Versli mama Aurelija kuria kūdikio mėnesius įamžinančius lipdukus

Versli mama Aurelija kuria kūdikio mėnesius įamžinančius lipdukus

31. May 2016, 11:00 Goda_Mamyciuklubas.lt Goda_Mamyciuklubas.lt

Kai aptikau „HIPPOart“ lipdukus, iškart supratau, kad juos kuria mama - dizainas neapsakomai mielas, bet ne per saldus ir labai stilingas. Kviečiu susipažinti su jų kūrėja - kauniete Aurelija Gurskė-Mantas ir jos verslu „HIPPOart“.

20160530113236-47219.jpg

- Dekoratyviniai šventiniai lipdukai - kas tai yra ir kam skirti?

- „HIPPOart“ lipdukai, tai originalus ir žaismingas būdas nuotraukose įamžinti pirmuosius dvylika kūdikio mėnesių bei pažymėti daugelį kitų ypatingų progų.

Lipdukai pagaminti iš kokybiškos lipnios plėvelės, todėl jų paviršius atsparus drėgmei, jie nepalieka žymių ant klijuojamo paviršiaus.

Fotosesijos metu, tą patį lipduką galima užklijuoti ant keleto skirtingų rūbelių. Galiausiai, jį galima įklijuoti į fotoalbumą ar atsiminimų knygą.

- Kaip gimė „HIPPOart“ idėja? 

- Tapusi mama įsitikinau, kokie ypatingi yra pirmieji kūdikio metai. Kiekvienas mėnuo tapdavo mažyte ir nepaprastai laukiama švente.

Kas mėnesį sūnelio augimą nuotraukose įamžindavau drauge su mažučiu pyragėliu, bei atitinkamu žvakučių skaičiumi. Ilgainiui supratau, jog panaudojusi savo žinias ir gabumus, galiu sukurti kur kas paprastesnį ir nuotaikingesnį būdą pirmiesiems kūdikio mėnesiams įamžinti. Taip gimė „HIPPOart“.

20160530113640-36335.jpg

- Kas kuria jų dizainą? 

- Grafinį dizainą kuriu aš pati.

- Kaip vyko verslo pradžia - ieškojote galimybių kur spausdinti ar įsigijote spaudos mašinas? Kam dar reikėjo investicijų ir pasiruošimo?

Norėjau, jog mano kuriami lipdukai nebūtų vienkartinis produktas, todėl pirmiausia ieškojau kokybiškos medžiagos jų gamybai. Vėliau, viską suderinusi su spaustuve, išsprendžiau klausimą dėl pakuočių, bei bendro lipdukų dėžutės apipavidalinimo.

- Kiek laiko jau veikiate? 

- Trečias mėnuo kaip intensyviai užsiimu lipdukų kūrimu ir gamyba.

20160530113658-37354.jpg

- Ar galima išskirti, kas dažniau nori įamžinti vaikų metus - berniukų ar mergaičių mamos?

- Negalėčiau išskirti nei berniukų, nei mergaičių mamų. Pastebiu tik vieną tendenciją, jog didžioji dalis užsakymų yra iš Vilniaus (juokiasi).

- Kuris dizainas pats populiariausias?

- Šiuo metu galiu pasiūlyti septynis skirtingo dizaino dvylikos mėnesių lipdukų rinkinius. Žmonių skoniai labai įvairūs, visgi pastebiu, jog „Zuikio Ūko“ lipdukų dizainas yra užsakomas kiek dažniau nei kiti. Taip pat daugėja žmonių užsisakančių individualius vienetinius  lipdukų rinkinius.

- Kiek kartų galima panaudoti lipduką?

- Lipduką galima panaudoti daug kartų, ypač jei jis buvo užklijuotas ant lygaus paviršiaus (tokio kaip  medis, plastikas ar stiklas).

- Kaip sugalvojote pavadinimą?

20160530113445-79406.jpg

- Istorija prasideda tuomet, kai prieš devynis metus turėjau galimybę iš arčiau susipažinti su keramika. Vienos pamokos metu atsitiktinai rankose minkomas molio gniužulas „išsaugo“ į sutvėrimą, primenantį skraidantį begemotą. Ši statulėlė tapo mano talismanu, o dabar jos siluetas yra ir „HIPPOart“ logotipe. Pasirinkau anglišką pavadinimo variantą, nes manau, jog jis „patogesnis“ platesnei žmonių auditorijai.

- Kuriate ne tik lipdukus, bet ir kitą šventinę atributiką - kokią?

- Teminės šventės atributika prasideda nuo pakvietimų, stalo kortelių, dekoratyvių smeigtukų, vėliavėlių ir kt.

- Kokia jūsų profesija? Kaip tai paveikė šį verslą?

- Esu diplomuota interjero dizainerė, tačiau dirbu grafinio dizaino srityje. Studijų metais įgytos žinios ir darbo patirtis leido nesunkiai plėtoti lipdukų verslo idėją.

20160530113714-24559.jpg

- Kur reklamuojatės ir kas veiksmingiausia?

- Žmonių rekomendacijos ir geri atsiliepimai iš lūpų į lūpas yra pati veiksmingiausia reklama. 

- Ar pardavinėjate kitose šalyse? Kur? Kaip sekasi?

- Šiuo metu sulaukiu pavienių užsakymų iš Danijos ir Vokietijos. Viliuosi, jog laikui bėgant prekyba su kitomis užsienio šalimis išaugs. Tam reikia skirti daugiau investicijų ir laiko. 

- Papasakokite apie savo vaikučius - kiek metų, kas juos prižiūri kol mama dirba? 

- Sūnelis Jonas šią vasarą švęs trejų metukų gimtadienį. Jis - mano saulė švienčianti kiekvieną mielą dieną!  Džiaugiuosi turėdama galimybę sūnų auginti namuose, taip pat esu nepaprastai dėkinga savo mamai, kuri padeda rūpintis anūkėliu.

20160530113731-47829.jpg

- Kaip planuojate plėstis ar pasiūlyti naujų produktų?

- Ateityje norėčiau sukurti savo internetinę svetainę.  Galvoje nuolat sukasi begalė naujų idėjų. Šiuo metu būtų sunku išskirti kažką konkrečiau. Žinau tik tai, jog sūnui pradėjus lankyti darželį, darbui ir naujų idėjų įgyvendinimui galėsiu skirti kur kas daugiau laiko nei dabar. 

- Ar daug konkurentų Lietuvoje? 

- Konkurentų yra, tačiau tai tik dar labiau skatina norą tobulėti, bei pasiūlyti geriausia.

- Ką patartumėte kitoms, kurios norėtų imtis nuosavo verslo?

Geriausi darbo rezultatai būna tuomet, kai darbas atliekamas su meile. Tad linkiu kiekvienai mamai atrasti savyje tai, ką ji moka daryti geriausiai, nebijoti rizikuoti ir svarbiausia tikėti tuo ką darai.

Ačiū už pokalbį!

Aurelijos kuriamus lipdukus ir šventinę atributiką rasite www.facebook.com/hippoartas