloga. Klientai suranda mus Facebook profilyje: www.facebook.com/GeraBloga.

20140909125532-17998.jpg

- Iš kur atkeliauja siūlai? Ar sunku gauti? 

- Vieni siūlai keliauja iš Italijos, kitus perkame iš tiekėjų Lietuvoje. Su siūlais nėra taip paprasta, kaip tikėjausi iš pradžių. Žiūrėsime, kaip bus vėliau.

- Koks "Gera Bloga" kūrinys yra pats populiariausias?

- Yra du mezginukai, kurių mezgame daugiausiai, nežinau net kurio daugiau – tamsiai pilkas alpakos megztukas ir naujagimio vokelis.

20140909125649-85559.jpg

- Papasakokite apie savo mergaites - kiek joms laiko, kaip sekasi suderinti darbus ir priežiūrą?

- Kaip minėjau, turiu dvynes – Oliviją ir Emiliją. Birželio mėnesį pažymėjome pirmuosius metukus. 

Gimus mažosioms mes su vyru turėjom patapti super komanda. Viskas pas mus buvo, kaip armijoje – vaikai valgo, miega, žaidžia pagal laiką, mes lygiai taip pat. Daugeliui atrodė nu kaip aš taip vaikus galiu auginti – žadinti miegantį vaiką ir guldyti, kol dar lyg ir neatrodo, jog jis norėtų miegoti. Bet mes taip greit "įšokome" į rėžimą, kad visi visada žinojo kada kam ką reikia daryti. Mano vaikai taip pat žinojo (juokiasi). Miegučio valandėlės tapo “mamytės greitai greitai pavalgau ir lekiu dirbti“ valandėlėmis. Labai labai padeda visa mano šeima. Mano pačios močiutė ateina su panelėmis pažaisti, kol man reikia atrašyti laiškus/išsiųsti siuntinius/nulūžti pamiegoti ir panašiai. Aišku, visada atrodo, kad dar darau per mažai. Turėčiau daugiau ir dar daugiau, nepadariau dar to ir to, bet šiame etape dar stengiuosi save riboti, kiek įmanoma daugiau laiko praleisti su savo mažosiomis, o kai jos truputuką paaugs – tada jau galėsiu pradėti dirbti pilnu tempu.

- Ar planuojate plėsti verslą? Gal įkursite "gyvą" parduotuvę?

- Turiu daug idėjų, planų, lieka tik padaryti. Dėl gyvos parduotuvės irgi kaip sakoma, niekada nesakyk niekada. Gal "Geros Blogos" studija atvers duris kokiam Niujorke .

20140909125723-45722.jpg

- Kur reklamuojatės?

- Etsy, Google, Facebooke, apie mus karts nuo karto koks užsienietiškas blogas parašo.

- Esate įvairiose internetinėse platformose - ir partnerių parduotuvėse, ir Etsy, ir Facebook. Kas labiausiai pasiteisina?

- Turbūt labiausiai Etsy. Šioje platformoje mus randa ir įmonės, norintys kartu bendradarbiauti, prekiauti mūsų mezginukais. Taip pat iš Etsy laukiame daug klientų prasidėjus rudens sezonui. Kaip sekėsi, galėsime pakalbėti pavasarį.

- Kuo dirbote prieš atsirandant "Gera Bloga"?

- „Senajame gyvenime“ (supraskit prieš vaikus) dirbau rinkodaros srityje.

20140909125622-21076.jpg

- Ar jaučiate konkurencija mezginių srityje? Per porą paskutinių metų atsirado didesnė pasiūla rankomis megztų drabužėlių?

- Turbūt mažai yra sričių kur būtų nedidelė konkurenciją, ar jos nebūtų visai.

Kalbant apie Lietuvos rinką tai tikriausiai nelabai būtų ko čia ir nosies kišti, ypač, kad lietuvaičiai apskritai labai kūrybingi žmonės, jie labai stengiasi ir neretai pamačius kokį labai gražiai išvystytą prekės ženklą pastebi, jok tai tautiečių darbas.

Pasauliniu mastu manau, kad vis dar vyrauja tendencija, jog žmonės nori pirkti daiktus iš nepriklausomo kūrėjo ar prekinio ženklo, kuris turi ką pasakyti, kuris suteikia pridėtinę vertę. Ir galbūt šiandien "GeraBloga" šneka tinkamai (juokiasi).

 Ačiū už pokalbį!

"Gera bloga" mezginukų galima įsigyti www.etsy.com/shop/GeraBloga ir www.gerabloga.com .

 Taip pat www.babyboutique.lt/ taip pat Vilniaus oro uoste esančioje parduotuvėlėje „Morka“

Visos nuotraukos www.saules-pieva.lt

20140909125555-45807.jpg

15. Sep 2014, 00:20

Suzavejo si mamyte, ji per metus su dvynukemis visai nebloga versliuka prasuko. O kitos turi viena ar du skirtingo amziaus vaikus ir skundziasi, kad sunku.

pypse pypse 10. Sep 2014, 13:30

Labai jaukios spalvos ir mieli modeliai, ne kartą esu atkreipusį dėmesį.
Saulės pieva puikiai modeliukus įamžino 😀